حضور روستاییان دانشگاهی در چهارمین همایش ملی روستا و عشایر/ احداث ناحیه صنعتی در ۲۶۰۰ دهستان کشور


پایگاه خبری لقمه: معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور از برگزاری چهارمین دوره همایش روستاییان و عشایر سراسر کشور در روز ۱۵ مهرماه و با حضور بیش از هزار روستایی با تحصیلات عالیه در سالن اجلاس سران خبر داد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، سیدابوالفضل رضوی، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در ابتدای نشست خبری چهارمین همایش ملی روستا و عشایر گفت: روزی نامه ای از یک روستایی به دستم رسید که نوشته بود ما در روستا برخلاف اهالی شهر قادر به تماشای ستاره ها هستیم و خودمان هم ستاره هایی هستیم که کمتر به ما توجه می شود. این نامه و تعابیرش برای من جذاب و تامل برانگیز بود چرا که روستاییان عمدتا جزو گروه تولیدکنندگان و تولید گرانند اما متاسفانه مورد غفلت قرار گرفتند. البته پس از انقلاب اسلامی خدمات زیادی به روستاها داده شد ولی ناقص بود.

روستاییان تولید کنندگانی از دیرباز تا کنون

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست‌جمهوری افزود: سه رکن مهم آب، خاک حاصلخیز و فضای تنفسی مطلوب و غیر آلوده از ویژگی‌های یک روستا است و روستاها اماکنی هستند که عمدتا دارای پتانسیل های تولید ثروت هستند و اشتغال زایی هستند.

 رضوی خاطرنشان کرد: تصور ما از توسعه روستا توسعه کالبدی و فیزیکی بود و گمان نکردیم که توسعه روستا توسعه همه جانبه ای است که هم باید از سرمایه های انسانی توسعه یابد و هم مکانی و برخی از سرمایه های بزرگ را به دلیل احساسات و عواطفی که داشتیم از آنها سلب کردیم.

 گاز رسانی به کلیه روستاهای دارای بیست خانوار به بالا تا پایان سال

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست‌جمهوری با اشاره به خدمات انجام شده به روستاها پس از پیروزی انقلاب اسلامی تصریح کرد: گرچه در گذشته به امکانات رفاهی روستاییان توجه نمی شد اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی جاده سازی، برق رسانی، گازرسانی و مخابرات  در مناطق روستایی به شدت مورد توجه قرار گرفت و شاید موارد نادری باشد که خانواده های بالای 10 خانوار فاقد برق باشند.

 رضوی افزود: هم اکنون 99.9 درصد روستاهای بالای 10 خانوار کشور برق رسانی شده اند،  بالای 85 درصد جمعیت روستایی دارای جاده آسفالته هستند. حدود 67 درصد روستاهای کشور گازرسانی شده اند و تا پایان سال 96 و طبق وعده وزیر نفت تمام روستاهای بالای 20 خانوار گازرسانی می شود.

وی با بیان اینکه شهرگرایی، مرکزگرایی و کوچک گریزی و روستاگریزی باعث شده است که شهرک ها یا شهرهای صنعتی به شدت در کشور رونق یابد، ادامه داد: الگویرداری از غرب برای توسعه کشور در نظام برنامه ریزی یکی از مشکلات ما در توسعه روستایی است.

 رضوی با بیان اینکه نرخ مشارکت اجتماعی یکی از شاخص های توسعه یافتگی است، تصریح کرد: نرخ مشارکت اجتماعی جمعیت روستایی ایران به بیش از چند قرن می رسد اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی کم کم فرهنگ مشارکتی در جمعیت روستایی کمرنگ شد به طوری که خسارتی که از بین رفتن فرهنگ مشارکت پذیری حاصل شد را نمی توان جبران کرد.



ایجاد ناحیه صنعتی و مجتمع های آموزشی و بهداشتی در ۲۶۰۰ دهستان

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم با بیان اینکه به بهسازی روستاها توجه شده است، تصریح کرد: در توسعه روستایی و عدالت اجتماعی و آموزشی در روستاها کم مهربانی کرده‌ایم و عدالت آموزشی و کیفیت آموزش برای روستاییان مطلوب نبوده است. گرچه لازم نیست که در هر روستایی فارغ از تعداد دانش آموزانش مدرسه ای با تمام امکانات ساخته شود اما بر اساس قانون ما باید امکان ادامه تحصیل را برای هر ایرانی در وضعیتی مطلوب و مناسب فراهم آوریم.

