ایران دومین تـولـیـدكـنـنـده پـستـه در جهـان


سالانه حدود 600 هزار تن پسته در جهان تولید می‌شود كه ایران با تولید 200 هزار تن، اولین تولیدكننده این محصول به شمار می‌رفت اما از سال گذشته دومین رقیب تولید از ایران پیشی گرفت و كشورمان دومین تولیدكننده پسته شده است.

به گزارش لقمه، ایران تا سال گذشته در سكوی اول تولید پسته جهان قرار داشت اما از سال گذشته آمریكا با افزایش سطح زیر كشت و افزایش عملكرد در واحد سطح به تولید بیشتری دست یافت و ایران دومین تولیدكننده این محصول شد.

سال گذشته كشورمان 160 هزار تن پسته برداشت شد كه بر اساس آمار گمرك جمهوری اسلامی ایران 108 هزار تن از این محصول به ارزش 797 میلیون دلار صادر شد كه از نظر وزنی 4.5 درصد و از نظر ریالی 2.9 درصد نسبت به سال 1389 کاهش یافت.

امسال نیز بر اساس پیش‌بینی رییس انجمن پسته 200 هزار تن محصول از باغات كشور برداشت خواهد شد كه بیش از یك میلیارد دلار ارز‌آوری صادراتی برای كشور دارد.

محسن جلال‌پور گفت: از سال گذشته آمریكا در تولید پسته رتبه‌ اول جهان را به خود اختصاص داد اما با توجه به این كه این كشور بیشترین میزان تولید محصول را در بازار داخلی‌اش مصرف می‌كند، میزان صادراتش از ایران كمتر بوده و كشورمان همچنان در صادرات پسته مقام اول را در جهان دارد.

به گفته وی آمریكا رقیب اصلی ایران در تولید و صادرات پسته محسوب می‌شود؛ به ‌طوری كه سال گذشته 200 هزار تن تولید داشته و امسال نیز میزان تولیدش به 300 هزار تن خواهد رسید.

جلال‌پور اظهار كرد: امسال سال آور پسته است كه حدود 110 هزار تن از این محصول از باغات استان كرمان، 40 هزار تن از استان خراسان رضوی و 50 هزار تن از استان‌های خراسان جنوبی و شمالی، قم، مركزی، سیستان و بلوچستان، فارس، سمنان و یزد برداشت خواهد شد.

90 درصد اقتصاد پسته اقتصاد صادراتی است و تنها 10 تا 15 درصد از این محصول در بازار داخلی مصرف می‌شود؛ به طوری كه سال گذشته از 160 هزار تن پسته 25 هزار تن مورد مصرف بازار ایران قرار گرفت.

بر اساس آمار گمرك صادرات پسته خندان كشور در چهارماهه نخست امسال 98.8 میلیون دلار، انواع پسته ناخندان 37 میلیون دلار، مغز پسته 49.5 میلیون دلار، مغز پسته بدون پوست دوم و خلال مغز پسته 8.6 میلیون دلار و سایر پسته تازه یا خشك كرده 21.7 میلیون دلار بوده است.

آلمان، ازبكستان، امارات، اوكراین، بلژیك، تاجیكستان، تایوان، سوریه، عراق، روسیه، قزاقستان، لبنان، هلند، هنگ‌كنگ و هند بزرگترین بازارهای پسته صادراتی ایران در چهار ماهه نخست امسال بودند. در بین این بازارها بیشترین میزان صادرات مربوط به روسیه،‌ امارات، آلمان و عراق بوده است.

همچنین هر ساله حدود 20 درصد از پسته ایران برای تهیه مغز سبز به صورت كال چیده و به بازار‌های اروپا، آمریكا و ژاپن صادر می‌شود.


ا.ع


نقل از :ایسنا

کد: 1835 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۱۰ مهر بازدید: 5227 ساعت: 1:27 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ایران رکورددار صادرات پسته در جهان شد؛ اروپا محدودیت‌ها را برداشت ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۷ مهر
2 تولید و صادرات پسته با چه چالش هایی روبروست؟ ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳ آذر
3 پسته آب خزر کیلو چند؟ ۱۳۹۸ سه شنبه ۲۳ مهر
4 قیمت آجیل و خشکبار در بازار ۱۵ درصد افزایش یافت/نرخ مصوب هر کیلو پسته اکبری ۲۸۰ هزار تومان ۱۳۹۷ جمعه ۱۰ اسفند
5 ارتباط مصرف روزانه پسته با حافظه و یادگیری ۱۳۹۶ جمعه ۱۰ آذر
6 روند صادرات پسته در نیمه دوم سال رو به رشد خواهد بود ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان
7 دلالان، بازار پسته را می‌چرخانند ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان
8 پیش‌بینی تولید ۳۰۴ هزار تن پسته در سال جاری ۱۳۹۶ دوشنبه ۱ آبان
9 کنترل پسیل پسته و شته انار با روش زیستی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۴ مهر
10 چهارمین جشنواره ملی پسته از امروز در دامغان آغاز شد ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور
11 صادرکنندگان پسته مورد نیاز خود را یکجا از بورس کالا خریداری کنند ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین روغن چه روغنی است؟ از کره اصلا نمی‌توان برای سرخ کردن استفاده کرد و د...

  روش صحیح مصرف گوشت اگر چه علم ثابت کرده است که گیاه خواری در حفظ سلام...

  خطر مصرف زیاد عسل و مربا در صبحانه پایگاه خبری لقمه: عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

رضوی: ناحیه های صنعتی باعث ثبات و بهره‌وری بیشتر مشاغل روستایی می شود معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت:با ایجاد ناحیه صنعتی در دهستان‌های کشور بسیاری از صنایع تبدیلی که از محصولات روستایی استفاده می کنند در جوار روستاها فعال می شوند که باعث بهره وری بیشتر روستاییان خواهد شد.
بخور نخورهای مبتلایان به سرماخوردگی یک کارشناس تغذیه معتقد است، افرادی که سرما خورده‌اند باید از مصرف خربزه و انگور پرهیز کنند.
تغذیه زنان از کودکی تا سالمندی نسل های گذشته عادات غذایی خود را عیناً به نسل های فعلی منتقل می کنند و همان طور که پیش از این هم به آن اشاره شد عادات غذایی درست یا غلط در آغازین سال های زندگی، در دوران نوپایی و کودکی شکل می گیرد، در این دوران عدم برخورداری دختران از تغذیه مناسب، متعادل و متنوع آنها را به سمت سوءتغذیه سوق می دهد و بارزترین آثار عدم دسترسی آنها به ریزمغزهای گوناگون را می توان در بیماری های جسمی دوره های مختلف زندگیشان مشاهده کرد.
میوه‌ای كه مژه‌ها را پرپشت می‌كند! یکی از خاصیت هایی که به دارد پرپشت کردن مژه های تان است.