افزایش ضریب خوداتکایی چای طی دو برنامه توسعه


پایگاه خبری لقمه: ​رئیس سازمان چای با بیان اینکه پیش بینی می شود طی دو برنامه توسعه؛ ۵۰ درصد چای مورد نیاز در داخل تولید شود، گفت:تلاش ما این است که افزایش نرخ خرید تضمینی در حد تورم باشد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، محمدولی روزبهان در گفتگویی با بیان اینکه پیشنهاد ما برای نرخ خرید تضمینی برگ سبز چای به شورای اقتصاد ارائه شده است، اظهارداشت: باید منتظر بمانیم تا شورای اقتصاد نرخ جدید خرید تضمینی را اعلام کند.

 
وی درباره اینکه سال گذشته کشاورزان از نرخ اعلام شده برای خرید تضمینی برگ سبز چای رضایت کافی نداشتند، گفت: سال گذشته قیمت خرید تضمینی تقریبا به تورم نزدیک بود و ۷ درصد افزایش یافت، هر چند سال۹۴؛ ۱۳ درصد و سال ۹۳؛ ۲۱ درصد و سال ماقبل آن ۵۰ درصد افزایش در این زمینه داشتیم.
 
رئیس سازمان چای ادامه داد:با توجه به اینکه سالهای زیادی افزایش نرخ خرید تضمینی متناسب با تورم نبوده، نیاز است که این رشد قیمت تضمینی بیشتر باشد، اما قاعدتا باید تناسبی هم بین قیمت برگ و قدرت رقابت کارخانجات چای سازی وجود داشته باشد تا بتوانند به موقع چای خود را بفروشند و تولید ما افزایش بیشتری یابد.
 
روزبهان تصریح کرد: به همین دلیل تمام تلاش ها این است که افزایش نرخ خرید تضمینی در حد تورم باشد.
 
صادرات ۶ هزارتن چای از کشور 
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ۲۲ درصد نیاز کشور به چای از طریق تولید داخلی تامین می شود، گفت: ما دو نوع صادرات در این زمینه داریم یک نوع صادرات چای بسیار کیفی ماست، که چای سفید است و نوع دیگر هم چای با کیفیت ضعیف است، براساس پیش بینی‌ها در سالجاری حدود ۵ الی ۶ هزارتن از این چای‌ها صادر خواهیم کرد.
 
رئیس سازمان چای اضافه کرد: تولید چای سفید محدود و کمتر از هزار کیلوگرم است، قیمت این چای نیز کیلویی بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است.
 
روزبهان ادامه داد: طی سالهای اخیر برخی کشاورزان نوعی از هرس باغات چای را شروع کرده اند تا چای سفید بیشتری تولید کنند.
 
وی با بیان اینکه ایران تنها کشور تولید کننده چای ارگانیک از نظر عدم استفاده از سموم، است، گفت: امیدواریم این تولید افزایش یابد؛ ضمن اینکه اقدامات حمایتی دولت، چای را از مرگ تدریجی نجات داد و امیدواریم روند احیا و رشد تولید ادامه پیدا کند.
 
روزبهان با بیان اینکه امیدواریم روزی برسد که ۱۰۰ درصد چای مورد نیاز کشور در داخل تامین شود، درباره اینکه پیش بینی می کنید  این امر چه زمانی تحقق پیدا کند؟ و آیا اصلا امکان پذیر است این هدف محقق شود؟، افزود: قطعا؛ با ارتقا بهره وری، توسعه شبکه آبیاری تحت فشار، احیای باغات چای و انجام عملیات به زراعی می توان به این مهم دست یافت.
 
وی درباره اینکه در صورت انجام تمام اقدامات فوق، چه قدر طول می کشد ما به هدف مذکور دست یابیم؟، ادامه داد: امیدوار هستیم بتوانیم به حدود  ۵۰ درصد چای مورد نیاز کشور را طی دو برنامه ششم و هفتم توسعه به این هدف برسیم. پیش بینی زمان  تولید ۱۰۰ درصد چای مورد نیاز در کشور مقداری دشوار است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 13349 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۴ آبان بازدید: 2286 ساعت: 12:58 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 واردات ۱.۲ میلیون تن گندم کیفی برای تقویت ذخایر استراتژیک ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
2 فهرست ۱۵ جایگاه عرضه دام عید قربان در تهران اعلام شد ۱۴۰۴ دوشنبه ۱۳ خرداد
3 صرف نظر چینی‌ها از اصرار برای ماندن در بازار امریکا/تبعات جنگ تعرفه ای برای امریکایی و چینی ها ۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت
4 وعده وزیر درباره نرخ خرید گندم/ قیمت نان گران می‌شود؟ ۱۴۰۴ يکشنبه ۲۵ فروردين
5 غافلگیری با قیمت ۱۱ میلیونی گوجه سبز! ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲۱ فروردين
6 شش تاثیر کیفیت ظروف بر کیفیت غذا ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
7 گرانی لوازم خانگی در آستانه شب عید ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
8 عدم تعیین نرخ خرید تضمینی برنج از سال ۱۴۰۰/عدم استقبال کشاورزان از صدور شناسه محصولات ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
9 این ترش مزه‌های غیر بهداشتی را نخرید ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
10 گندمکاران بخوانند/ قیمت واقعی گندم اعلام شد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
11 امسال نیازی به واردات گندم نخواهیم داشت ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رابطه وزن مرغ با ارزش غذایی آن پایگاه خبری لقمه: رییس اتحادیه فروشندگان پرنده و م...

  چه کسانی نباید از شربت معده استفاده کنند؟ یک فوق تخصص گوارش و کبد تاکید کرد: افرادی که دچار ...

  مواد غذایی ضد فراموشی کدامند؟ خیلی‌ها به محض این‌ که نکته‌ای را فراموش یا وسایل‌...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

یازده نکته در مورد بهداشت در آشپزخانه آشپزخانه به دلیل فعالیت‌های گوناگونی که در آن انجام می‌شود، در صورت عدم رسیدگی به آن و عدم رعایت بهداشت، می‌تواند به یکی از آلوده‌ترین نقاط خانه تبدیل شود. آلودگی آشپزخانه و یا ظروف و وسائل موجود در آن، می‌توانند به آلودگی غذا و موادغذایی و در نهایت مسمومیت غذایی در افراد خانواده منجر شوند.
۱۵ نکته برای تغذیه ای بهتر محققان برای تغذیه ای بهتر ۱۵ نکته را توصیه می‌کنند از جمله اینکه در چای دارچین ریخته شود، گوجه با پوست خورده شود، با افزودن سیر در غذاها آشتی شود و در نهایت در فلفل پاش کمی زردچوبه ریخته شود.
وقتی چاقی ژنتیكی می‌شود بعضی از كودكان به غذا علاقه نشان می‌دهند و بعضی خیلی زود سیر می‌شوند و از غذا خوردن دست می‌كشند.
افزایش خطر کرونا هندی/ جزییاتی از تردد شبانه شب‌های قدر پایگاه خبری لقمه: علیرضا رئیسی ضمن تشریح وضعیت بیماری کرونا در کشور، درباره وضعیت جدید شهرها، ویروس کووید هندی و برنامه واکسیناسیون توضیحاتی ارائه کرد.