رضوی افزود: به دلیل علم دوستی روستاییان و علاقه فراوان جامعه ایرانی به علم آموزی علیرغم اینکه امکانات کافی آموزشی نداشتند در حوزه تحصیل و آموزش عالی مدارج بالایی را کسب کرده اند به طوری که امروز از هر پنج روستایی یک تحصیلکرده روستایی داریم و از هر 12 خانواده روستایی یک نفر مدرک کارشناسی ارشد و دکتری دارد.

وی با بیان اینکه ۲۶۰۰ دهستان در کشور داریم، افزود: در هر دهستان کشور مجتمع آموزشی، فرهنگی، درمانی،‌ ورزشی و خدماتی تا پایان دولت دوازدهم ایجاد می شود. با این اقدام هزینه های دولت کاهش می یابد و سطح خدمات رسانی به روستاییان نیز افزایش خواهد یافت.

 معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری تصریح کرد: با بیان اینکه متوسط جمعیت هر دهستان کشور حدود هشت هزار نفر است، افزود: در هر دهستان تقریبا 24 تا 25 روستا را شامل می شود که حد فاصل این روستاها از هم، حدود 10 کیلومتر است که می توان با ایجاد مجتمع آموزشی، فرهنگی، درمانی، ورزشی و خدماتی به تمام روستاهای موجود خدمات رسانی کرد. به این منظور با وزارت بهداشت و آموزش و پرورش مذاکره کرده ایم و ممکن است برای ایجاد تعادل مجتمع آموزشی در یک روستا و مجتمع بهداشتی در روستایی دیگر ایجاد شود.

رضوی تشریح کرد: هر درمانگاه (مجتمع بهداشتی) از تعدادی پزشک بهره خواهد برد و چند آمبولانس در اختیار خواهد داشت. از طرفی دیگر سرویس‌های مدرسه رایگان برای رفت و آمد دانش آموزان به مجتمع های آموزشی در نظر گرفته خواهد شد.

رضوی با بیان اینکه سعی می کنیم تا طی سال های 96 و 97 برای هر دهستان کشور یک ناحیه صنعتی ایجاد کنیم، ادامه داد: با ایجاد ناحیه صنعتی مشکل برق، آب و گاز برای فراهم آوردن واحدهای صنعتی در مناطق روستایی از بین می رود.

چهارمین همایش روز ملی روستا و عشایر با حضور وزرا و سخنرانی روستاییان پیشرو

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست‌جمهوری در ادامه با اشاره به برگزاری چهارمین همایش روز ملی روستا و عشایر گفت: این همایش 15 مهرماه در سالن اجلاس سران کشورها و با حضور مقامات عالی رتبه کشور برگزار می شود.

رضوی اظهار داشت: از سال ۱۳۹۲ برای تکریم و تاکید بر این فرهنگ که روستاییان انسان‌های بزرگواری هستند اقدام به برگزاری همایش روستاییان و عشایر سراسر کشور کرد و بر همین اساس این همایش در محل سالن اجلاس سران برگزار شد تا بگوییم روستاییان از سران کشور ما هستند.

وی افزود: در این دوره حدود ۴۳۰ شهرستان کشور حضور دارند که از هر یک سه نفر شرکت خواهند کرد. هر سه نفر روستایی هستند که یک نفر عضو شورای روستایی، یک دهیار و یک فارغ التحصیل فوق لیسانس یا دکتری مقیم روستا در همایش شرکت خواهند کرد.

وی با تاکید بر اینکه روستاییان از سرمایه‌های انسانی بسیاری برخوردار هستند، افزود: این همایش می‌تواند در جلب توجه به ظرفیت‌های روستایی نقش بسزایی داشته باشد. در این همایش ۱۴۵۰ نفر روستایی از استان‌های سراسر کشور شرکت خواهند کرد.

رضوی با اشاره به برگزاری نمایشگاه محصولات و تولیدات روستاییان و عشایر در نمایشگاه بین المللی که اسفندماه برگزار می شود، خاطرنشان کرد: 12 تا 18 اسفند نمایشگاه محصولات و تولیدات روستایی و عشایر در نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار می شود.

در ادامه کاوه معراجی مدیر کل برنامه ریزی معاونت توسعه روستایی نهاد ریاست جهمهوری در مورد جزییات چهارمین همایش روز ملی روستا و عشایر گفت: این همایش در سال اقتصاد مقاومتی، اشتغال و تولید با هدف بهره گیری از توان اندیشمندان و نخبگان روستایی برگزار می‌شود تا ظرفیت پنهان روستاییان برای توسعه روستاها و همچنین نخبگان روستایی را آشکار کند. بی تردید ظرفیت‌های روستاها و عشایر در این همایش معرفی می‌شوند.

