به گزارش پایگاه خبری لقمه ، کمتر کسی را میتوان یافت که در طول عمر خود دست کم یک یا چند بار قرص آسپرین نخورده باشد اما هیچ شده که قدری درنگ کنیم و از خود بپرسیم که این قرص کوچک سفید مگر چقدر در کاهش درد ما اثر میگذارد؟
گروهی از پژوهشگران سایت موسوم به How Stuff Works به تازگی در این باره دست به بررسی زده و ماحصل کار خویش را به صورت فیلم در یوتیوپ منتشر کردهاند که از قضا بازخورد خوب و گستردهای داشته است.
این پژوهشگران میگویند که قرص آسپرین از شگفتیهای دنیای پزشکی است؛ خود این دارو از نوادگان شیرهی پوست بید است که دست کم از شش هزار سال پیش به عنوان مسکن درد مورد استفاده قرار میگرفته است.
آن گونه که در سایت How Stuff Works آمده است فکر استفاده از شیرهی پوست بید مطرح نشده بود تا آن که دانشمندان شروع به کار استخراج و پالایش ماده فعال در درخت بید با نام سالیسین کردند که پایهی تولید قرص آسپرین تا به امروز شد که همچنان مورد استفاده است.
در دستگاه گوارش ما، سالیسین تبدیل به اسید سالیسیلیک میشود که به کاهش درد و التهاب کمک فراوانی میکند.
دانشمندان آلمانی در همین زمینه توانستند آسپرین را در مقیاسی وسیع ترکیب و تولید کنند اما از سوی دیگر اثرات سخت و سوء بر روی معده میگذاشت. این در حالی است که آسپرین زمانی که شروع به تولید شد حالت اسیدی اندکی نسبت به اسید سالیسیلیک مصنوعی داشت.
درد از جمله پدیدههای ضروری برای بدن انسان است چون تا درد نباشد فرد متوجه بیماری و خطری که او را تهدید میکند نمیشود ولی در عین حال ضرورتی ندارد تا فرد پیوسته درد را تحمل کند و همین که متوجه خطر شد جای دارد تا درد او از بین برود.
افزون بر این، برخی از دردها بر اثر ایجاد زخم و جرح نیست اما اجتنابناپذیر است و از جملهی آن میتوان به انواع سردرد در همگان و گرفتگیهای قاعدگی در زنان اشاره کرد.
آسپرین برای کاهش درد به مولکولهای حامل درد که به سمت مغز میروند تا او را از درد و زخم باخبر کنند میچسبد. نتیجه این میشود که مغز درد کمتری را به ثبت میرساند و واکنش التهابی کمتری صورت میگیرد.
حال با این تفاصیل معلوم میشود که آسپرین به چه کاری میآید و مصرف روزانهی آن تحت چه شرایطی امکانپذیر است.
نقل از :سلامتی