به گزارش لقمه، حسین صفایی در نشست خبری برگزاری چهارمین نمایشگاه محصولات سالم، طبیعی و ارگانیك گفت: در برنامه پنجم توسعه تكلیف شده وزارت جهاد كشاورزی تا پایان برنامه 25 درصد از اراضی كشاورزی ایران را تحت پوشش تولید محصولات سالم قرار دهد و با توجه به اینكه در حال حاضر تنها در 500 هزار هكتار از اراضی كشاورزی محصولات سالم تولید میشود باید هر ساله بر اساس برنامهای 15 هزار هكتار به این اراضی افزوده شود.
وی همچنین گفت: روز 21 تیرماه روز بدون نایلكس پلیمری در میادین تهران تعریف شده و با همكاری خوبی كه ستاد محیط زیست با شهرداری تهران برای فرهنگسازی كاهش استفاده از نایلكس پلیمری انجام داده در حال حاضر همه میادین تهران از نایلكسهای پلیمری پاكسازی شده و تنها از نایلكسهای با پایه گیاهی استفاده میشود.
به گفته وی این كیسهها تجزیه پذیر بوده و علاوه بر میادین میوه و ترهبار در چندین فروشگاه شهروند نیز استفاده میشوند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره گزارش میزان آلودگی میوهها و محصولات پرمصرف گفت: از محصولات بهار سال گذشته 1440 نوع نمونه برداشت شده و مورد آزمایشهای دقیق قرار گرفته است كه سند آن تهیه شده است. همچنین در تابستان سال گذشته نیز 440 نمونه از محصولات تابستان از نظر فلزات سنگین مورد آزمایش قرار گرفت كه گزارشات آن به صورت سند موجود است. همچنین 25 محصول پر مصرف كه دارای بیشترین میزان آلودگی است ، شناشایی شدند.
وی گفت: 200 نمونه مرغ كه وارد بازار تهران شد در پاییز 90 مورد آزمایش قرار گرفت تا از نظر باقی مانده هورمونها، آنتی بیوتیكها و داروهایی كه مصرف میشود مورد بررسی قرار بگیرد كه نتایج آن هم حاصل شده است. همچنین محصولات و میوههای وارداتی نیز به لحاظ تراریخته یا طبیعی بودن مورد آزمایش قرار گرفته است.
به گزارش ایسنا، وی در عین حال بدون اینكه نتیجه این گزارشها را اعلام كند علیرغم پرسشهای متعدد خبرنگاران درباره نتایج این نمونه برداریها و آزمایشها هیچگونه آماری را اعلام نكرد.
صفایی همچنین با بیان اینكه در مورد رعایت استانداردها به تولید كنندگان و فروشندگان هشدار دادهاییم، گفت: مصرف انواع آفت كشها، كودهای شیمیایی باید فرهنگ سازی شود چرا كه مصرف مواد سالم جزو مطالبات مردم است و از تولید كنندگان درخواست كردهایم با استانداردهای ویژه وارد نمایشگاه ارگانیك شوند.
مدیرعامل سازمان میادین میوه و ترهبار تهران با بیان اینكه تولید كنندگان مورد تشویق سازمان قرار میگیرند، از افتتاح این نمایشگاه از روز شنبه 24 تیرماه خبر داد و گفت: نمایشگاه از ساعت 9 صبح تا هشت عصر روز جمعه 30 تیرماه در پارك گفتگو دایر خواهد بود.
وی تاكید كرد: این نمایشگاه با هدف آشنایی شهروندان با مواد غذایی خوب و سالم برگزار میشود و میتوان گفت یكی از نمایشگاههای منحصر به فرد و بی نظیر است كه تنها در استان تهران برگزار میشود.
صفایی تصریح كرد: معتقدیم شهروندان باید با محصولات غذایی سالم و طبیعی آشنا شده و فرهنگ استفاده از این نوع محصولات برای داشتن جامعهای سالم به آنها آموزش داده شود.
وی عنوان كرد: در سه سال گذشته نمایشگاه محصولات سالم، طبیعی و ارگانیك اواخر پاییز برگزار میشد اما امسال علاوه بر تیرماه در فصل پاییز نیز این نمایشگاه برگزار خواهد شد و هدف از برگزاری این نمایشگاه در دو فصل سال، عرضه و معرفی محصولات بهار و تابستان و پاییز و زمستان است.
مدیر عامل سازمان میادین و میوه و ترهبار تهران گفت: در این نمایشگاه چهل محصول ارگانیك كه دارای گواهی از موسسات بین المللی هستند حضور خواهند داشت و 35 محصول سالم را عرضه خواهند كرد.
به گفته وی تمامی محصولات عرضه شده در این نمایشگاه دارای استاندارد تشویقی مزارع است به این معنا كه مزارع این تولید كنندگان مجوز و تاییدیه استاندارد دارد لذا محصولات عرضه شده در نمایشگاه نیز دارای گواهی بین المللی است.
صفایی گفت: در بخش محصولات گیاهان دارویی نیز 15 تولید كننده در این نمایشگاه غرفه خواهند داشت همچنین برای محصولات فراسودمند نیز غرفههایی در نظر گرفته شده و هشت گروه محصولات خود را عرضه خواهند كرد.
به گفته وی، چهارمین نمایشگاه با همكاری موسساتی از وزارت جهاد كشاورزی،سازمان حفظ نباتات، دفع آفات، موسسه تحقیقات گیاه پزشكی، معاونت ترویج و آموزش كشاورزی، معاونت تولیدات گیاهی، سازمان جهاد كشاورزی تهران، سازمان استاندارد تحقیقات صنعتی ایران، انجمن ارگانیك ایران، انجمن تولید كنندگان محصولات سالم، دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی و وزارت بهداشت برگزار میشود.
نقل از :ايسنا