ارتباط آلودگی هوا با مقاومت آنتی بیوتیکی


پایگاه خبری لقمه: پزشکانی که بیش از حد آنتی بیوتیک تجویز می کنند، اغلب مقصر بیماری های مقاوم به دارو هستند، اما تحقیقات جدید به مقصر بالقوه دیگری اشاره می کند: آلودگی هوا.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه به نقل از مدیسن نت، بر اساس یک تحلیل عمیق جهانی جدید، کنترل آلودگی هوا می‌تواند مقاومت آنتی بیوتیکی را کاهش دهد، و مرگ و میر و هزینه‌های اقتصادی را تا حد زیادی کاهش دهد.

 
«هونگ چن»، نویسنده اصلی این مقاله و استاد دانشگاه ژجیانگ در چین، می‌گوید: «مقاومت آنتی‌بیوتیکی و آلودگی هوا هرکدام به تنهایی از بزرگترین تهدیدها برای سلامت جهانی هستند.»
 
وی در ادامه می‌افزاید: «تا به حال، ما تصویر روشنی از ارتباط احتمالی بین این دو نداشتیم، اما این مطالعه نشان می‌دهد که مزایای کنترل آلودگی هوا می‌تواند دوچندان باشد: نه تنها اثرات مضر کیفیت پایین هوا را کاهش می‌دهد، بلکه می‌تواند نقش مهمی در مبارزه با افزایش و گسترش باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک داشته باشد.»
 
این مطالعه نشان داد که برخی از مسیرهای بالقوه شامل بیمارستان‌ها، مزارع و تأسیسات تصفیه فاضلاب هستند که ذرات مقاوم به آنتی‌بیوتیک را در هوا و در فواصل مختلف منتشر می‌کنند.
 
بر اساس این مطالعه، شواهد نشان می‌دهد که آلودگی هوا در گسترش این باکتری مقاوم به آنتی بیوتیک نقش دارد.
 
منابع آلودگی هوا به نام PM۲.۵ شامل فرآیندهای صنعتی، حمل و نقل جاده‌ای و زغال سنگ خانگی و سوزاندن چوب است.
 
حدود ۷.۳ میلیارد نفر در سراسر جهان مستقیماً در معرض میانگین سالانه میزان ناایمن PM۲.۵ قرار دارند. محققان خاطرنشان کردند که حدود ۸۰ درصد از این افراد در کشورهای با درآمد کم و متوسط زندگی می‌کنند.
 
آنها دریافتند که مقاومت آنتی بیوتیکی همراه با الاینده PM۲.۵ افزایش می‌یابد. هر ۱ درصد افزایش آلودگی هوا با افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی بین ۰.۵ تا ۱.۹ درصد براساس عامل بیماری زا مرتبط بود.
 
این ارتباط با گذشت زمان، با تغییرات در سطوح PM۲.۵ که منجر به افزایش بیشتر مقاومت آنتی‌بیوتیکی در سال‌های اخیر شد، تقویت شد.
 
برای این مطالعه، نویسندگان از داده‌های ۱۱۶ کشور از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۸ استفاده کردند. این تجزیه و تحلیل شامل داده‌های بیش از ۱۱.۵ میلیون تست آزمایشی بود که ۹ پاتوژن باکتریایی و ۴۳ نوع آنتی‌بیوتیک را پوشش می‌داد.
 
این مطالعه نشان داد که بالاترین سطح مقاومت آنتی بیوتیکی در شمال آفریقا، خاورمیانه و جنوب آسیا بود. این میزان در اروپا و آمریکای شمالی پایین است.
 
این تجزیه و تحلیل نشان می‌دهد که مقاومت آنتی بیوتیکی ناشی از آلودگی هوا با حدود ۴۸۰۰۰۰ مرگ زودرس در سال ۲۰۱۸ مرتبط است.

 

 

خبرنگار: آزاده فضلی

  

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 15311 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۹ مرداد بازدید: 486 ساعت: 10:34 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
2 آب تهران مشکل آلودگی زیست محیطی ندارد»دلیل قطعی آب تهران ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۳ خرداد
3 شاخص آلودگی هوا ناسالم شد ۱۴۰۱ دوشنبه ۸ اسفند
4 خواص دود کردن گیاهان در کاهش عوارض آلودگی هوا ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۴ دي
5 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
6 بررسی آثار بهداشتی و اقتصادی آلودگی هوا در ۲۷ شهر ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
7 واکنش وزارت جهاد به آلودگی محصولات کشاورزی وارداتی ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۸ دي
8 تغذیه در آلودگی هوا چگونه باشد ۱۴۰۰ جمعه ۱۰ دي
9 رابطه مستقیم ابتلا به کرونا و کمبود ویتامین D ۱۳۹۹ جمعه ۲۱ شهريور
10 زدن این ماسک در هوای آلوده فایده ندارد/ علایم مسمومیت ۱۳۹۸ يکشنبه ۱۰ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  انبه تنظیم کننده قندخون افراد چاق اثرات طبی انبه به تازگی بیشتر شناخته شده است و برخ...

  عصرانه‌ای برای لاغر شدن مصرف میان‌وعده‌های حاوی پروتئین و سویا به عنوان عص...

  خطر مکمل‌های رژیمی و گیاهی برای کبد با توجه به عدم اطلاع‌رسانی کافی در مورد مصرف صحیح...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

جهان زیر بال‌ مرغ‌های تایسون صنایع غذایی تایسون که با نام تجاری TSNشناخته می‌شود، در سال ۱۹۳۵ توسط جان تایسون John W. Tyson در شهر اسپرینگدیل Springdale واقع در ایالت آرکانزاس ایالات متحده آمریکا تاسیس شد.
تغذیه از دیدگاه ابوعلی‌ سینا (2) غذای اشخاص سودایی مزاج باید بسیار نم‌بخش و کمتر گرمی باشد، غذای صفرایی مزاجان باید نم‌بخش و خنک‌کننده باشد. کسی که خونش گرم مزاج است نیازمند خوراکی‌های سرد و کم‌تغذیه است. کسی که خونش بلغمی است باید خوراکش اندک، گرم و لطیف باشد.
تحلیل رستوران‌های رقیب برای بهبود راهبردهای بازاریابی خود پایگاه خبری لقمه: تحلیل رستوران‌های رقیب می‌تواند برای شما فرصتی باشد تا تحقیقات بازار را بهبود بخشید.
۱۰ عادت نادرست که مانع از هضم غذا می‌شود پایگاه خبری لقمه: آیا بعد از هر وعده‌ی غذایی احساس سنگینی زیاد می‌کنید؟ معده‌تان آتش می‌گیرد؟ بدتر از همه این که دچار یبوست یا اسهال می‌شوید؟ اینها جزو شایع‌ترین مشکلات گوارشی هستند که در اکثر موارد به عادت‌های بد خودمان مربوط می‌شوند.