شهروندان هنگام خرید محصولات غذایی به نشانگر تغذیه ای توجه زیادی داشته باشند


پایگاه خبری لقمه: کارشناس تغذیه واحد مدیرت نظارت بر مواد غذایی آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران از شهروندان خواست تا هنگام خرید محصولات غذایی به اطلاعات روی جلد محصولات دقت کنند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، بیتا نافعی افزود: هر شهروند حداقل باید در مورد اطلاعاتی مانند نام و نام تجاری محصول، نام و کشور تولیدکننده، تاریخ تولید، انقضاء و سری ساخت، شماره پروانه بهداشتی ورود و برچسب نشانگر رنگی تغذیه ای و آرم سازمان غذا و دارو آگاهی داشته باشند.
 نافعی گفت: چراغ راهنما یا نشانگر تغذیه ای به عنوان یکی از برنامه های سلامت محور سازمان غذا و دارو با این هدف روی محصولات غذایی نصب می شود تا مصرف کننده محصول، متوجه شود که فرآورده خریداری شده از نظر میزان نمک، شکر، چربی و اسیدهای چرب ترانس در چه وضعیتی قرار دارد.
به گفته این کارشناس سازمان غذا و دارو، برچسب نشانگر تغذیه از سه رنگ قرمز (زیاد)، نارنجی (متوسط) و سبز (اندک) استفاده شده است که هر کدام از رنگ ها تعریف خود را دارد؛ بدین ترتیب که رنگ قرمز، نشان دهنده بالا بودن ماده مورد نظر در محصول غذایی است که احتیاط در مصرف آن برای افراد با چربی و قند خون بالا لازم است.
وی افزود: رنگ نارنجی،نشان دهنده میزان متوسطی از ماده مورد نظر در محصول غذایی است و مشکلات تغذیه ای خاصی را ایجاد نمی کند ولی به مصرف کننده هشدار می دهد از مصرف مکرر این محصول غذایی پرهیز کند. رنگ سبز هم نشان دهنده بهترین محدوده تغذیه ای برای تمام مصارف است و از نظر تغذیه ای برای کسی مشکل ساز نیست؛ همچنین محصول دارای نشانگر رنگ سبز به عنوان محصول سالم به شمار می آید.
این کارشناس گفت: همچنین نشان سازمان غذا و دارو با تصویر سیب رنگی است که بخش سمت راست آن آبی و سمت چپ به شکل برگ با رنگ سبز می باشد.
به گفته نافعی، برگ وسط آرم به صورت یک چشم طراحی شده است که نمادی از وظیفه نظارتی سازمان غذا و دارو است و برگ نیز به عنوان نماد رویش و زندگی نظارتی که سعی در حفظ و ارتقای سلامت مصرف کننده دارد در نظر گرفته شده است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سازمان غذا و دارو

کد: 8562 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ دوشنبه ۳۰ آذر بازدید: 5552 ساعت: 11:56 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 دستاورد سفر رییس سازمان دامپزشکی کشور به هند ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
2 تسهیلات ویژه کشاورزان قراردادی از بیمه تا کمک هزینه ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۱ دي
3 برای میزان کشت و صادرات برنامهای نداریم ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۹ آذر
4 صادرات تخم ماهی قزل‌آلا از آذربایجان‌شرقی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
5 وضعیت صادرات محصولات کشاورزی و غذایی در ۸ ماه اول امسال ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
6 ایران برای تصاحب جایگاه دهم تولید دنیا در محصولات کشاورزی ارگانیک چه برنامه‌ای دارد؟ ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۴ آذر
7 تضمین ایمنی مواد غذایی تراریخته/ سواستفاده برخی تولید کنندگان ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
8 آیا تراکتورهای موجود پاسخگوی بهره‌وری محصولات کشاورزی است ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
9 با توزیع بار جدید در بازار قیمت گوجه فرنگی کاهش یافت ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
10 احتمال کاهش قیمت محصولات پروتئینی در صورت تداوم سیر نزولی قیمت نهاده‌های دامی ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
11 قیمت جهانی شکر به بالاترین میزان در 12 سال گذشته رسید ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  آدامس ترک سیگار برای جنین خطر دارد متاسفانه تعداد خانم‌های سیگاری کم نیست و البته جای...

  آشنایی با خوراکی‌های حاوی آنتی‌ اکسیدان و ضد‌ سرطان اگر تابحال سالاد میوه درست کرده باشید می دانید که ...

  میوه هایی برای شارژ شدن انسان های خسته ممکن است در طول روز دچار خستگی شوید ولی می دانید ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

احیای برجام و نوزایی صنعت گردشگری ایران پایگاه خبری لقمه: احیای برجام و رفع تحریم‌ها و همزمانی با فروکش کردن بیماری کرونا در سطح جهانی، گردشگری ایران را در موقعیت ممتازی قرار می‌دهد تا این صنعت با احیای بازار بین‌المللی خود، فرصتی برای بازنگری سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌های داخلی را هم بدست آورد.
سرخ كردن غذا،چگونه؟ یكی از مهم‌ترین كارهای روزمره خانم‌ها، پختن و آماده كردن غذایی خوشمزه و مقوی برای خانواده است؛ غذایی كه هم باید افراد خانه را سیر كند و هم نیازهای غذایی‌شان را تامین نماید.
رژیم غذایی برای عضله ای شدن شكم یکی از مواردی که باعث می‌شود تا افراد از ادامه رژیم‌های غذایی خودداری کنند یا هر وقت اسم رژیم به گوششان رسید فرار کنند این می‌باشد که این افراد تا به حال به صورت علمی و اصولی اقدام به تنظیم رژیم نکرده‌اند بلکه به صورت یکباره هر آنچه در سبد غذایی شان بوده حذف کرده‌اند و شوکی بسیار بزرگ را به مغز خود وارد کرده اند که سبب نفرت و ترس از رژیم شده است.
خطر عسل برای کودکان زیر یکسال با تولد اولین نوزاد ممکن است با مشاهده برخی رفتارها سوالاتی ذهن والدین را درگیر کند اینکه نوزاد تازه متولدشده زیاد می‌خوابد؟، نزدیک‌بین است، چه مدت پس از تولد می‌خندد، آیا دچار اضطراب می‌شود یا نه و چه موادغذایی را نباید تا یک سالگی به کودک داد و....