اشکان میر محمدی:
ارز نیمایی یقه شکر را هم گرفت/ تکذیب افزایش قیمت نان


بازرس کل امور صنعت، معدن و تجارت سازمان بازرسی کل کشور گفت: در سال گذشته به واسطه مشکلای که در رابطه با تامین ارز کالاهای اساسی داشتیم، قرار بر این شد که شکر از لیست ارز 4200 تومانی خارج شده و از ارز نیمایی استفاده کند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، اشکان میر محمدی، بازرس کل امور صنعت، معدن و تجارت سازمان بازرسی کل کشور در گفتگو  با برنامه سلام، صبح بخیر رادیو ایران در پاسخ به گلایه هایی مبنی بر گرانی شکر گفت: همانطور که مطلع هستید، به شکر ارز 4200 تومانی تعلق می گیرد. در سال گذشته به واسطه مشکلات و منابع مالی و محدودیت هایی که در رابطه با تامین ارز کالاهای اساسی داشتیم، قرار بر این شد که شکر از لیست ارز 4200 تومانی خارج شود و از ارز نیمایی استفاده شود. 
 
وی افزود: یک مقداری ذخیره در انبارهای مان از قبل داشتیم. از شرکت بازرگانی دولتی ایران و بخشی از همان شکرهایی که با ارز 4200 تومانی، خریداری شده بود، وجود داشت و علیرغم اینکه مقرر می شد با ارز نیمایی عرضه شود، از آن ذخیره در بازار قرار بود که توزیع شود و این اتفاق بیفتد. همانطور که می دانید هر آنچه در انبارهای مان از ارز 4200 تومانی مانده بود و به سطح بازار عرضه شد، نهایتا آنچه الان وارد بازار می شود، شکری است که با ارز نیمایی مصوب سال قبل خریداری شده بود و به هر حال تغییر نرخی را در بازار داریم. 
 
میر محمدی خاطر نشان کرد: مصوبه مربوط به یک سال گذشته بوده ولی مستحضر هستید که ما در رابطه با کالاهای اساسی مان یک سری ذخایر راهبردی و استراتژیک داریم. هدف این بود، برای اینکه تغییراتی در سطح بازار نمود پیدا نکند و تقریبا با شیب ملایمی این موضوع دنبال شود، در این مدت زمانی فاصله مصوبه، تا همین حول و حوش یک ماه گذشته با توجه به ذخایر راهبردی بازار مدیریت شد ولی عملا الان مصوبه سال گذشته، جاری و ساری هست و شکر با نرخ نیمایی در بازار عرضه می شود. 
 
بازرس کل امور صنعت، معدن و تجارت سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به تغییرات قیمت نان اظهار داشت: تا امروز هیچ تغییری در رابطه با نرخ نان، مصوب نشده است اما مستحضر هستید که در شهریور 98 آخرین تغییراتی که ابلاغ می شود، مقرر می شود این نرخ هایی که الان نان را خریداری می کنیم، تا زمانی باشد که افزایش هزینه های تولید در این خصوص وجود نداشته است. 
 
وی افزود: اما اتفاقی که افتاده این است، جلسات متعددی که از سوی اتحادیه نانوایان با مراجع ذیربط مثل کارگروه تنظیم بازار، کارگروه ملی آرد و نان و مباحث کارشناسی که در سطح وزارت صنعت، معدن و تجارت مطرح شده، جلساتی در این خصوص برگزار شده است. اینکه می بینید در رسانه ها و افکار عمومی اینطور مطرح شده که دولت، چراغ سبز نشان داده است، خیر، تا امروز چراغ سبزی مبنی بر افزایش قیمت نان مطرح نشده است. 
 
میرمحمدی ضمن تاکید بر اینکه باید روشنگری در افکار عمومی صورت بگیرد، ابراز داشت: افزایش هزینه های تولید را در این مدت داشتیم مثل نرخ دستمزد کارگر که هر سال شاهد آن هستیم یا افزایش هزینه حمل و نقل. نانی را که ما تهیه می کنیم، تنها هزینه گندم و آرد ندارد. 30 درصد هزینه به گندم و آرد برمی گردد. هزینه های دیگری در کنار آن قرار می گیرد. 
 
وی ادامه داد: نکته مهم اینجاست که تا امروز آنچه مطرح شده، هیچ تغییری در ارتباط با افزایش هزینه نان اعلام نشده و هر واحد صنفی که افزایش قیمت داشته است، مرتکب تخلف شده و در چند روز گذشته هم شاهد هستید که همکاران تعزیرات مراجعه کردند و گزارش ها ثبت می شود. 
 

افزایش قیمت نان تخلف است

 
بازرس کل امور صنعت، معدن و تجارت سازمان بازرسی کل کشور مشکلات نانوایان استماع شده و نقطه نظر نمایندگان و اتحادیه هم مطرح و بررسی شده است. ستاد تنظیم بازار این اختیار را به کارگروه ملی آرد و نان واگذار کرده است. در سطح استانها توسط کارگروه های استانی این موضوع مورد بررسی و پیگیری قرار می گیرد. اما به هر حال پیشنهادات بایستی از سوی وزارت کشور و صمت مورد تایید قرار بگیرد اما تا به امروز این امر انجام نشده است. بنابراین در صورت مشاهده افزایش قیمت نان، آن واحد صنفی بنا بر سلیقه خودش عمل می کند و تخلف است و می توانند به سامانه 124 اعلام کنند. 
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

  بازگشت به صفحه نخست




کد: 14310 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ چهارشنبه ۲۹ ارديبهشت بازدید: 1493 ساعت: 3:21 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نقش پروبیوتیک ها بر سلامت دهان و دندان پایگاه خبری لقمه: پروبیوتیک ها میکرو ارگانیسم های ...

  عوامل موثر در سوء تغذیه در سالمندی پایگاه خبری لقمه: سوء تغذیه را می توان به عنوان تغ...

  استفاده از سیر برای دفع پشه های مزاحم بیشترین حشره ای که انسان ها با آن درگیر هستند و با...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

فست فودها و اختلال در سوخت و ساز بدن پایگاه خبری لقمه: پیر، جوان، کودک، چاق، لاغر، عادی، در هر شرایطی که هستید باید از خطرهای هر روز و هر شب رفتن به همبرگر فروشی و پیتزا فروشی آگاه باشید و سعی کنید دفعات این برنامه‌ها را به حداقل برسانید. اما اگر چاق هستید، به دانسته‌هایتان این را هم اضافه کنید، خطر فست فودها، علاوه بر چاق کردن افراد و افزایش خطر بیماری‌های قلبی، اختلال در سوخت و ساز بدن است که به ویژه در افراد چاق بیشتر است. یعنی آدم هایی که چاق هستند، بیشتر از افراد لاغر، از این غذاها آسیب می بینند.
نقش شکلات در چاقی تحقیقات جدید نشان می دهد که وقتی پای شیرینی به میان می آید خوردن اندکی از آن خطر چاقی و یا بیماری قلبی به همراه ندارد. محققان آمریکایی با تحقیق روی بیش از پنج هزار نفر دریافتند که هیچ ارتباطی بین وضعیت ضعیف سلامتی و خوردن مرتب شیرینی وجود ندارد.
درمان گرمازدگی از منظر طب سنتی درمان گرما زدگی در مراحل اولیه کار دشواری نیست.
روش‌هایی برای سوزاندن کالری این 14 توصیه را که هر کدام از آنها می‌توانند باعث سوزاندن 200 کیلوکالری انرژی در روز شوند، امتحان کنید.