رئیس پژوهشكده غدد درون ریز:
چاقی در کودکی زمینه ساز بروز همه این بیماری‌ها


پایگاه خبری لقمه: رئیس پنجمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی ایران گفت: سن ابتلا به عوارض ناشی از چاقی (دیابت و فشارخون) به حدود ۱۰ تا ۱۹ سال رسیده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، دکتر فریدون عزیزی در افتتاحیه پنجمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی ایران و دومین کنگره بین المللی جراحی های چاقی و متابولیک با اشاره به این که بیش از ۲۴ میلیون نفر از جمعیت حدود ۷۵ میلیونی ایران مبتلا به اضافه وزن و یا چاقی هستند، افزود: مقابله با چاقی کودکان نباید به نوجوانی موکول شود، بلکه باید از دو تا سه سالگی آغاز و در سنین سه تا پنج سالگی با جدیت پیگیری شود.

وی افزود: هر چه سن افزایش یابد، مقابله با چاقی سخت تر می شود، به همین جهت دبیرکل سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که کشورها باید اقدامات پیشگیرانه خود را از سنین کودکی و مدرسه آغاز و برنامه های مدونی در این زمینه طراحی کنند.

عزیزی ادامه داد: آمارها نشان می دهد هیچ یک از کشورها نتوانسته اند به طور کامل روند چاقی را متوقف کنند، زیرا سبک زندگی افراد تغییر کرده و رژیم غذایی ناسالم در بین جوامع افزایش یافته است. با توجه به این امر، رسانه ها و صنایع غذایی باید در جهت کاهش چاقی قدم های لازم را بردارند؛ صنایع غذایی باید به سمت تولید غذای سالم بروند و در سطح مدارس و جامعه نیز لازم است که اقدامات زیربنایی صورت گیرد تا نتیجه مطلوب حاصل شود.

رئیس پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در رابطه با عوارض چاقی در کودکان اظهار کرد: چاقی در کودکی زمینه ساز بروز دیابت نوع ۲، سکته های قلبی عروقی، ناباروری، فشار خون بالا و همچنین مشکلات روانی در سنین بالاتر می شود.

وی با بیان اینکه چاقی کودکان در حوزه نظام سلامت کشور به عنوان یکی از مسائل اساسی مطرح است، افزود: علاوه بر این که لازم است والدین از دوران کودکی فرزندان، اقدامات لازم را برای پیشگیری از چاقی آنها انجام دهند، جامعه نیز باید با ایجاد محیطی مناسب از بروز چاقی و عوارض ناشی از آن که می تواند بار سنگین هزینه های درمانی و اجتماعی را بر افراد و نظام سلامت کشور وارد کند، برنامه ریزی کند.

عزیزی به لزوم مراقبت های لازم پیش از دوران بارداری اشاره کرد و گفت: سلامت مادران و پدران به ویژه مادران پیش از بارداری در پیشگیری از بروز چاقی در کودکان بسیار حائز اهمیت است، بنابراین باید اختلالات احتمالی در مورد میزان ویتامین ها، کم وزنی و تغذیه ناسالم مادر قبل از لقاح و بارداری مورد بررسی قرار گیرد.

وی افزود: توجه به دیابت دوران بارداری، تغذیه مناسب مادر در دوران بارداری، زایمان طبیعی، شیردهی، مواد غذایی مورد مصرف مادر در دوران شیردهی و همچنین تغذیه اصولی کودکان در سال های اول زندگی می تواند از جمله عوامل موثر در پیشگیری از چاقی در کودکان باشد.

رئیس کنگره پیشگیری و درمان چاقی گفت: توجه به مجموع موارد ذکر شده در کنار اقدامات کلان دولتی و رسانه ای می تواند نقش موثری در پیشگیری از چاقی و عوارض و هزینه های ناشی از آن داشته باشد.

عزیزی به انجام یک بررسی در زمینه رشد چاقی در جوامع در سطح دنیا اشاره کرد و گفت: نتایج بررسی روی ۲۸ میلیون نفر در سراسر جهان در چهار دهه اخیر نشان می دهد که اضافه وزن و چاقی به شدت رو به افزایش است؛ اضافه وزن و چاقی از ۲۲ کیلوگرم به ۲۴ کیلوگرم در مقیاس BMI رسیده است و حدود سه درصد از جمعیت افرادی که در سطح جهان شاخص BMI کمتر از ۱۸ داشته اند، کاهش یافته است و جمعت افراد چاق با BMI معادل ۳۰ حدود ۷ تا ۸ درصد افزایش یافته است.

