چرا غذاها سرطان‌زا می‌شوند؟


متخصصان سلامت در آمریکا معتقدند که افزایش مقدار ماده شیمیایی آکریلامید در محیط زندگی موجب بروز سرطان در حیوانات می‌شود و در انسان نیز می‌تواند اثرات منفی مشابه داشته باشد.

به گزارش لقمه، «لائورن رابین» از کارشناسان سازمان غذا و داروی آمریکا در این رابطه گفت: آکریلامید ماده شیمیایی است که در برخی مواد خوراکی به خصوص خوراکی‌های گیاهی هنگام فرآیند طبخ غذا به مدت طولانی و در حرارت بالا تولید می‌شود.


ماده شیمیایی آکریلامید از زمانی که بشر به طبخ غذا، کباب کردن و برشته کردن آن روی آورده‌ در مواد خوراکی تولید می‌شده اما محققان از سال 2002 میلادی این ماده را در مواد خوراکی شناسایی کردند. تشکیل این ماده در روند آماده‌سازی مواد خوراکی در خانه و یا در رستوران‌ها و کارخانه‌های تولید موادغذایی اتفاق می‌افتد.


آکریلامید از قند و نوعی اسید آمینه حاصل می‌شود که به طور طبیعی در مواد خوراکی وجود دارند اما در مواد لبنی و فرآورده‌هایی چون گوشت و ماهی تولید نمی‌شود.


لائورن رابین همچنین گفت: در مجموع این گونه تصور می‌شود زمانی که مدت زمان طبخ غذا طولانی‌تر باشد و یا غذا با دمای بالاتر پخته شود احتمال تجمع آکریلامید در مواد غذایی بیشتر می‌شود. همچنین بخارپز کردن و جوشاندن مواد خوراکی موجب تشکیل این ماده شیمیایی نمی‌شود.


علاوه بر این رابین معتقد است از آنجا که نمی‌توان آکریلامید را به طور کامل از رژیم غذایی حذف کرد می‌توان با رعایت نکاتی ساده میزان تولید آن را در غذاها کاهش داد که مهمترین این نکات به شرح زیر است:


- برای سرخ کردن مواد خوراکی منجمد و سرخ شده حتما از نظر زمان و حرارت طبق دستورالعمل کارخانه تولیدکننده آن عمل کنید.


- نان را به میزانی برشته کنید که رنگ آن قهوه‌ای کمرنگ باشد.


- رنگ سیب‌زمینی برشته نیز باید قهوه‌ای کمرنگ باشد.


- هنگام آماده کردن سیب‌زمینی‌های نیمه آماده منجمد آنها را به حدی سرخ کنید که رنگ آن زرد طلایی شود.


- از نگهداری سیب‌زمینی در فریزر که موجب افزایش آکریلامید موجود در آن به هنگام طبخ می‌شود، خودداری کنید.  



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5628 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۹ آبان بازدید: 1996 ساعت: 10:36 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 یک پرس چلوکباب ۱۰۰۰ تومان! ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۱ آبان
2 رنگ های مصنوعی و عوارض شدید آن ها چیست؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۲ آبان
3 شناسایی نوعی ماده‌ سمی سرطان‌زا در ترکیبات غذایی پرمصرف با کمک نانو ۱۳۹۶ شنبه ۲۲ مهر
4 تقلب امارات و اسپانیا در زعفران ایرانی/ استفاده از جوهر قند در تولید نبات زعفرانی سرطان‌زاست ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ شهريور
5 آیا شایعات سرطان‌زا بودن مایکروفر درست است؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۹ تير
6 این شکلات های مشهور سرطان‌زا هستند ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۷ فروردين
7 پیشگیری از بیماری‌های قلبی/از این روغن‌ها دوری کنید ۱۳۹۴ دوشنبه ۷ دي
8 گرم کردن دوباره این غذاها سرطان‌زاست ۱۳۹۴ جمعه ۲۷ آذر
9 توصیه‌هایی برای کاهش تاثیر سرطان‌زایی ظروف یکبار مصرف ۱۳۹۴ سه شنبه ۲۸ مهر
10 زعفران‌های سوغات حجاج از عربستان سرطان‌زا هستند ۱۳۹۴ يکشنبه ۲۶ مهر
11 در هفته چقدر گوشت قرمز بخوریم؟ ۱۳۹۴ يکشنبه ۱۳ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  بادمجان موثر در كاهش وزن و رفع كم خونی بادمجان بر خلاف آنچه كه عوام اعتقاد دارند كه بی بو...

  ۱۰ ماده غذایی برای تامین پروتئین بدن اگر در فکر سوزاندن چربی های اضافه بدن و کاهش وزن خ...

  غذاهای پرنمك بر سیستم تعادل فرد تاثیر منفی می‌گذارد لقمه: یك متخصص شنوایی شناسی گفت: غذاهای پرنمك باعث...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت