کشت ۱۵۰ هزار هکتار سویا، کنجد و آفتابگردان در سال زراعی جاری


پایگاه خبری لقمه: معاون مجری طرح دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی از برنامه ریزی برای کشت بیش از ۵۰ هزار هکتار سویا در سال زراعی جاری خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، غلامحسین خدرایی از برنامه ریزی برای کشت بیش از ۵۰ هزار هکتار سویا در سال زراعی جاری خبر داد و افزود: در حال حاضر ۳ هزار تن بذر سویا توسط شرکت خدمات حمایتی کشاورزی و کارخانه‌های تولید کننده بذر، تهیه و آماده توزیع بین کشاورزان است.

 

وی با بیان این که گلستان، مازندران و اردبیل از استان‌های عمده کشت سویا هستند، اظهار داشت: با برنامه ریزی هایی که شده، امسال توسعه کشت سویا را در استان خوزستان و ایلام نیز خواهیم داشت.

 

خدرایی به افزایش قیمت‌های خرید تضمینی دانه‌های روغنی توسط شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی اشاره کرد و اظهار داشت: بر اساس تصمیم این شورا، قیمت خرید تضمینی هر کیلو گرم سویا از ۶,۶۰۰ تومان به بیش از ۱۲ هزار و ۴۰۰ تومان افزایش یافته که عدد خوبی است.

 

وی افزود: کشت سویا از اواخر خرداد امسال آغاز می‌شود.

 

معاون مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی درباره کشت کنجد گفت: امسال کشت ۸۰ هزار هکتار کنجد هدف گذاری شده و ۱۸ استان کشور ظرفیت کشت این محصول را دارند.

 

وی ادامه داد: یکی از مشکلات در مورد کنجد، برداشت با دست بود که با توجه به بالا بودن هزینه کارگری، کشت این دانه برای کشاورزان صرف نداشت، اما ورود یک رقم مقاوم به ریزش موجب شده برداشت این محصول با کمباین انجام شود.

 

خدرایی اظهار داشت: امسال رقم مقاوم به ریزش در هفت تا هشت استان از جمله در گلستان و مازندران کشت شده، اما قصد داریم کشت این رقم را در کل کشور گسترش دهیم.

 

وی افزود: کشت کنجد در مناطق سرد از اواخر اردیبهشت، در مناطقی همچون خوزستان از اواخر تیر و در مناطق گرم از اسفند آغاز می‌شود.

 

معاون مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی گفت: از آنجایی که قیمت هر کیلو گرم کنجد در بازار بالای ۳۰ هزار تومان است، از این رو خرید این محصول به صورت توافقی انجام می‌شود.

 

وی با اشاره به برنامه ریزی کشت ۲۰ هزار هکتار آفتابگردان نیز اذعان داشت: تاکنون بیش از ۴۵۰۰ هکتار آفتابگردان کشت شده و امیدواریم برنامه کشت ۲۰ هزار هکتار محقق شود.

 

خدرایی اضافه کرد: امسال حدود ۳۰ تن بذر برای کشت آفتابگردان تهیه شده است.

 

وی در مورد کشت گلرنگ اظهار داشت: در سال زراعی جاری حدود ۵ هزار هکتار کشت گلرنگ داشتیم و برای سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ کشت ۲۵ هزار هکتار از این محصول را برنامه ریزی کرده ایم.

 

خدرایی افزود: کشت گلرنگ از مهر آغاز و تا پایان اسفند ادامه دارد.

 

وی به مشارکت ستاد فرمان اجرایی امام (ره) در کشت دیم دانه‌های روغنی اشاره کرد و گفت: در سال زراعی جاری این ستاد در کشت دیم ۳۵ هزار هکتار کلزا و گلرنگ کمک کرد.

 

معاون مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که بخشی از ۵ هزار هکتار کشت گلرنگ به صورت دیم است، اظهار داشت: عملکرد گلرنگ در اراضی دیم یک تن در هکتار و در اراضی آبی دو تن در هکتار است.

 

وی گفت: امسال با کمک ستاد فرمان اجرایی امام (ه) برای کشت کنجد در خوزستان نیز برنامه ریزی کرده ایم.

 

خبرنگار: آزاده فضلی 

 

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 14317 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ سه شنبه ۱۱ خرداد بازدید: 2033 ساعت: 5:24 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  میوه های غنی از کلسیم را بشناسید در دوران بارداری لازم است مواد غذایی سالم و مغذی م...

  چه کسانی وقتی به رستوران می‌روند، سالاد نخورند! یك سازمان پشتیبانی از مصرف كننده در آلمان هشدار دا...

  5 غذایی که جلوی طول عمر ایرانی‌ها را می‌گیرد در اثر سوءتغذیه‌ای كه ما در ایران داریم هورمون‌های...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشپزی از هیات تا پروژه های سینمایی پایگاه خبری لقمه: زندگی خصوصی بازیگران، سلایق و روابط‌شان همیشه برای مردم جذاب بوده. آنها دوست دارند بدانند بازیگر مورد علاقه‌شان چه لباسی می‌پوشد، از کدام فروشگاه می‌خرد، چه عطری می‌زند، به چه برند و مارکی گرایش دارد، پاتوقش کجاست و برای این‌که غذا بخورد، عموما به چه رستورانی می‌رود.
نشانه‌‌ های بیماری وبا چیست؟ وبا، یکی از بیماری‌های اسهالی است. بیماری ناشی از سمی است که توسط میکروب در روده افراد بیمار ترشح می‌شود. وبا در دو تا پنج درصد بیماران، اسهال شدید ایجاد می‌کند که شبیه آب برنج بوده و بی‌بو است یا گاهی بوی ماهی می‌دهد. اسهال شدید آبکی، استفراغ بدون احساس تهوع قبلی و عطش فراوان از علائم بیماری وبا هستند. نکته قابل توجه در بیماری وبا این است که در این بیماری، ‌دل درد یا دل پیچه وجود ندارد.کارشناسان بهداشتی توصیه می‌کنند در صورت وجود علائم فوق، فورا باید به نزدیک‌ترین مرکز درمانی مراجعه شود.
شهروندان هنگام خرید محصولات غذایی به نشانگر تغذیه ای توجه زیادی داشته باشند پایگاه خبری لقمه: کارشناس تغذیه واحد مدیرت نظارت بر مواد غذایی آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران از شهروندان خواست تا هنگام خرید محصولات غذایی به اطلاعات روی جلد محصولات دقت کنند.
بهترین راه لاغری چیست؟ چاقی معضلی است که امروز گریبان خیلی ها را گرفته است زندگی ماشینی و نحوه نا درست تغذیه مهمترین عوامل چاقی است اما برای داشتن یک بدن متناسب چه باید کرد ؟ چطور بخوریم که چاق نشویم ؟ بهترین راه های لاغری چیست ؟