وی با بیان این که چاقی به عنوان عامل مرگ ۲.۸ میلیون نفر در سال شناخته شده است، افزود: بررسی ها نشان می دهد اگر از این روند پیشگیری نشود تا سال ۲۰۲۵ ، ۱۸ درصد افراد دنیا مبتلا به چاقی با BMI بالای ۳۰ خواهند بود.

پنجمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی ایران و دومین کنگره بین المللی جراحی های چاقی و متابولیک از ۲۵ تا ۲۷ آذر ۹۴ با در سالن شهید غرضی بیمارستان میلاد برگزار می شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


 


نقل از :مهر

کد: 8510 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ پنج شنبه ۲۶ آذر بازدید: 503 ساعت: 5:11 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تناسب اندام حتی با مصرف خوراکی‌های خوشمزه ۱۳۹۵ شنبه ۲۱ اسفند
2 با مصرف سبزیجات سلامت خود را تضمین کنید ۱۳۹۵ پنج شنبه ۲۸ بهمن
3 10 غذای پرچرب مهم را در رژیم غذایتان بگنجانید ۱۳۹۵ چهارشنبه ۱۳ بهمن
4 رهایی از چربی های اضافه شکم با معجون زنجبیل وموز ۱۳۹۵ يکشنبه ۱۰ بهمن
5 خواص مصرف فلفل دلمه برای افراد دیابتی ۱۳۹۵ جمعه ۱ بهمن
6 راه‌های پیشگیری از چاق شدن از منظر طب سنتی ۱۳۹۵ چهارشنبه ۱ دي
7 مصرف نمک میتواند منجر به چاقی شود؟ ۱۳۹۵ يکشنبه ۲۸ آذر
8 آیا مصرف پاستیل برسلامت استخوان ها موثر است؟ ۱۳۹۵ يکشنبه ۲۸ آذر
9 مرکبات هدیه ای برای سلامتی ما/پرتقال و لیموترش برای تنظیم چربی بدن ۱۳۹۵ چهارشنبه ۲۴ آذر
10 تاثیر مصرف هله هوله بر کودکان ۱۳۹۵ سه شنبه ۲۳ آذر
11 مصرف شیرکامل به مبارزه با چاقی در کودکان کمک می کند ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۵ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  این خوراکی‌ها آفت دهان را تشدید می‌کنند کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت:...

  بهترین روش پخت ماهی هدف از خوردن ماهی چیست و چرا مصرف حداقل 2 وعده گوش...

  مصرف قهوه در دوران بارداری مجاز است؟ تحقیقات جدیدی که در رابطه با نوشیدن قهوه در دوران ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

این مواد غذایی با این داروها نمی‌سازند بعضی از خوردنی‌ها با بعضی از داروها مانند ایبوپروفن یا پاراستامول نمی‌سازند و امکان دارد ترکیب مواد غذایی با این داروها نتایج بدی روی سلامتی بگذارد.
با این مواد غذایی سموم بدن خود را دفع کنید (1) برخی از مواد غذایی باعث سم‌زدایی بدن می شوند. به طور مثال، همیشه گفته می شود سیر باعث دفع سموم بدن می شود. اما برخی از خوراکی ها، غذاها، سالادها یا میان وعده های ساده نیز می توانند باعث دفع بسیاری از سموم از بدن شوند.
نظر گلاره عباسی درباره آشپزی مردها و زن‌ها كم و بیش اهل كار كردن در خانه است و تجربه خوبی در سوزاندن غذا دارد، اما تصمیم جدی گرفته است كه در سال 91 هم خانه‌داری و هم آشپزی‌اش را بهتر كند.
سفره ایرانی دیگر در خانه ها جایی ندارد! مردم اعتقاداتی داشتند، «سفره» و کنار هم نشستن را مایه خوشبختی و با هم بودن را قوت قلب و باعث نزدیک شدن خانواده‌ها به هم می‌دانستند. برای سفره‌ای که پهن می‌شد و غذایی که در آن قرار می‌گرفت، احترام خاصی قائل بودند و حریم سفره را پاس می‌داشتند،اما این روزها....

حامیان