افزایش وزن در چه سنی خطرناک است؟


پایگاه خبری لقمه: صحبت درباره تثبیت وزنی مناسب، خیلی راحت تر از انجام آن است،

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، بسیاری از مردم متوجه می شوند که نوسانات وزنشان با تغییر در سلامت، محیط و شرایط عمومی و با گذشت سال ها از عمرشان همراه است. اما تحقیقات نشان داده حتی مقداری افزایش وزن در میانسالی، می تواند خطر ابتلا به بیماری های مزمن و مرگ زودرس را افزایش دهد.

 
تیتر ۲۰ – به نظر می رسد سال های بین اوایل بلوغ تا میان سالی، یعنی زمانی که باید از افزایش وزن اضافی جلوگیری کنیم بسیار مهم است. میان سالی دوره ای است که حتی ۲ کیلوگرم افزایش وزن نیز می تواند باعث بالا رفتن خطر ابتلا به بیماری های مزمن نظیر دیابت نوع ۲، فشار خون بالا و بیماری های قلبی و عروقی شود.
 
بیایید نگاهی نزدیک تر به منطق علمی پشت این یافته ها بیندازیم.
 
یک تیم تحقیقات از دانشگاه هاروارد، شروع به بررسی سوابق پزشکی ۹۲٫۸۳۷ مرد و زن در سال های ۱۹۷۶ تا ۲۰۱۲ کردند. از شرکت کنندگان در تحقیق خواسته شده بود به یاد بیاورند وزنشان در اوایل بلوغ ( ۲۱ سالگی برای مردان، ۱۸ سالگی برای زنان ) و همچنین ۵۵ سالگی چه مقدار بوده است.
 
مشخص شد اضافه شدن هر ۵ کیلوگرم وزن قبل از سن ۵۵ سالگی با ۳۰ درصد افزایش ابتلا به دیابت نوع ۲، ۱۴ درصد افزایش خطر ابتلا به فشار خون و ۸ درصد افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی همراه است.
 
آنهایی که افزایش وزنشان آنچنان بالا نبود، در مقایسه با افرادی که وزن ثابتی داشتند، به معنای نداشتن کاهش یا افزایش وزن بیش از ۲ کیلوگرم ، باز هم نمره خوبی در ارزیابی فیزیکی و شناختی دریافت نمی کردند.
 
فرانک هو سرپرست این تحقیقات می گوید: تحقیق ما در نوع خود اولین است و ما در آن به صورت سیستماتیک، تاثیر افزایش وزن از اوایل دوران بلوغ و تاثیر آن بر سال های بعدی زندگی را مورد بررسی قرار دادیم. یافته ها نشان داده حتی کمترین میزان افزایش وزن، ممکن است عواقب مهمی برای سلامت داشته باشد.
 
علاوه بر مواردی که در بالا گفته شد، افزایش وزن در این دوره می تواند با چندین نوع سرطان مربوط به چاقی نیز در ارتباط باشد از جمله سرطان پستان، روده، کله، پانکراس، تخمدان و پروستات.
 
کنترل کردن وزن
افزایش وزن بلند مدت و طی گذشت چندین سال می تواند خیلی ساده توسط پزشک و بیمار نادیده گرفته شود، اما در واقع این افزایش وزن تدریجی است که ما باید به آن توجه نشان دهیم.
 
برای بسیاری از ما، افزایش وزن از همان اوایل بلوغ و یا حتی کودکی آغاز می شود. تاثیر تجمعی افزایش وزن در این سال ها بدان معناست که بسیاری از ما به صورت اجتناب ناپذیری در حال افزایش خطر بیماری های تهدید کننده سلامت و کاهش دهنده عمر هستیم.
 
پیام های این مطالعه واضح است: زمان کوچک کردن میان تنه همین حالا است، سنمان هرچه هم که باشد فرقی نمی کند.نتایج این تحقیقات همچنین ما را بر آن داشت که بیشتر به زندگی یکجانشینی توجه کنیم و به دنبال راهی برای افزایش فعالیت بدنی باشیم.
 
