اثرات فارماكولوژیك سیاه دانه:
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه ، اثرات ضداكسایشی، ضدالتهابی، تقویت كننده سیستم ایمنی و آنتی هیستامینی روغن و عصاره دانه گیاه سیاه دانه باعث شده است اثرات فارماكولوژیك متعددی مانند كاهش قند، چربی و فشار خون با لا، دفع كننده صفرا و اسید اوریك، محافظ بافت های كبد، كلیه و قلب و عروق و همچنین اثرات ضد میكروب و ضد انگل از این گیاه گزارش شود.
اثرات ایمنی :
یكی از خصوصیات سیاه دانه اثرات تنظیم ایمنی آن است .برخی ترکیبات سیاه دانه اثر تقویت کننده در عملكرد سلول های ایمنی سلولی دارند و برخی دیگر از تركیبات سیاه دانه اثر مهار كننده ایمنی خوبی دارند .
نشان داده شده است که روغن غیر فرار سیاه دانه و تیموکینون اثر آنتی اکسیدانی دارد .این ویژگی آنتی اکسیدانی سیاه دانه، اثر آن را علیه آسیب کبدی ناشی از فیبروز و سیروز کبدی و آسیب کبدی ایجاد شده بیان می کند.
ترجمه: آیدا ضیف الدینی کارشناس تغذیه
منبع : مجموع مقلات پاب مد
نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است