شیرهای طعم‌دار برای بدن مفید است یا مضر؟


پایگاه خبری لقمه: امروزه محصولات غذایی بازار رقابت داغی دارد و از جمله مواد غذایی که مدتی است وارد بازار شده و مطلوب ذائقه مردم نیز قرار گرفته، شیرهای طعم‌دار است.

اما سؤال این‌جا است که آیا مصرف این شیرها برای بدن مفید است یا مضر؟
 

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، به گفته متخصصان صنایع غذایی، مهم‌ترین تفاوت شیرهای طعم‌دار با شیرهای معمولی در میزان بالای شکر افزوده‌شده به آن‌ها است. بسیاری از افراد و به‌ویژه کودکان، رابطه خوبی با طعم شیر ندارند. روانشناسان معتقدند که ذائقه کودک در برابر غذا غالباً از ۶ماهگی تا حدود ۱۵ماهگی شکل می‌گیرد.

 
اگر مادر با انتخاب متنوع موادغذایی، طعم‌های متفاوتی را به کودک خود بچشاند، می‌تواند او را به مصرف موادغذایی مختلف عادت دهد، اما چنان‌چه کودک، عادت مصرف خوراکی‌های شیرین را کسب کند، که لذت‌بخش‌ترین طعم برای او است، نسبت به بقیه طعم‌ها احساس خوبی نخواهد داشت و درنتیجه شیر سفید بدون طعم نیز برایش جذابیتی ندارد.
 
طعم‌دهنده‌ها و شکری که برای ایجاد طعم جذاب‌تر به شیر ساده اضافه می‌شوند برای این است که کودکان و افرادی که تمایل چندانی به مصرف شیر ندارند، بتوانند این ماده غذایی را به بدن خود برسانند. اگر به شیرهای طعم‌دار در صنعت، شکر افزوده نشود طعم آن‌ها چندان مورد پسند نخواهد بود.
 
آیا شیرهای طعم‌دار حاوی افزودنی‌های غیرمجاز هستند؟
شیرهای طعم‌دار، طعم خود را به کمک مقداری اسانس، کنسانتره طبیعی میوه، آبمیوه‌های طبیعی، رنگ‌های طبیعی یا پودر کاکائو به دست می‌آورند. این افزودنی‌ها بر اساس استانداردهای موجود در صنایع غذایی به کار می‌روند و هیچ مشکلی برای سلامتی افراد ایجاد نمی‌کنند.
 
طبق نظر مهندسان صنایع غذایی شیرهای طعم‌داری که در کارخانه‌های معتبر و شناخته‌شدۀ صنایع غذایی در کشور تولید می‌شوند، به‌هیچ‌وجه حاوی نگهدارنده نیستند و افزودنی‌های آن‌ها تنها در حد طعم‌دهنده‌های طبیعی و نوعی پایدارکننده است که هیچ‌گونه ضرری برای سلامتی ندارند.
 
اما مشکل اصلی در مصرف شیرهای طعم‌دار، شکر فراوان موجود در آن‌ها است. این میزان شکر به حدی است که می‌تواند موجب افزایش دریافت کالری روزانه در افراد شود و ابتلا به چاقی را برای آن‌ها ایجاد کند.
 
بنابراین تا زمانی که استاندارد و قانونی برای استفاده از مواد شیرین‌کنندۀ طبیعی و یا حداقل کم‌کالری در تولید این قبیل از محصولات وضع نشده، بهتر است افرادی که با طعم شیر ساده مشکل دارند، برای پیشگیری از دیابت و اضافه وزن وقت بگذارند و شیر را به‌شکل خانگی و طبیعی طعم‌دار کنند.
 
آیا شیرهای طعم‌دار جایگزین دائمی مناسبی برای شیر سفید هستند؟
به توصیه کارشناسان صنایع غذایی درصورتی‌که طعم شیر ساده مانع مصرف این ماده غذایی می‌شود، می‌توانید گاهی از شیرهای طعم‌دار استفاده کنید. اما جایگزین‌کردن دائمی این نوع شیرها با شیر معمولی کار درستی نیست و در درازمدت عوارض ناشی از مصرف بالای چربی و شکر موجود در این محصولات خودنمایی می‌کند.
 
