نشانه‌‌ های بیماری وبا چیست؟


وبا، یکی از بیماری‌های اسهالی است. بیماری ناشی از سمی است که توسط میکروب در روده افراد بیمار ترشح می‌شود. وبا در دو تا پنج درصد بیماران، اسهال شدید ایجاد می‌کند که شبیه آب برنج بوده و بی‌بو است یا گاهی بوی ماهی می‌دهد. اسهال شدید آبکی، استفراغ بدون احساس تهوع قبلی و عطش فراوان از علائم بیماری وبا هستند. نکته قابل توجه در بیماری وبا این است که در این بیماری، ‌دل درد یا دل پیچه وجود ندارد.کارشناسان بهداشتی توصیه می‌کنند در صورت وجود علائم فوق، فورا باید به نزدیک‌ترین مرکز درمانی مراجعه شود.

به گزارش لقمه، در بیماران مبتلا به وبا، اسهال آبکی با دفعات زیاد می‌تواند به کمبود آب و املاح بدن منجر شود و در صورتی که آب و املاح از دست رفته به سرعت جبران نشود، موجب مرگ بیمار خواهد شد. استفاده از آب و غذای آلوده، مهم‌ترین راه ابتلا به این بیماری است.خوردن سبزی و میوه بدون شست‌وشوی کامل،‌ مصرف یخ غیربهداشتی، نشستن دست‌ها پس از اجابت مزاج یا قبل از خوردن غذا و خوردن آبمیوه غیربهداشتی از جمله مواردی هستند که رعایت نکردن آنها موجب ابتلا به بیماری‌های عفونی از جمله وبا می‌شود. تعدادی از مبتلایان علامتی ندارند و فقط عامل بیماری‌زا (میکروب) را با خود انتقال می‌دهند.

به این افراد، حاملین سالم گفته می‌شود. حاملین سالم تا هشت روز قادر به پخش عامل بیماری‌زا هستند. پوشاک آلوده در محیط مرطوب چند روز تا چند هفته، مخازن آب تا دو هفته و آب دریا تا چهار روز عامل بیماری وبا را با خود حمل کرده و منتشر می‌کند. افرادی که به بیماری وبا مبتلا شده و جان سالم به در می‌برند تا یک ماه قادر به انتقال عامل بیماری‌زا به دیگران هستند. مراقبت از افرادی که از نظر خوردن و آشامیدن با بیمار در تماس بوده‌اند، تا پنج روز بعد از تماس، توصیه می‌شود. به منظور تشخیص بیماری وبا، باید از مدفوع بیمار نمونه‌گیری کرد و آن را برای شناسایی عامل میکروبی به آزمایشگاه انتقال داد.

برخورد با افراد مشکوک به وبا

در شرایط عادی، بیشتر بیماران را می‌توان به طور سرپایی و با مایع درمانی خوراکی (مثل محلول او آر اس) و آنتی‌بیوتیک مناسب درمان کرد. در شرایط همه‌گیری، بهتر است بیماران در شرایط بستری تحت مراقبت قرار گیرند. گاهی بدن بیمار، آنقدر آب از دست می دهد که نمی‌توان با مایعات خوراکی کمبود آن را جبران کرد و به جایگزینی مایعات با محلول‌های تزریقی (سرم درمانی) نیاز دارد.

راه‌های پیشگیری از ابتلا به وبا

برای جلوگیری از انتشار بیماری بهترین اقدام، بستن راه‌های انتشار و استفاده از روش‌هایی است که عامل بیماری را منهدم کند. ابتدا میوه و سبزیجات را بشویید تا مواد زائد و گل و لای آنها از بین برود. سپس داخل یک ظرف پنج لیتر آب و 15 قطره مایع ظرفشویی ریخته و کاملا حل کنید. مدت پنج دقیقه، میوه و سبزی را در این محلول بریزید و سپس آنها را با آب تمیز بشویید. استفاده از غذای پخته و کاملا داغ شده و شست‌وشوی مناسب ظروف و لوازم مورد استفاده برای کنترل بیماری ضروری است. استفاده از آب غیرلوله‌کشی یکی از راه‌های ابتلا به بیماری وباست، بنابراین مسئولان و کارشناسان بهداشتی برای پیشگیری از بیماری وبا توصیه کرده‌اند که در پارک‌ها به تابلوهای هشداردهنده و مشخص‌کننده آب شرب توجه کرده و فقط از آنها استفاده شود.