ورزش یکی از انواع درمان است که به خوبی درک شده است و تجویز انجام آن به صورت مرتب و از همان سال های جوانی باعث می شود سلامت افراد افزایش پیدا کند.
 
بیشتر عمر کنند و دچار بیماری های بلند مدت نیز نشوند. سبک زندگی که بیشتر شامل یکجانشینی باشد با بدتر شدن سلامت افراد در ارتباط است، در حالی که افزایش سطح فعالیت فیزیکی کاملا برعکس این ماجراست.
 
رژیم غذایی سالم و متعادل نیز برای تثبیت وزنی سالم ضروری است. متاسفانه امروزه نسل جوان قادر نیست برای خود وعده های غذایی سالم و تازه تهیه کند و بیشتر رو به غذاهای بسته بندی شده و نیمه آماده می آورد.
 
تحقیقات نیز نشان داده میزان مصرف غذاهای فرآوری شده و فست فودها نسبت به گذشته افزایش یافته و این افزایش، رابطه ای مستقیم با بالا رفتن آمار بیماری های مزمن و سرطان ها دارد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامتی

کد: 11353 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۳ مرداد بازدید: 1179 ساعت: 3:20 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش ۳ میلیون تن ظرفیت جذب ماده خام کشاورزی در سال جاری ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
2 افزایش روسیه واردات میوه/نیاز روسیه به طیف گسترده محصولات کشاورزی ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
3 افزایش ۲۸ درصدی صادرات محصولات کشاورزی در ۷ ماهه امسال+ جزئیات ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
4 نوسان قیمتی اقلام خوراکی در مهر ماه اعلام شد ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
5 تورم خوراکی‌ها در شهریور ماه اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
6 ضریب تبدیل شلتوک به برنج به بیش از ۶۰ درصد رسید ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
7 قیمت جدید شیر ۱۸ هزار تومان اعلام شد ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
8 افزایش مدت مجوز IRC تولید مواد اولیه غذایی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
9 روند پرشتاب تغییر اقلیم؛ حاصل افزایش انتشار گاز متان ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
10 تاثیر قهوه بر حفاظت از ماهیچه‌ها در سالمندان ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
11 نان تهرانی ها گران شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۹ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مواد غذایی مناسب روزهای گرم وقتی هوا گرم می‌شود، معمولا ما اشتهای چندانی برای ...

  فواید و مضرات گیاه خواری

  آشنایی با علائم فقر آهن فقرآهن یکی از مشکلات شایع در بین زنان است که باید...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

دردسرهای مرغ منجمد برای تولیدکنندگان پایگاه خبری لقمه: مرغ منجمدی که با هدف تنظیم بازار عرضه می‌شد این روزها بنا به گفته تولیدکنندگان و برخی مسئولان مربوطه بلای جان مرغداران شده است.
جوش شیرین ویتامین های غذا را نابود می کند فرزانه صادقی قطب آبادی متخصص تغذیه درباره نقش تغذیه در پیشگیری از مواد مخرب و آلوده کننده هوا اظهار داشت: مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، اکسیدهای نیتروژن دار، هیدروکربن‌های سوخته نشده، ذرات ریز معلق، برمید سرب، سایر ترکیبات سربی از جمله مواد آلاینده هوا هستندکه به گروه‌های در معرض خطر مانند کودکان، سالمندان، مادران باردار و مبتلایان به بیماری‌های قلبی، ریوی بیشترین آسیب را می‌بینند.
بدترین خوراکی‌هایی که باعث اضافه وزن می‌شوند اگر می‌خواهید سالم‌تر زندگی کنید باید تغذیه‌ی مناسبی در پیش بگیرید و از مصرف مواد غذایی نامناسب دوری کنید. در این مقاله چند نمونه از بدترین خوراکی و نوشیدنی‌ها را عنوان می‌کنیم و توصیه می‌کنیم این‌ها را از سبد خریدتان حذف کنید.
کلیه‎های خود را با گل گاوزبان تقویت کنید از برگ‎های گل گاوزبان به دلیل داشتن ویتامین C در برخی از کشورها به‌عنوان سالاد استفاده می‌کنند.