وی در تشریح سطح علمی این همایش تاکید کرد: تلاش شده است از تحصیلکرده‌های روستایی بیشتر استفاده شود. در همین راستا از ۱۴۰۰ نفری که از کلیه استان‌های کشور دعوت شده‌اند ۱۰۰ نفر با مدرک دکتری، ۴۶۰ نفر با مدرک فوق لیسانس و ۶۴۰ نفر با مدرک لیسانس هستند. این همایش از ۸ صبح لغایت ۱۷ بعد از ظهر روز شنبه ۱۵ مهرماه در دو بخش افتتاحیه و اختتامیه با حضور برخی از مسئولین کشور برگزار خواهد شد.

معراجی تاکید کرد: تعدادی از این روستاییان تحصیل‌کرده در طول برنامه و پیش از وزرای مدعو به ایراد سخنرانی و طرح مسائل و مشکلات روستایی در حوزه های مختلف خواهند پرداخت.

رونمایی از سامانه جامع آمار و اطلاعات روستاییان و عشایر

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور از رونمایی سامانه جامع آمار و اطلاعات روستاییان کشور در همایش روستاییان و عشایر خبر داد و افزود: این سامانه در اختیار دستگاه‌های اجرایی استان‌ها قرار گرفته است که اطلاعات خود را در خصوص جوامع روستایی خود بارگذاری کنند. همه برنامه ریزی‌ها بر اساس شناسنامه روستاها برای این سامانه انجام شده و با وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی، صنعت معدن و تجارت و همچنین مرکز آمار ایران هماهنگی‌های لازم انجام شده است.

 تسهیلات ویژه روستاییان

این گزارش حاکی است که معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست‌جمهوری در بخش پایانی این نشست در پاسخ به سوالات خبرنگاران در مورد سایر اقدامات جهت تقویت مادی و معنوی جامعه روستایی توضیحاتی را ارائه کرد.


وی با بیان اینکه ردیف بودجه اعتبارات توسعه روستایی که در سال های 91 و 92 صفر بوده است را احیا کرده ایم، خاطرنشان کرد: اقدامات بسیاری در راستای تقویت جایگاه جمعیت روستایی طی این سالها انجام داده ایم.

اعطای وام‌های میلیاردی به روستاییان

وی با اشاره به اینکه سه نوع وام به روستاییان پرداخت می شود، افزود: مهمترین عامل توسعه و مهمترین مانع توسعه نیز خود افراد هستند و بهترین عامل اجرایی برای توسعه، مشارکت است.

 معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست‌جمهوری در توضیح وام های پرداختی به روستاییان گفت: به شرکت هایی که بالای 25 خانوار سهام‌دار داشته باشند 750 میلیون تومان برای 50 خانوار یک میلیارد تومان، 100 خانوار 2 میلیارد تومان و 150 خانوار 3 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت می شود.

 وی با بیان اینکه کارمزد پرداخت تسهیلات در روستاهای مرزی صفر درصد است، یادآور شد: در سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی 2 و 3 مورد وام با این شرایط پرداخت شده است.

معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری با بیان اینکه در سایر روستاهای کشور کارمزد تسهیلات پرداختی سه درصد است، خاطرنشان کرد: یک تا 2 سال تنفس برای تسهیلات در نظر گرفته شده است و دوره بازگشت آن نیز 3 تا 4 سال است.

وی با بیان اینکه شرکت هایی که بالای 200 خانوار سهامدار آن باشند به نسبت 2080 چهار برابر آورده شرکت تسهیلات پرداخت می کنیم که این رقم در روستاهای مرزی به 9 برابر افزایش می یابد یعنی 10 درصد آورده روستاییان و 90 درصد تسهیلات خواهد بود.

 رضوی از بنیاد علوی، بانک سینا و سعیدی کیا بابت حمایت از اشتغال پایدار روستایی تشکر کرد و گفت: 1600 میلیارد تومان اعتبار بانک سینا برای اشتغال پایدار روستایی پرداخت شده است و روستاییان تسهیلات خود را با کارمزد 8 درصد دریافت می کنند.

وی با اشاره به پرداخت وام یک و نیم میلیارد دلاری و بخش روستایی گفت: لایحه پرداخت تسهیلات یک و نیم میلیارد دلاری به بخش روستایی با قید دوفوریت به مجلس ارسال کردیم که شهریور امسال تصویب شد و آیین نامه نهایی آن نوشته شده است.

