اقبال عمومی به مصرف برنج داخلی/ نیازی به واردات نیست


پایگاه خبری لقمه: با آغاز تدریجی برداشت محصول برنج از شالیزارهای گیلان، اقبال عمومی به مصرف برنج داخلی رو به فزونی گذاشته است و کارشناسان جهاد کشاورزی نیز بیان می کنند که نیازی به واردات برنج وجود ندارد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، برداشت محصول برنج در استان گیلان به صورت تدریجی آغاز شده و بر اساس مشاهدات از فضای کنونی بازار برنج، کمبودی در زمینه توزیع این محصول چه داخلی و چه خارجی مشاهده نمی شود.

در همین ارتباط معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان روز شنبه در گفت وگو با ایرنا بیان داشت: با اقبال عمومی مصرف کنندگان کشور به برنج ارگانیگ و با کیفیت داخلی طی چند سال اخیر ، همه تولیدات سالانه به بازار مصرف عرضه می شود و بر خلاف سالیان گذشته، هیچ برنجی در انبارهای کشاورزان و کارخانه داران باقی نمی ماند .
 
حبیب جهانساز گفت: در سال های گذشته به دلیل تبلیغات واهی و گسترده، اکثر بازار برنج کشور در تصرف انواع برنج خارجی بود که ارزان تر از تولید داخلی نیز عرضه می شد .
وی ادامه داد: اما در سال های اخیر به کمک رسانه های جمعی و گروهی، سطح اطلاعات مردم ارتقا یافته و آنان مصرف برنج ارگانیک با کیفیت داخلی را نسبت به برنج خارجی حتی با قیمت گران تر، ترجیح می دهند.
 
به گفته جهانساز، در حال حاضر انواع برنج خارجی از کیلویی سه تا هفت هزار تومان و انواع برنج داخلی نیز از کیلویی 9 تا 13 هزار تومان در بازار عرضه می شود و در واقع مصرف کننده قیمت کیفیت برنج را پرداخت می کند و دستش برای انتخاب باز است.
وی گفت: کشاورزان شالیکار نیز از این وضعیت بازار خرسند هستند، زیرا اطمینان یافته اند که برنج داخلی مشتریان خود را دارد و دیگر محصول آنها معطل نمی ماند و در بازار رقابت نیز برنج محلی باکیفیت برای همیشه بازی را برده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: گرچه هیچ نیازی به واردات برنج وجود ندارد و بازار کاملاً در حالت تعادل است، اما بعید به نظر می رسد حتی با ورود برنج های خارجی جدید به بازار، این تعادل بهم بخورد.
حسن شیردل کشاورز برنجکار فومنی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: همه برنج تولید سال گذشته خود را به قیمت توافقی و راضی کننده فروخته ام و هیچ برنجی از سال گذشته ندارم.
محمد حسنی شالیکار اهل شهرستان لنگرود نیز با ابراز رضایت از وضعیت برنجکاری طی سال زراعی جاری به دلیل آب و هوای مناسب گفت: برنجی از سال گذشته ندارم و تا 10 روز دیگر، به صورت رسمی برداشت برنج را انجام می دهم.
وی با اشاره به اقبال مردم نسبت به خرید و مصرف برنج داخلی افزود: طی هفته گذشته، مسافران بسیاری که به شمال آمده بودند، به دنبال برنج می گشتند که این، نشان دهنده تمایل مردم به مصرف محصول داخلی است.
محمد شفیعی یکی از بنکداران برنج فروش شهرستان رشت نیز به ایرنا گفت: در سال های اخیر برنج ایرانی جایگاه شایسته خود را بین مصرف کنندگان پیدا کرده و آن دسته از مردم که از وضع اقتصادی بهتری برخوردارند، برنج خارجی نمی خورند.
وی ادامه داد: هم اکنون انواع برنج از کیلویی سه هزار تا 13 هزار تومان در بازار موجود است و مصرف کننده حق انتخاب بالایی دارد.
 
استان گیلان 238 هزار هکتار اراضی شالیکاری دارد که سالانه یک میلیون و 160 تن شلتوک از آن استحصال می شود و از این میزان حدود 750 تن برنج سفید با کیفیت بدست می آید. از مجموع اراضی زیر کشت برنج رفته در استان طی سال زراعی جاری، 103 هزار هکتار کشت مکانیزه بوده و برای برداشت 130 هزار هکتار محصول با کمباین برنامه ریزی شده است. 
بیش از 317 هزار بهره بردار بخش شالیکاری گیلان همه ساله برای کاشت برنج، ابتدا در فصل زمستان دو نوبت زمین های شالیزاری را همزمان با بارش های زمستانه شخم می زنند تا هم زمینه نفوذ آب به خاک را فراهم آورند و هم نسل آفات باقیمانده در پوشش گیاهی نابود شود. شخم زمستانه در کاهش میزان نیاز شالیزارها به آب در فصل کاشت و داشت نقش مهمی دارد. 
پس از آن در نیمه اول فروردین ماه، خزانه گیری نشاء برنج آغاز می شود و از نیمه دوم فروردین تا پایان نیمه اول اردیبهشت ماه، نشاء برنج دستی یا مکانیزه به زمینی که از قبل با تیلر آماده و سپس آب تخت شده، منتقل می شود.
 
