منصور رضایی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: روزهداران سعی کنند مایعات را بیشتر از طریق مواد غذایی گیاهی که پرفیبر هستند مثل میوه، سبزی، غلات و حبوبات تأمین کنند، این مواد علاوه بر رساندن مواد قندی و انرژی به بدن از افت قند درطول روزهداری جلوگیری میکنند. وی افزود: تنظیم متابولیسم بدن به کمک مایعات صورت میگیرد و بخش عمده بحث گرمازدگی از دست دادن آب است. بدن با از دست دادن حداقل 10 درصد مایعات دچار گرمازدگی میشود به همین دلیل توصیه میشود که 40 تا 50 درصد مایعات مورد نیاز روز به وسیله غذا و مابقی از طریق نوشیدنیها تأمین شود. وی ادامه داد: چون در تعریق بدن به همراه آب املاح از دست میدهد دچارخستگی و خوابآلودگی میشود که این خستگی ناشی از از دست دادن املاح بدن است، به همین علت تأمین آب از طریق مواد غذایی باشد بهتر است تا صرفا از طریق نوشیدن آب. وی خاطرنشان کرد: همچنین قندمیوه و سبزیجات جزء قندهای ساده هستند و در طول روزهداری که حدود 18 ساعت است، کافی نیستند؛ لذا مصرف غلات و حبوبات در وعده سحر گنجانده شده و از موادی همچون گندم، جو، ذرت و سیبزمینی در کنار نخود و عدس (دو روز خیس خورده برای جلوگیری از نفخ) و آجیل تازه و بدون نمک به تأمین پروتئین چربی و قند کمک میکند. وی اظهار کرد: مصرف آش و سوپ ساده که در آن کمتر از پروتئین حیوانی استفاده شده(چرا که پروتئینهای حیوانی نیاز آب را بالا میبرد) به مدیریت آب و جلوگیری از افت قند و عطش کمک میکند.