طراح لوگوی پفک نمکی در گذشت+ماجرای طراحی لوگو


سرژ آواکیان هنرمند گرافیست و خالق لوگوی پفک نمکی و آدامس شیک و بسیاری دیگر از مواد غذایی مشهور از دنیا رفت.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، سرژ آواکیان (به ارمنی: Սերժ Ավագյան) (زاده ۱۳۱۷ خورشیدی در تبریز)، از اساتید صاحب‌نام و هنرمندان پیشکسوت رشته نقاشی و طراحی گرافیک ایران و پایه‌گذار زیر مجموعه‌های جدید رشتهٔ گرافیک در ایران مانند طراحی حروف گرافیک تلویزیونی و چاپ گرافیک بود که در سن ۸۳ سالگی، شامگاه ۱۸ شهریور بر اثر ایست قلبی-ریوی در تهران در گذشت.

آواکیان دانش آموختهٔ «دانشگاه هنرهای زیبای کرویدون» لندن در رشتهٔ هنرهای تجسمی و دانشگاه لندن در رشتهٔ نقاشی است. پس از بازگشت به ایران آتلیه خود را در خیابان طالقانی راه‌اندازی می‌کند و به کار گرافیک مشغول می‌شود.

ریاست گروه گرافیک دانشگاه هنر، عضویت در هیئت علمی دانشگاه هنر، شرکت در پانزده نمایشگاه داخلی و بین‌المللی، شرکت در نمایشگاه هنرهای زیبای ایلینگ لندن، شرکت در نمایشگاه بین‌المللی هنر معاصر ایران و سومین نمایشگاه دو سالانهٔ تهران از دیگر سوابق آواکیان می باشد.

ماجرای طراحی لوگوی پفک نمکی از زبان واکیان

یکی از شناخته شده‌ترین آثار سرژ آواکیان طراحی بسته‌بندی پفک نمکی است، در دهه پنجاه وقتی در گروه صنعتی مینو تصمیم به تولید پفک می‌گیرند بسته‌بندی این محصول را به سرژ سفارش می‌دهند، او می‌گوید: «تازه به ایران برگشته بودم و به عمرم پفک ندیده بودم؛ رنگ و شکل لوگو را از خود فرم پفک گرفتم. این تصاویر هستند که باید حرف بزنند. یک روز رفتم به چاپخانه‌ای که قرار بود سلفون‌ها را چاپ کنند، در جوانی چاپ سیلک را پیش آلدو صرافیان کار کرده بودم و از چاپ هم سر رشته‌ای داشتم. فهمیدم که کار پفک نمکی را می‌باید با ساده‌ترین فرم و رنگ اجرا کنم کار را با دو رنگ زرد و قرمز طراحی کردم. بعدها مینو همان طرح را ۴ رنگ یا ۵ رنگ چاپ کرد ولی از آن استقبال نشد و دوباره به همان طرح قبلی برگشتند.»

او علاوه بر پفک نمکی طراحی برای آدامس شیک و در سالهای نه چندان دور طراحی بسته‌بندی شیرهای خامه‌ای پاکتی که بارها آن‌ها را دیده‌ایم انجام داده است بدون آن که هیچ‌گاه نامش به عنوان طراح مطرح شود.

او در طراحی پوستر نیز فعالیت داشت که از جمله‌ی آثارش می‌توان به پوستر تئاتر «قلب من در كوهستان» و پوستر تئاتر «مردن چقدر دشوار است» اشاره کرد.

تحریریه پایگاه خبری لقمه درگذشت این هنرمند را به خانواده و دوستان  آن مرحوم تسلیت عرض می نماید. 

 

 بازگشت به صفحه نخست 




کد: 14100 تاریخ نشر: ۱۳۹۹ چهارشنبه ۱۹ شهريور بازدید: 2524 ساعت: 1:09 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  شبها گرسنه نخوابید/ توصیه‌های طب سنتی برای شام یک متخصص طب سنتی گفت: نباید شبها با شکم خالی خوابی...

  ۵ دلیل خوب برای مصرف تخم مرغ بر خلاف گذشته که تخم مرغ به عنوان یک ماده‌ی غذایی ...

  توصیه‌های تغذیه‌ای برای مقابله با درد متخصصان تغذیه و سلامت معتقدند که برخی از مواد غذای...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

رژیم لاغری ۱۰ روزه برای آب کردن چربی های اضافه اگر توقع دارید زمانی که رژیم می‌گیرید، آب توی دلتان تکان نخورد و گرسنه نشوید، یعنی یا برای لاغر شدن خیلی مصمم نیستید یا کلا تعریف درستی از رژیم ندارید! سلامتی و زیبایی حق افرادی است که اراده بهتر و قوی‌تری دارند. همین یک میان وعده را بخورید و شکر خدا را کنید این میان وعده را یا در فاصله صبحانه تا ناهار بخورید، یا در فاصله ناهار تا شام.
چگونه بعد از 40 سالگی شکم نیاوریم؟ دکمه‌ی شلوارتان به این راحتی‌ها بسته نمی‌شود؟ هر روز احساس می‌کنید که پیراهنتان تنگ‌تر می‌شود؟ معنی‌اش این است که شکمتان در حال بزرگ شدن است.
چرا باید دور هم غذا بخوریم؟ بچه که بودیم، جمعه‌ها برایمان روز دیگری بود. پدر و مادر، خواهرها و برادرها همگی کنار هم سرسفره می‌نشستیم. صبح جمعه یا املت داشتیم یا نیمرو با سنگك داغ. ظهر بوی خورش قورمه‌سبزی مستمان می‌کرد.
مهمترین عامل خطرزای سرطان پروستات دبیر علمی نخستین کنگره بین‌المللی نفرولوژی و اورولوژی گفت: اثر حفاظتی مصرف گوجه فرنگی (به‌ویژه به‌صورت پخته و رب گوجه فرنگی) در جلوگیری از سرطان پروستات به اثبات رسیده است.