از نیمه دوم اردیبهشت ماه تا اواسط نیمه اول تیرماه نیز فصل داشت برنج است که در این مدت، وجین و مراقبت های گیاهی انجام می شود. از اواخر نیمه دوم تیر تا پایان شهریورماه نیز به تناسب جدول زمان کاشت، فصل برداشت برنج در استان گیلان است.
استان گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور است و رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولیدکننده برنج بعد از استان مازندران را به خود اختصاص داده است. 
 
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر، سپیدرود و خزر جزو رقم های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می شود.
بیشترین رقم های کشت شده برنج در این استان، رقم های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر 85 درصد محصول برنج گیلان را شامل می شود. 
سال گذشته (1395) همچنین نخستین رقم مادری برنج پرمحصول گیلانه، نیمه مردادماه در رشت برداشت شد.
از خصوصیات بارز رقم گیلانه پا کوتاهی، زودرسی و کیفیت پخت بسیار مطلوب همانند ارقام محلی ایرانی با عملکرد بیشتر از ارقام بومی است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 11236 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۲۴ تير بازدید: 2350 ساعت: 3:37 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 پیش‌بینی تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سال‌جاری/ ۹۳ درصد برداشت برنج مکانیزه شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
2 ضریب تبدیل شلتوک به برنج به بیش از ۶۰ درصد رسید ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
3 عدم تعیین نرخ خرید تضمینی برنج از سال ۱۴۰۰/عدم استقبال کشاورزان از صدور شناسه محصولات ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
4 کشاورزان نگران بارش باران در فصل برداشت برنج نباشند/ امسال نیازی به واردات نداریم ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
5 حذف یا اختصاص ارز به واردات برنج؟ / دولت چهاردهم برنامه‌ریزی کند ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
6 چگونگی کمک واردکنندگان به برنج کاران داخلی ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
7 برنامه دولت برای تنظیم بازار برنج چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
8 خطر قطع مصرف نان و برنج برای افراد دیابتی ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ مرداد
9 جایگاه تولید و صادرات تولیدات کشاورزی ایران در آسیا و جهان ۱۴۰۲ جمعه ۲۶ خرداد
10 گزارشی از میزان تولید و نیاز بازار برنج ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۴ خرداد
11 باور غلط درباره خراب نشدن برنج پخته/ مسمومیت با پلوی مانده ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۱ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  با این 10 غذا پوستتان پیر می شود تابه‌حال فکر کرده‌اید که چرا پس از چندین روز تعطیل...

  بسیاری از سالمندان از کمبود ویتامین B12 رنج می برند تغییراتی که به دنبال افزایش سن در بدن سالمندان ایج...

  پیتزا و ساندویچ اختلال خواب می‌آورند یک روانپزشک گفت: مصرف غذاهای محرک، فلفل‌دار، فست‌ف...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بدترین و بهترین پیش غذاها را بشناسید فریب ظاهر زیبای پیش غذاها را نخورید، چرا که برخی از این پیش غذاهای زیبا، درون خود غول کالری را پنهان کرده اند.
چرا یکباره برخی غذاها را هوس می کنید؟ با این که مانند معمول غذا خورده بودم اما هوس کردم شکلات و کمی سیب زمینی بخورم. شنیدم که متخصصان میگن بین احساس گرسنگی و هوس ناگهانی تفاوت است.
کم‌خواب‌ها چاق می‌شوند بی‌خوابی خطر ابتلا به چاقی مفرط و دیابت نوع دوم را افزایش می‌دهد؛ به نوشته روزنامه لوفیگارو، مطالعات نشان می‌دهد خواب کوتاه مدت احتمال ابتلا به چاقی مفرط و دیابت را افزایش می‌دهد.
قبل از مصرف سبزیجات بخوانید مقاومت ویتامین‌ها و املاح مختلف موجود در سبزی‌ها در برابر عوامل مخرب مانند حرارت، نور و اکسیداسیون با یکدیگر متفاوت است.دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: خرد کردن زیاد سبزیجات و در معرض هوا قرار دادن آن‌ها باعث از بین رفتن ویتامین‌های موجود در سبزیجات می‌شود.