به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه ، ساختار سلولی این جلبک حلزونی مارپیچی شکل و مشابه ساختار پروتئین است. پرکاربردترین گونه اسپیرولیناها در مکمل های غذایی، اسپیرولینا پلاتنسیس و ماکسیما اسپیرولینا هستند.
سازمان بهداشت جهانی اسپیرولینا را به عنوان یکی از بهترین ابر غذاها بر روی زمین توصیف کرده است و ناسا آن را به عنوان یک غذای فشرده ی عالی در سفرهای فضایی در نظر می گیرد زیرا مقدار کمی از آن می تواند گستره ی وسیعی از مواد مغذی را در بر بگیرد.
اسپیرولینا حاوی بالاترین میزان پروتئین موجود در غذاهای طبیعی است. حدود 70 درصد پروتئین وزن خشک را دارد که سه برابر پروتئین گوشت گاو است. یک منبع غنی از 18 نوع اسید آمینه متفاوت است که 8 نوع از این اسیدآمینه ها ضروری بوده و در بدن ساخته نمی شوند.
انواع مواد معدنی موجود در اسپرولینا
آهن: آهن برای تشكیل هموگلوبین و تقویت سیستم ایمنی سالم ضروری است. آهن موجود در اسپیرولینا به آسانی هضم و جذب می شود.
منیزیم
کروم
خواص اسپرولینا
اسپیرولینا غنی ترین منبع طبیعی بتاکاروتن است. بتاکاروتن و حاوی فعالیت ضد سرطان هستند.
اسپیرولینا تاثیر تنظیم کننده بر روی چربی ها و متابولیسم کربوهیدرات ها دارد و به علاوه آن تاثیر پایین آورندگی چربی خون نیز دارد.
این جلبک سبب کاهش میزان قند خون به طور چشم گیری می شود.
ترجمه: مجموع مقالات مروری pubmed
گرداوری : آیدا ضیف الدینی کارشناس تغذیه و رژیم درمانی
نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است