کیک تولد میزبان باکتری های خطرناک است


پایگاه خبری لقمه: این خبر برای آ دسته از افرادی که با هیجان برای خوردن یک تکه از کیک تولد لحظه شماری می کنند ممکن است جالب و البته کمی دلسرد کننده باشد: رسم معروف فوت کردن شمع روی کیک تولد، این دسر خوشمزه را میزبان باکتری های خطرناک می کند!

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، محققان دانشگاه کلمسون در کارولینای جنوبی متوجه شدند که بزاق دهان ما که با فوت کردن شمع کیک تولدمان منتشر می شود می تواند باکتری های موجود روی خامه یک کیک را تا 1400 درصد افزایش دهد. سرپرست این تیم تحقیقاتی ایده انجام این پژوهش را از تجربه شخصی خودش به عنوان یک پدر در مورد دخترش گرفت و آنها با مطالعه گروهی از دانشجویان مقطع کارشناسی این دانشگاه سعی کردند تا آنها را متوجه ایمنی غذایی و اهمیت این موضوع کنند.

 
محققان یک رویه خامه ای را روی قطعه ای فویل که بالای یک چرخ کیک-مانند بود و شمع در آن جا سازی شده بود گذاشتند و قبل از فوت کردن شمع ها همگی پیتزا خوردند تا جشن تولد را شبیه سازی کنند و به غده های بزاق کمک کنند تا به ترشح و فعالیت مشغول باشند. سپس شمع ها را روشن و آنها را فوت کردند. برای شمردن باکتری ها هم، لایه خامه ای را با آب ضدعفونی شده رقیق کردند و سپس آن را روی ظرف های آگار پخش کردند تا باکتری ها در آن رشد کنند. هر کدام از کلونی های روی آگار نشان دهنده یک سلول باکتری حاصل از آن خامه بود.
 
نتیجه این بود که باکتری های بسیار زیادی پیدا شدند اما نکته جالب تر این بود که از قرار معلوم، هر فوت به انواع متفاوتی از باکتری ها منتج می شود. به طور متوسط فوت کردن شمع می تواند به رشد 14 برابری باکتری های روی خامه کیک منجر شود. با این حال در یک مورد این اتفاق با افزایش بیش از 120 مرتبه رخ داد که نشان می دهد افراد خاصی می توانند ناقل باکتری های بیشتری در مقایسه با دیگران باشند.
 
اما به گفته محققان نباید به خاطر این موضوع ایده فوت کردن شمع را از سرتان بیرون کنید. دهان انسان پر از باکتری است و بیشتر آنها مضر نیستند. علاوه بر این اگر قرار بود فوت کردن شمع روی کیک تولد واقعاً منجر به گسترش بیماری های مهلک شود در حال حاضر بسیاری از کودکان تنها به همین دلیل روانه بیمارستان می شدند، اما این اتفاق رخ نمی دهد.
 
این اولین بار نیست که از این نوع تحقیقات انجام می شود؛ در سال 2015 نیز پژوهشی نشان داده بود کسانی که دوست دارند چیپس را دوبار خیس کنند و سپس بخورند نه تنها با این کار مرتکب یک عمل ناخوشایند اجتماعی می شوند بلکه می تواند احتمال انتشار بیماری های عفونی را بالا ببرند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :شفقنا زندگی

کد: 11458 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۰ مرداد بازدید: 2279 ساعت: 12:44 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ماجرای فوت ۷۰ بیمار دیالیزی/ اصلاح خط تولید و پیگیری قضایی ماجرا ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
2 فوت و فن پخت یک دلمه خوشمزه با برگ مو ۱۴۰۲ سه شنبه ۶ تير
3 ۹۵ نفر مصدوم و فوتی در اثر مصرف مشروبات الکلی در استان البرز/ تشکیل پرونده قضایی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲۵ خرداد
4 بلیت فروشی بدون استعلام دوز یادآور/ سرفه کرونا در ورزشگاه آزادی ۱۴۰۱ شنبه ۲۹ مرداد
5 اطلاعیه و هشدار وزارت بهداشت برای تب کریمه کنگو ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ خرداد
6 هشدار جدی دامپزشکی درباره شیوع تب کریمه کنگو ۱۴۰۱ يکشنبه ۱ خرداد
7 اعلام آمارهای کرونایی/ از شناسایی ۳۹۹۸۳ بیمار جدید کرونایی تا فوت ۶۶۵ بیمار ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳ شهريور
8 روز سیاه کرونایی/ فوت ۷۰۹ بیمار مبتلا به کرونا در یک روز ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ شهريور
9 تزریق آسترازنکا برای خانم‌های زیر ۵۰ سال ممنوع نیست/ ۴۰۹ فوتی طی یک روز ۱۴۰۰ چهارشنبه ۱۳ مرداد
10 قوه قضائیه ادعای پزشکی قانونی در مورد مرگ آزاده نامداری با مصرف 100 قرص را رد کرد ۱۴۰۰ دوشنبه ۱۶ فروردين
11 فوت ۷۴ بیمار کووید ۱۹ در یک روز/ افزایش شهرهای قرمز کرونایی ۱۳۹۹ يکشنبه ۳ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  برنامه غذایی برای مقابله با کاهش تنگی نفس پایگاه خبری لقمه: یک متخصص تغذیه، به ارایه توصیه ه...

  خواص عسل آفریقایی "اقاقیا" لقمه: عسل اقاقیا حاوی انواع مختلف ویتامین ها و اسی...

  رژیم غذایی مناسب برای دوران یائسگی اگر شما هم وارد دوره‌ی یائسگی شده باشید قطعاً با ع...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ترفندهایی برای تناسب اندام نوشیدن آب باعث خواهد شد بیشتر احساس سیری کنید و جلوی شما از حمله ور شدن به وعده‌های سنگین غذایی گرفته شود.
داروهای ضد پیری وارد بازار می شوند یک پزشک انگلیسی می گویند داروهای ضد پیری که می توانند خطر بروز بیماری هایی مانند سرطان و زوال عقل و همچنین چروک پوست را کاهش دهند، به زودی به بازار عرضه می شوند.
بهترین راه جلوگیری از آفت‌زدگی حبوبات معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از مخلوط مواد شیمیایی مانند جوهر نمک و جرم‌بر با فرآورده‌های سفید کننده به دلیل تولید بخارات و گازهای بسیار سمی و خفه کننده، جداً خودداری کنید.
جذب نیروهای کار جدید با توسعه بخش کشاورزی/چه موقع صادرات اشتباه است؟ یک کارشناس حوزه کار، بخش کشاورزی را موجب بکارگیری نیروهای کار جدید و رونق تولید و اشتغال دانست اما گفت که صادرات محصولات کشاورزی در شرایطی که تقاضای داخلی برای آن وجود دارد، صحیح نیست و موجب برهم خوردن عرضه و تقاضا می شود.