کشت ۱۵۰ هزار هکتار سویا، کنجد و آفتابگردان در سال زراعی جاری


پایگاه خبری لقمه: معاون مجری طرح دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی از برنامه ریزی برای کشت بیش از ۵۰ هزار هکتار سویا در سال زراعی جاری خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، غلامحسین خدرایی از برنامه ریزی برای کشت بیش از ۵۰ هزار هکتار سویا در سال زراعی جاری خبر داد و افزود: در حال حاضر ۳ هزار تن بذر سویا توسط شرکت خدمات حمایتی کشاورزی و کارخانه‌های تولید کننده بذر، تهیه و آماده توزیع بین کشاورزان است.

 

وی با بیان این که گلستان، مازندران و اردبیل از استان‌های عمده کشت سویا هستند، اظهار داشت: با برنامه ریزی هایی که شده، امسال توسعه کشت سویا را در استان خوزستان و ایلام نیز خواهیم داشت.

 

خدرایی به افزایش قیمت‌های خرید تضمینی دانه‌های روغنی توسط شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی اشاره کرد و اظهار داشت: بر اساس تصمیم این شورا، قیمت خرید تضمینی هر کیلو گرم سویا از ۶,۶۰۰ تومان به بیش از ۱۲ هزار و ۴۰۰ تومان افزایش یافته که عدد خوبی است.

 

وی افزود: کشت سویا از اواخر خرداد امسال آغاز می‌شود.

 

معاون مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی درباره کشت کنجد گفت: امسال کشت ۸۰ هزار هکتار کنجد هدف گذاری شده و ۱۸ استان کشور ظرفیت کشت این محصول را دارند.

 

وی ادامه داد: یکی از مشکلات در مورد کنجد، برداشت با دست بود که با توجه به بالا بودن هزینه کارگری، کشت این دانه برای کشاورزان صرف نداشت، اما ورود یک رقم مقاوم به ریزش موجب شده برداشت این محصول با کمباین انجام شود.

 

خدرایی اظهار داشت: امسال رقم مقاوم به ریزش در هفت تا هشت استان از جمله در گلستان و مازندران کشت شده، اما قصد داریم کشت این رقم را در کل کشور گسترش دهیم.

 

وی افزود: کشت کنجد در مناطق سرد از اواخر اردیبهشت، در مناطقی همچون خوزستان از اواخر تیر و در مناطق گرم از اسفند آغاز می‌شود.

 

معاون مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی گفت: از آنجایی که قیمت هر کیلو گرم کنجد در بازار بالای ۳۰ هزار تومان است، از این رو خرید این محصول به صورت توافقی انجام می‌شود.

 

وی با اشاره به برنامه ریزی کشت ۲۰ هزار هکتار آفتابگردان نیز اذعان داشت: تاکنون بیش از ۴۵۰۰ هکتار آفتابگردان کشت شده و امیدواریم برنامه کشت ۲۰ هزار هکتار محقق شود.

 

خدرایی اضافه کرد: امسال حدود ۳۰ تن بذر برای کشت آفتابگردان تهیه شده است.

 

وی در مورد کشت گلرنگ اظهار داشت: در سال زراعی جاری حدود ۵ هزار هکتار کشت گلرنگ داشتیم و برای سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ کشت ۲۵ هزار هکتار از این محصول را برنامه ریزی کرده ایم.

 

خدرایی افزود: کشت گلرنگ از مهر آغاز و تا پایان اسفند ادامه دارد.

 

وی به مشارکت ستاد فرمان اجرایی امام (ره) در کشت دیم دانه‌های روغنی اشاره کرد و گفت: در سال زراعی جاری این ستاد در کشت دیم ۳۵ هزار هکتار کلزا و گلرنگ کمک کرد.

 

معاون مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که بخشی از ۵ هزار هکتار کشت گلرنگ به صورت دیم است، اظهار داشت: عملکرد گلرنگ در اراضی دیم یک تن در هکتار و در اراضی آبی دو تن در هکتار است.

 

وی گفت: امسال با کمک ستاد فرمان اجرایی امام (ه) برای کشت کنجد در خوزستان نیز برنامه ریزی کرده ایم.

 

خبرنگار: آزاده فضلی 

 

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 14317 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ سه شنبه ۱۱ خرداد بازدید: 1062 ساعت: 5:24 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  آیا مصرف سیر باعث لاغری می‌شود؟ سیر جلوی اشتها را می‌گیرد، برای همین افرادی که سیر...

  روغن جامد را از برنامه غذایی خود حذف کنید ارتباط مستقیمی‌ میان رژیم غذایی و بیماری قلبی وجود...

  اینها را در مایکروویو قرار ندهید!! برخی از این ظروف رگه هایی از آهن در داخل رنگ و یا ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کجا غذا بخوریم، کجا غذا نخوریم بیشتر متخصصان فیزیولوژی معتقدند لذت غذاخوردن، یکی از بزرگ‌ترین لذت‌های زندگی است اما بسیاری از افراد به‌راحتی از این لذت می‌گذرند و نمی‌دانند که می‌توانند با رعایت چند نکته بسیار ساده اما کاربردی، غذا خوردن را برای خود و سایر اعضای خانواده‌شان، به یک تفریح بزرگ تبدیل کنند.
خوردن با لذت غذا همراه با یادآوری نعمت «عبادت» است بعضی از ائمه در اقوالشان هست که انگور را با لذت می‌خوردند؛ به اعتبار این که خداوند این مزه و این لذت را در آن نعمت قرار داده، لذا خود این خوردن، عبادت است.
خطرات سس‌ و فست‌فودها برای مبتلایان به آسم آسم بیماری التهابی و انسدادی راه‌های هوایی است که با سرفه‌های مکرر، خس‌خس سینه، تنگی نفس، محدودیت فعالیت و افزایش دفع خلط به دنبال تماس با دود سیگار، مواد نگهدارنده و رنگی موجود در سس‌ها، فست‌فودها،‌ ژله و بستنی ایجاد می‌شود.
در مورد میکروبی شدن معده چه می دانید؟ خوب جوید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ن غذا، وعد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه‌های کم و مکرر د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر طول روز، عد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌م مصرف وعد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه سنگین قبل از خواب می‌تواند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر بهبود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ علائم این بیماران موثر باشد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. میوه و سبزیجات تازه و مواد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ غذایی حاوی سلنیوم از قبیل مغزها و خصوصا باد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ام هند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی، غذاهای د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ریایی، گوشت مرغ، گوشت گوسفند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و جگر برای سلامت معد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه مفید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ می‌باشند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.