ایران رکورد تولید کلزا در کشور را می‌شکند


پایگاه خبری لقمه: معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه خودکفایی شکر نزدیک است، گفت: تا سه سال آینده تولید کلزا در ایران رکورد جهانی را پشت سر می گذارد و به میانگین ۵ تن در هکتار در کشت آبی می رسد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، عباس کشاورز در پنجمین گردهمایی سراسری کشت های پاییزه که به مناسبت آغاز سال زراعی ۹۷-۹۶ برگزار شده بود، گفت: بهره وری آب طی چهار سال اخیر ۲۵ درصد افزایش یافته بدون آنکه زمینی اضافه شود، ضمن اینکه بین ۲۰ تا ۳۵ درصد صرفه جویی آب داشته ایم.

 
وی با بیان اینکه بهره وری آب در گندم از نیم درصد به ۷۶ صدم درصد رسیده است، افزود: در برنامه ششم توسعه قصد داریم این عدد را به ۱.۲ درصد برسانیم.
 
کشاورز در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در مکانیزاسیون مانند تراکتورهای متوسط و نیمه سنگین عملکردمان بیش از انتظار بوده است، گفت: در بحث کُمباین برنج عملکردمان استثنایی بوده، اما در موارد زیادی نیز نیاز به تجدیدنظر داریم، مثلا در باغبانی خیلی ضعیف و در حد صفر هستیم؛ در کشت مستقیم اگر چه عملکردمان ۲۲۰ درصد است، اما نسبت به سطح قابل توجه نیست و عقب است، بنابراین باید یک برنامه اساسی برای آن داشته باشیم.
 
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: ناوگان مکانیزاسیون باید مدرن سازی شود. کشاورزان در این زمینه هزینه زیادی می کنند و کمباین هایی هستند که ۲۰ سال است کار می کنند، ضمن اینکه تعداد تراکتورها باید بیشتر شود.
 
گره بحران آب کشاورزی حفاظتی است
 
وی با اشاره به مشکل کمبود آب گفت: اگر ما آب نداریم، اگر باید زمین هایمان حفظ شود، گره تمام اینها کشاورزی حفاظتی است. اولین حکم برنامه ششم نیز کشاورزی حفاظتی است.
 
کشاورز با اشاره به اینکه ممکن است در سالهای اول اجرای کشاورزی حفاظتی عملکرد اندکی متوقف شود، افزود: اما به طور مستمر خاک آباد می شود.
 
وی ادامه داد: گفته می شود با انجام کشاورزی حفاظتی سالی یک دهم درصد به ماده آلی خاک افزوده می شود.
 
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه بذر منبع ژنتیکی است که کشاورز از آن استفاده می کند، افزود: بین ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش تولید مرهون ژنتیک است. طی ۴-۳ سال گذشته پایه های بذری ما حل شده و تنوع خوبی در این زمینه ایجاد شده است.
 
کشاورز با بیان اینکه در زمینه بذور گواهی شده نیز عملکردمان خوب بوده است، گفت: میزان تامین بذور گواهی شده در گندم آبی را از حدود ۱۷۵ هزار تن به ۳۰۰ هزار تن رساندیم، ضمن اینکه در گندم دیم نیز این عدد ۸۰ درصد رشد داشته است.
 
هیچ کود بی کیفیتی در کشور عرضه نمی شود
 
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه ایران یک درصد کشاورزی دنیا را دارد، اما کمتر از نیم درصد کود دنیا را مصرف می کند، گفت: کلید برخی نارسایی های ما مصرف کود است.
 
کشاورز با بیان اینکه طبق اعلام موسسه خاک و آب نیاز کشور به کود ۳.۳ میلیون تن است، افزود: این در حالی است که ما یک و نیم میلیون تن کود مصرف می کنیم و مصرفمان قابل قبول نیست؛ چرا که کود تاثیر زیادی بر محصولات کشاورزی دارد. ما در رابطه با کود توفیقمان خوب بوده اما در حد کافی نیست.
 
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در بحث عرضه مشکلی وجود نداشته است، گفت: هیچ استانی نبوده که با کمبود عرضه مواجه باشد.
 
وی ادامه داد: بحث تنوع سازی به خوبی انجام شده، اما کافی نیست.
 
کشاورز با اشاره به کیفیت کودهای عرضه شده به بازار افزود: زمانی که دولت یازدهم روی کار آمد، کیفیت کودهای موجود در بازار بسیار نامناسب بود و اولین گام ما ساماندهی کیفیت کودهای موجود بود. موسسه خاک و آب و نهادهای نظارتی تلاش های بسیار زیادی در این زمینه کردند و ما آیین نامه ثبت کود را به جریان انداختیم.
 
به گفته وی، ثبت کود کیفیت را افزایش داد و برخوردها با متخلفان آنی شد به طوری که امروز همه کودها زیر کلید است و کسی اجازه ندارد کود بدون کیفیت عرضه کند و محصولات از نظر کیفی هیچ مشکل ندارند.
 
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی افزود: ما باید کنترل بازار را بیشتر کنیم، ضمن اینکه تاکنون ۷ هزار و ۸۰۰ مورد تقاضا برای ثبت مواد کودی ارائه شده و ۵ هزار و ۸۰۰ مورد ثبت شده اند.
 
وی ادامه داد: در محصولات کودی سهم تولیدات داخلی ۸۰ درصد است.
 