رضوی با بیان اینکه این تسهیلات به گروه پیشران توسعه روستایی که قشر تحصیلکرده هستند و شرکت های دانش بنیان با نرخ کارمزد 4 درصد پرداخت خواهد شد و سایر اقشار روستاییان با کارمزد 6 درصد می توانند از این تسهیلات استفاده کنند.

وی با بیان اینکه اگر بخواهیم به نرخ 8 درصد رشد اقتصادی برسیم باید به جمعیت روستایی توجه کنیم، تصریح کرد: تا زمانی که به روستا و روستایی بی توجهی می شود باید شاهد ایجاد حاشیه نشینی در شهرهای بزرگ باشیم در حالی که روستاییان دارای فضای زمینی با پتانسیل بالا هستند که به معنای واقعی می توانند در اقتصاد شریک شوند.

 اختصاص 800 میلیون دلار برای آب شرب روستاییان طی دو سال

رضوی با بیان اینکه در سال 95، 156 هزار شغل روستایی توسط دستگاه های مختلف مرتبط با روستا ایجاد شده است، افزود: سال گذشته 500 میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی برای تامین آب شرب روستایی اختصاص یافته است و امسال نیز 300 میلیون دلار به آب شرب روستایی تخصیص یافت.

واگذاری معادن به روستاییان

وی از واگذاری معادن به روستاییان خبر داد و گفت: در تمام روستاهای کشور، معادن درجه 1، 2 و 3  که مالکی نداشته باشند بدون مزایده در اختیار روستاییان قرار می گیرد.

 
دائره‌المعارف روستا
رضوی با اشاره به اینکه دایره المعارف روستا در حال تهیه و تدوین است، خاطرنشان کرد: در قالب این دایره‌المعارف شناسنامه روستاها را تشکیل داده ایم.

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 12040 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۲ مهر بازدید: 2534 ساعت: 7:45 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رضوی: ناحیه های صنعتی باعث ثبات و بهره‌وری بیشتر مشاغل روستایی می شود ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۲ مهر
2 خلیل پور: نیازمند تجدید نظر اساسی در سیاست تولید محصولات استراتژیک کشور هستیم ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۲ خرداد
3 سفره‌های نذری در شهر ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۰ آذر
4 هندوانه‌ عجیبی که کشاورز نیشابوری را شوکه کرد! +عکس ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۷ شهريور
5 گزارش تصویری / یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی ماشین آلات و مواد اولیه بیسکویت، شیرینی و شکلات ۱۳۹۱ جمعه ۷ مهر
6 پرورش زنبور عسل ۱۳۹۱ يکشنبه ۴ تير
7 تهیه و توزیع نذری عزاداران اباعبدالله الحسین (ع) ۱۳۹۰ چهارشنبه ۲۶ بهمن
8 بازار داغ لبو و باقلا ۱۳۹۰ چهارشنبه ۲۶ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چه بخوریم و چه نخوریم تا استرس نگیریم؟ زندگی در دنیای مدرن و پرتنش امروزی بدون استرس نیست...

  شیر مادر سپر دفاعی در برابر افسردگی در یك مطالعه جدید معلوم شد افرادی كه در دوران نوزا...

  هشدار وزارت بهداشت : میوه های چسبناك یا براق سمی اند رییس اداره بهداشت كشاورزی وزارت بهداشت از مردم خوا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

جلوگیری از ابتلا به افسردگی با مصرف لبنیات یک روانپزشک با تاکید بر مصرف لبنیات تازه و مغزهایی مانند پسته، بادام و گردو گفت: بیشترین میزان سرتونین در ماست و شیر تازه دیده می‌شود.
قصه خرمای فرانسوی و زعفران اسپانیایی و فسنجان عراقی! بسیاری از کالاهای ایرانی مانند خرما،پسته، فرش و حتی زعفران به نام کشورهای دیگر در دنیا خرید و فروش می‌شوند.
گزارشی از كارایی برنامه جهاد كشاورزی برای افزایش تولید گوشت وزارت جهاد كشاورزی، برنامه‌های خود برای افزایش تولید گوشت را اعلام كرده است اما این تمایل به افزایش تولید، درشرایطی وجود دارد كه بهره‌وری پایین تولید گوشت در ایران، آینده منابع و همچنین امنیت غذایی كشور را به خطر انداخته است.
زندگی شاداب‌ با این 10خوراکی انسان از همان آغاز خلقت به‌دنبال اکسیر جوانی بوده تا بتواند سالم و شاداب زندگی کند و طول عمر بیشتری داشته باشد. گرچه هنوز هم نتوانسته به این معجون خالص دست یابد، اما مصرف بعضی غذاها در رژیم غذایی روزانه دست‌کمی از اکسیر جوانی ندارد.