به گزارش پایگاه خبری لقمه ، محمدتقی توکلی در گفتوگویی با بیان اینکه هدرروی آب در دو مقوله آشامیدنی و کشاورزی تعریف میشود، افزود: پرت آب در شهرها 26 درصد است که البته بخشی از آن شبکههای تامین و توزیع آب قابل کنترل و بخشی دیگر غیرقابل کنترل است.
وی اضافه کرد: هدرروی آب یا واقعی است و یا ظاهری؛ در مسئله واقعی که مربوط به نشست ها و فرسودگی تاسیسات است می شود کنترل کرد که لازمه آن هزینه کرد هزاران میلیارد تومان اعتبار است یعنی ما می توانیم ٢٦ درصد پرت آب که امروز در شبکه های آب داریم را به ١٢/٥ درصد برسانیم. وزارت نیرو با توجه به امکانات مالی سالیانه حدود یک در صد کاهش را در دستور کار دارد.
مشاور وزیر نیرو با تأکید بر اینکه در بخش کشاورزی براساس آمارهایی که اعلام شده، راندمان آبیاری در شبکههای کشاورزی 35 درصد است، تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی ادعا میکند این میزان راندمان را به 40 درصد رسانده اما با این وجود پرت آب در شبکههای کشاورزی بالاست.
وی گفت: با توجه به محدودیت منابع آب، بخشی از آب استحصال شده در مزرعه از دسترس کشاورز خارج میشود که باید با مدیریت مصرف و بویژه استفاده از روش های نوین آبیاری در اصلاح و بهبود مصرف اقدام کرد تا با توجه به محدودیت منابع آب در کشور حداکثر بهره وری لازم از منابع آب را داشته باشیم.
توکلی با اشاره به اینکه برای افزایش راندمان آب نیازمند فرهنگسازی است، گفت: بخشی از مدیریت منابع بعهده خود مردم است. قیمت آب ارزان است و انگیزهای برای جلوگیری از هدررفت آن نیست. چنانچه از لحاظ اقتصادی به مسأله آب بپردازیم بخشی از مشکلات و نیاز آبی کشور برطرف خواهد شد.
نقل از :ایسنا