تا سه سال آینده ایران رکورد جهانی تولید کلزا را پشت سر می گذارد
 
کشاورز با بیان اینکه تا سه سال آینده تولید کلزا در ایران رکورد جهانی را پشت سر می گذارد و به میانگین ۵ تن در هکتار در کشت آبی می رسد، گفت: کلزا نسخه نجات کشت آبی کشور است.
 
وی اضافه کرد: طی دو سال آینده ضریب خوداتکایی در تولید دانه های روغنی با توسعه کشت کلزا باید به ۳۰ درصد افزایش یابد، در غیر این صورت واردات تولید داخل را از بین خواهد برد.
 
تا خودکفایی شکر فاصله ای نداریم
 
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در زمینه چغندر قند توفیق معجزه آسایی داشتیم، افزود: ما با مدیریت آب تا خودکفایی شکر چند قدم بیشتر فاصله نداریم.
 
وی ادامه داد: تولید شکر در سال گذشته با ۱۰۴ هزار هکتار چغندر و سطح ثابت نیشکر رکورد تولید تاریخی زد. امسال نیز میزان تولید ۱۰۰ هزار تن بیشتر خواهد بود.
 
کشاورز ادامه داد: بهره وری تولید در هکتار ازحدود ۳.۵ تن در برنامه سوم به بیش از ۷.۵ تن در دوره اخیر رسیده است.
 
وی با اشاره به مشکلات موجود در این حوزه افزود: دولت باید مشکلات بازرگانی موجود در این حوزه را حل کند، به عنوان مثال قیمت شکر هر سال باید در فروردین ماه اعلام شود. با توجه به اینکه کمک مالی برای دولت دشوار است، حداقل باید دولت کمک کند تا قیمت شکر شفاف شود و اصلاحات قیمتی انجام گیرد.
 
کشاورز با تاکید بر اینکه مشکل هزینه حمل و نقل باید حل شود، گفت: اگر اصلاحات قیمتی انجام شود، احتمال اینکه مشکلات هزینه حمل و نقل نیز برطرف گردد، وجود دارد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 11805 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۴ شهريور بازدید: 1982 ساعت: 11:23 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توسعه همکاری‌های دارویی ایران و چین ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
2 ۸۴ میلیون دلار داروی تولید شرکت‌های ایرانی به ۴۰ کشور صادر شد ۱۴۰۴ يکشنبه ۸ ارديبهشت
3 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
4 واردات دام پایه پروار در حال انجام است ۱۴۰۳ شنبه ۴ اسفند
5 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
6 ورود دلالان افغان به بازار زعفران ایران، تهدیدی جدی برای جایگاه صادراتی کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ بهمن
7 گرانی لوازم خانگی در آستانه شب عید ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
8 قیمت سیب زمینی به زیر ۳۰ هزار تومان بر می گردد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن
9 آبیاری نوین؛ راهکاری برای نجات کشاورزی در بحران کم‌آبی/سرمایه‌گذاری‌ دولتی افزایش یابد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
10 سهم دامداری های کوچک‌مقیاس از تولید گوشت قرمز کشور چقدر است؟ ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۱ بهمن
11 توزیع ۲۷۰ تن مرغ تنظیم بازار در استان یزد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  فوت های کوزه گری برای یک چای خوش طعم فوت های کوزه گری برای یک چای خوش طعمفراموش نكنید گ...

  چیپس و نوشابه هوش کودکان را پایین می‌آورد لقمه: محققان هشدار دادند که مصرف مواد غذایی دارای ...

  درمان‌های طب سنتی برای تسکین درد دندان برای تسکین دندان درد توصیه می‌شود که سیر و پیاز را...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

لاغری از درون با به کارگیری این دستورات هورمون‌ها صرفا مسئول پرمویی یا كم‌مویی یا رقم خوردن دوره‌های ماهانه نیستند. در واقع هورمون‌های زیادی در بدن شما هستند كه تمام روند غذا خوردن تا چاق شدن یا نشدن شما را كنترل می‌كنند. حتی خود سلول‌های چربی هم هورمون‌های مختلفی تولید می‌كنند. اما چیزی كه ممكن است شما آن را ندانید این است كه می‌توانید كارهایی انجام دهید كه این مواد شیمیایی قوی به‌نفع شما كار كنند.
دلایل اصلی لاغر نشدن چیست؟ اگر مدتی است عادات غذایی و برنامه ورزشی خود را تغییر داده‌اید اما هنوز هیچ تغییری در اندام‌تان حس نکرده‌اید، شاید وقتش باشد به موارد مشکوکی که مانع موفقیت شما می‌شود، نگاهی بیندازید.
به خاطر پوستتان خوب بخورید فكر نمی‌كنیم بتوانیم كسی را پیدا كنیم كه دوست نداشته باشد  پوستش صاف، شفاف و خوشرنگ باشد . انسان ذاتا و بر اساس فطرت از زیبایی لذت می‌برد و پوست كه گسترده‌ترین عضو بدن است نقش مهمی در زیبایی ما دارد .
غذاهای قهرمان پرور کدامند؟ نگاهی داریم به رژیم غذایی 14 قهرمان انیمیشنی محبوب و بیماری هایی که با پیروی از این رژیم غذایی به احتمال زیاد از آنها دور می مانند. در کنار هر کدام از مواد غذایی که آنها در ذهن ما جا انداخته اند، یک دستور غذایی ساده و خوشمزه هم ما پیشنهاد داده ایم.