برای جلوگیری از ابتلا به وبا، هنگام گردش خارج شهر، به هیچ وجه نباید از آب رودخانه‌ها برای مصارف خوراکی استفاده شود. خودداری از خرید مواد غذایی خام یا پخته از دستفروش‌های دوره‌گرد از مهم‌ترین توصیه‌های بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های عفونی و انگلی به شمار می‌رود. استفاده از توالت‌های بهداشتی و ضدعفونی کردن توالت و محل‌های آلوده شده با مواد ضدعفونی کننده ضروری است. دست‌هایتان را با آب و صابون بعد از اجابت مزاج (توالت رفتن) بشویید. جوشاندن آبی که تصفیه نشده به مدت یک دقیقه یا اضافه کردن ترکیبات کلر به آب توصیه می‌شود. هنگام مسافرت حتی‌الامکان از بطری‌های آب پلمب‌شده و استاندارد استفاده کنید. در همه‌گیری‌های (اپیدمی) وبا از مواد اسیدی مثل آبلیمو و آبغوره استفاده نمایید.


بازگشت به صفحه نخست


نقل از :روزنامه آرمان

کد: 5256 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۶ مهر بازدید: 3866 ساعت: 3:05 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توضیحات حریرچی درباره انتخابات ریاست جمهوری و واکسن کوبایی ایرانی ۱۳۹۹ يکشنبه ۳ اسفند
2 حساب شرکت‌های پاژن و می‌ماس و چوبان مسدود شد ۱۳۹۹ دوشنبه ۲۰ مرداد
3 گرانی محصولات کشاورزی در بهار امسال ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲۳ مرداد
4 غذاهای محلی سوباتان معرفی می شوند ۱۳۹۸ شنبه ۲۲ تير
5 ۲۹۳ نفر با مشروبات الکلی مسموم شدند/ ۲۵ مرگ و ۳ مرگ مغزی ۱۳۹۷ يکشنبه ۸ مهر
6 آیا «تبلیغات مشروبات الکلی» بازی ایران و یونان را لغو کرد؟ ۱۳۹۷ شنبه ۵ خرداد
7 گزارش تصویری/ استانگردی دومین و سومین روز از یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری کشور در کرمانشاه ۱۳۹۶ جمعه ۴ اسفند
8 کاهش رسوبات چربی با ورزش و رژیم غذایی مدیترانه ای ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۸ آذر
9 عسل صادراتی ۱۵ هزار تومان؛ طبیعی کیلویی چند؟ ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر
10 مواد غذایی مفید و مضر برای کلیه‌ها را بشناسید ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر
11 افزایش مصرف فیبر نرخ مرگ ناشی از سرطان روده را کاهش دهد ۱۳۹۶ شنبه ۱۳ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  بهترین خوراک ها برای افطاری و سحری کدامند؟ پایگاه خبری لقمه: سرپرست دفتر طب ایرانی وزارت بهدا...

  غذاهای مفید برای درمان آنفولانزا ابتلا به آنفولانزا برای هیچ کس خوشایند نیست و همه ...

  تندخویی با مصرف غذای سرخ شده یک متخصص تغذیه گفت: یکی از روش‌های تأمین آرامش روا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خواص درمانی و آرایشی روغن‌های گیاهی روغن‌هایی چون روغن بادام، فندق، پسته، گردو، كتان و سیاهدانه از جمله این روغن‌ها هستند، اما این روغن‌ها چه مزیتی دارند و آیا می‌توان آنها را جایگزین مواد یا كرم‌های آرایشی كرد؟
دیابتی‌ها و باید و نبایدهایی در آشپزی ابتلا به دیابت عادت‌های غذایی فرد را زیر و رو کرده و تغییراتی را در شیوه‌ی آشپزی تحمیل می‌کند. در نتیجه تهیه‌ی یک غذای مناسب برای یک فرد دیابتی وقت بیشتری می‌گیرد.
آبلیموهای بی‌نام و نشان و قیمت‌های بی‌سر و سامان علی‌رغم تاکید سازمان غذا و دارو و انجمن صنفی صنعت آبلیمو مبنی بر پاک‌سازی بازار از آبلیموهای غیر استاندارد و تعیین قیمت مصوب، هنوز آبلیمو‌های بی‌نام و نشان زیادی در بازار به چشم می‌خورند.
6 ماده‌ی غذایی برای تسکین دردهای زنانه اگر از دردهای قبل از دوره‌ی ماهانه‌تان شکایت دارید، اگر علائم این دوره تبدیل به کابوس هر ماهتان شده است این مطلب به دردتان می‌خورد.