افزایش تولید محصولات ارگانیک در دستورکار دولت قرار گرفت/ واردات محصولات تراریخته باید ممنوع شود


پایگاه خبری لقمه: رئیس انجمن ارگانیک ایران گفت: دولت‌ها تاکنون هیچ کمکی برای تولید محصول ارگانیک در کشور نکرده‌اند، اما این مهم در برنامه ششم توسعه قید شده و رئیس‌جمهور در افزایش تولید این محصولات تأکید کرده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، سیدرضا نورانی امروز در نشست خبری دهمین جشنواره و نمایشگاه ارگانیک به اهمیت افزایش تولید محصولات ارگانیک در کشور اشاره کرد و گفت: گردش مالی محصولات ارگانیک جهان در سال 2014 حدود 80 میلیارد دلار بوده و سازمان‌های بین‌المللی پیش‌بینی کرده بودند که سالانه 10 درصد به این رقم افزوده شود و طبق آخرین آمار IFOM در سال 2015 این رقم 14.2 درصد بر میزان تولید و 7.2 درصد در تعداد تولیدکننده افزایش اعلام کرده است و از مرز 90 میلیارد دلار گردش مالی محصولات ارگانیک گذشته است.

 
رئیس انجمن ارگانیک ایران به این نکته اشاره کرد که از 196 کشور دنیا، 179 کشور کشت ارگانیک انجام می‌دهند که به ترتیب از مجموعه 50 میلیون و 900 هزار هکتار زیرکشت این محصولات در دنیا قاره اقیانوسیه با 22 میلیون و 800 هزار هکتار بیشتری سطح زیر کشت محصولات ارگانیک را دارد و پس از آن اروپا با 12 میلیون و 700 هزار هکتار، آمریکای لاتین 6 میلیون و 700 هزار هکتار، آسیا 4 میلیون هکتار و آمریکای شمالی 3 میلیون و 700 هزار هکتار به سطح زیرکشت محصولات ارگانیک اختصاص داده‌ است.
 
وی با انتقاد از اینکه دولت‌ها هیچ کمکی به تولیدکنندگان محصولات ارگانیک نکرده‌اند، تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه تولید محصولات ارگانیک در دستورکار دولت قرار گرفته است، تا جایی که رئیس‌جمهور به وزیر جهاد کشاورزی ابلاغ کرده که تولید محصولات ارگانیک را افزایش دهد.
 
در بخش دیگری از این نشست بهرام نظری نایب‌رئیس انجمن ارگانیک ایران با انتقاد از واردات محصولات تراریخته به کشور و عدم توجه به تولید محصولات ارگانیک، خاطرنشان کرد: این همه یارانه به سم و کود در کشور داده می‌شود و باید پرسید، آیا بهتر نیست برای تولید محصولات ارگانیک هم بودجه‌ای در نظر گرفته شود.
 
وی اضافه کرد: گفته می‌شود که سومین کشور سرطان‌خیز دنیا هستیم که منشأ آن بیشتر مواد غذایی و هوای آلوده است و چگونه است که اجازه واردات محصولات تراریخته و مصرف آن در اروپا داده نمی‌شود و ما مانند موش آزمایشگاهی شده‌ایم و بهتر است که ورود محصولات تراریخته به ایران هم ممنوع شده یا حداقل یک برچسب بر روی آن نصب شود تا مصرف‌کننده خودش انتخاب کند و بداند که چه مصرف می‌کند.
 
نایب‌رئیس انجمن ارگانیک ایران گفت: ما مدیون نسل‌های آینده‌مان هستیم و وزارت بهداشت برای بسیاری از بیماری‌ها بودجه‌ای در نظر گرفته و چرا برای محصولات تراریخته این بودجه در نظر گرفته نمی‌شود؟
 
وی همچنین از ایجاد یک تعاونی تخصصی ارگانیک خبر داد و گفت: یکی از خروجی‌های این تعاونی‌ می‌تواند ورود به عرصه ایجاد فروشگاه‌های ارگانیک و توزیع بیشتر این محصولات باشد.
 
به گزارش فارس، دهمین جشنواره و نمایشگاه ارگانیک از 22 آذرماه تا اول دی‌ماه در بوستان گفت‌وگوی تهران با همکاری سازمان میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران و انجمن ارگانیک ایران برگزار می‌شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 13705 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر بازدید: 2192 ساعت: 3:08 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته با پیشتازی لبنیات و حبوبات+جدول ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
2 توزیع گسترده کره در فروشگاه‌های سراسر کشور/ به زودی مشکل کمبود رفع می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
3 کنترل قیمت با ترخیص برنج‌های وارداتی از گمرک/ آغاز ثبت سفارش برنج از ۵ آذر ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
4 اوضاع بحرانی آزمایشگاه‌های پزشکی/ سوءاستفاده بیمه‌های تکمیلی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
5 عدم صلاحیت فروشگاه‌های اینترنتی برای توزیع بهداشتی گوشت ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
6 استفاده هوش مصنوعی از تحلیل صدا برای تشخیص دیابت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
7 کشاورزان نگران بارش باران در فصل برداشت برنج نباشند/ امسال نیازی به واردات نداریم ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
8 تجارت جایگزین سلامت در داروخانه‌ها ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
9 افزایش ۳۰ درصدی قیمت حبوبات با حذف ارز ترجیحی ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
10 حذف یا اختصاص ارز به واردات برنج؟ / دولت چهاردهم برنامه‌ریزی کند ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
11 دلیل کمبود لوبیا سفید و دپوی 5 هزار تنی حبوبات در گمرک ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ۹ علت خون ریزی لثه را بشناسید افرادی که از نخ دندان استفاده می کنند، گاهی دچار خ...

  رنگ های مجاز و غیرمجاز در مواد غذایی را بشناسید مدیر گروه بهداشت محیط وحرفه ای مرکز بهداشت نیشابور...

  شما هم چای را داغ داغ می نوشید؟ نوشیدن چای داغی که بخار از آن بلند می شود، خطر ابت...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چطور از میوه‌های عید نگه‌داری کنیم؟ معمولا در ایام عید مردم اقدام به خرید میوه به مقدار زیاد می‌کنند و حتی میوه 13 روز عید را خریداری می‌کنند پس رعایت نکات لازم برای نگه‌داری آنها ضروری است.
چالش‌ها و آسیب‌ها در صادرات زعفران ایرانی پایگاه خبری لقمه: در یک یادداشت کوتاه، به مهم‌ترین مشکلات و چالش‌های صادرات زعفران ایرانی از منظر مقالات و تحقیقاتی که در آمریکا منتشر شده پرداخته ایم.
7 نوشیدنی برای پاکسازی بدن اگر دنبال اکسیرهایی برای سم‌زدایی و پاکسازی کبد، مقابله با نفخ و داشتن شکمی صاف هستید سراغ نوشیدنی‌های سم‌زدا بروید.
دستور تهیه 10 جوشانده ضد سرما خوردگی رایج ترین نوشیدنی ما چای است اما به گفته متخصصان طب سنتی زیاده روی در مصرف آن توصیه نمی شود، بنابراین بد نیست در کنار آن نوشیدنی های جایگزین مانند انواع جوشانده ها و دم نوش های گیاهی را هم امتحان کنید که هم راحت تهیه می شوند و هم هر نوع سلیقه ای را پوشش می دهند. جوشانده ها از جوشیدن دانه، ریشه یا برگ گیاهان در آب جوش تهیه می شوند. حالا شاید این سوال پیش بیاید که چه تفاوتی بین دم نوش و جوشانده وجود دارد؟