محدودیت مصرف شیرهای طعم‌دار برای افرادی که زمینه ارثی ابتلا به دیابت دارند و نیز کودکانی که دچار اضافه وزن هستند، بیشتر از سایرین است.
 
درمجموع می‌توان گفت که راه کاملاً سالم و مطمئن نوشیدن شیر طعم‌دار، تهیه آن با موادی طبیعی مثل خرما، عسل، پوره میوه‌ها و یا میزان بسیار کمی از شکر در خانه است.
 
همچنین گفتنی است که ارزش پروتئینی شیر با اضافه کردن غلات، مغزها، خرما، کشمش و مویز افزایش می‌یابد.

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از : سیناپرس

کد: 11891 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور بازدید: 113 ساعت: 3:54 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 شش ماده طبیعی برای مقابله با جرم دندان ۱۳۹۶ شنبه ۷ بهمن
2 اپلیکیشن هنر آشپزی پاسخی برای سوال همیشگی چی بپزم ۱۳۹۶ شنبه ۹ دي
3 فواید نوشیدن آب نارگیل در دوران بارداری ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
4 بازار آشفته ماهی در شب یلدا/ یلدا در پیچ و تاب گرانی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
5 شکر برای سلامتی مضر است یا مفید؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
6 شیرینی، شب یلدا افزایش قیمت ندارد ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر
7 دلایل گرانی نرخ نهاده ها/نرخ منطقی خرید هر کیلو شیر خام 1500 تومان ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر
8 جمع‌آوری شیرخشک‌های فرانسوی آلوده به سالمونلا ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ آذر
9 نمایشگاه بین المللی گردشگری بدون مسئولان کشور ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر
10 روش های موثر خانگی در درمان جوش‌های پوستی آبله مرغان ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر
11 ماجرای شیرخشک‌های وارداتی توسط یاسین رامین ۱۳۹۶ شنبه ۱۸ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی
نوشیدنی محبوب شما در زمستان چیست؟
 







 

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  بهترین روش شست‌وشوی سبزیجات ایرانی همیشه متخصصان تغذیه مصرف سبزیجات را توصیه می کنند ...

  حد مجاز مصرف پروتئین در ورزشکاران چقدر است؟ پایگاه خبری لقمه: پروتئین یکی از 3 ترکیب مهم بدن ا...

  مصرف روزانه 5 فنجان قهوه چاقی و دیابت می‌آورد محققان دریافتند که مصرف روزانه 5 فنجان قهوه در یک ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

توصیه‌هایی برای شیوع تب کریمه‌ کنگو/ شیر فله‌ای نخورید مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی از ابتلای 12 نفر از هموطنان‌مان به بیماری تب‌ کریمه‌کنگو و فوت چهار نفر از آنها خبر داد و گفت:‌ خوردن گوشت قرمز نمی‌تواند ناقل این بیماری به انسان باشد اما از مصرف شیر فله‌ای و غیرپاستوریزه باید خودداری شود.
این روغن برای سرخ کردن نیست! برای سرخ کردن مواد غذایی تان از روغن زیتون به دلایل زیر استفاده نکنید.
قبل از جلسه خواستگاری چه بخوریم؟ هر فردی در طول زندگی خود با رویدادهایی مواجه می‌شود که زندگی او را تغییر خواهد داد و فرصت موفقیت یا شکست را پیش روی او قرار می‌دهد. خوردن برخی مواد غذایی در این لحظات، در دستیابی به موفقیت بی‌اثر نیست و به شما در موقعیت‌هایی چون مصاحبه شغلی، امتحانات درسی، خواستگاری، ازدواج، بارداری و ... کمک شایانی خواهد کرد.
دلسوزترین گیاه دارویی برای دستگاه گوارش «هل» به عنوان طعم‌دهنده‌ مطبوع مواد خوراکی شناخته شده اما دانه هل علاوه بر بو و طعم خوش، خاصیت دارویی نیز دارد و از همه مهمتر برای تسکین مشکلات و ناراحتی‌های گوارشی استفاده می‌شود.