ارتباط آلودگی هوا با مقاومت آنتی بیوتیکی


پایگاه خبری لقمه: پزشکانی که بیش از حد آنتی بیوتیک تجویز می کنند، اغلب مقصر بیماری های مقاوم به دارو هستند، اما تحقیقات جدید به مقصر بالقوه دیگری اشاره می کند: آلودگی هوا.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه به نقل از مدیسن نت، بر اساس یک تحلیل عمیق جهانی جدید، کنترل آلودگی هوا می‌تواند مقاومت آنتی بیوتیکی را کاهش دهد، و مرگ و میر و هزینه‌های اقتصادی را تا حد زیادی کاهش دهد.

 
«هونگ چن»، نویسنده اصلی این مقاله و استاد دانشگاه ژجیانگ در چین، می‌گوید: «مقاومت آنتی‌بیوتیکی و آلودگی هوا هرکدام به تنهایی از بزرگترین تهدیدها برای سلامت جهانی هستند.»
 
وی در ادامه می‌افزاید: «تا به حال، ما تصویر روشنی از ارتباط احتمالی بین این دو نداشتیم، اما این مطالعه نشان می‌دهد که مزایای کنترل آلودگی هوا می‌تواند دوچندان باشد: نه تنها اثرات مضر کیفیت پایین هوا را کاهش می‌دهد، بلکه می‌تواند نقش مهمی در مبارزه با افزایش و گسترش باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک داشته باشد.»
 
این مطالعه نشان داد که برخی از مسیرهای بالقوه شامل بیمارستان‌ها، مزارع و تأسیسات تصفیه فاضلاب هستند که ذرات مقاوم به آنتی‌بیوتیک را در هوا و در فواصل مختلف منتشر می‌کنند.
 
بر اساس این مطالعه، شواهد نشان می‌دهد که آلودگی هوا در گسترش این باکتری مقاوم به آنتی بیوتیک نقش دارد.
 
منابع آلودگی هوا به نام PM۲.۵ شامل فرآیندهای صنعتی، حمل و نقل جاده‌ای و زغال سنگ خانگی و سوزاندن چوب است.
 
حدود ۷.۳ میلیارد نفر در سراسر جهان مستقیماً در معرض میانگین سالانه میزان ناایمن PM۲.۵ قرار دارند. محققان خاطرنشان کردند که حدود ۸۰ درصد از این افراد در کشورهای با درآمد کم و متوسط زندگی می‌کنند.
 
آنها دریافتند که مقاومت آنتی بیوتیکی همراه با الاینده PM۲.۵ افزایش می‌یابد. هر ۱ درصد افزایش آلودگی هوا با افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی بین ۰.۵ تا ۱.۹ درصد براساس عامل بیماری زا مرتبط بود.
 
این ارتباط با گذشت زمان، با تغییرات در سطوح PM۲.۵ که منجر به افزایش بیشتر مقاومت آنتی‌بیوتیکی در سال‌های اخیر شد، تقویت شد.
 
برای این مطالعه، نویسندگان از داده‌های ۱۱۶ کشور از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۸ استفاده کردند. این تجزیه و تحلیل شامل داده‌های بیش از ۱۱.۵ میلیون تست آزمایشی بود که ۹ پاتوژن باکتریایی و ۴۳ نوع آنتی‌بیوتیک را پوشش می‌داد.
 
این مطالعه نشان داد که بالاترین سطح مقاومت آنتی بیوتیکی در شمال آفریقا، خاورمیانه و جنوب آسیا بود. این میزان در اروپا و آمریکای شمالی پایین است.
 
این تجزیه و تحلیل نشان می‌دهد که مقاومت آنتی بیوتیکی ناشی از آلودگی هوا با حدود ۴۸۰۰۰۰ مرگ زودرس در سال ۲۰۱۸ مرتبط است.

 

 

خبرنگار: آزاده فضلی

  

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 15311 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۹ مرداد بازدید: 281 ساعت: 10:34 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
2 آب تهران مشکل آلودگی زیست محیطی ندارد»دلیل قطعی آب تهران ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۳ خرداد
3 شاخص آلودگی هوا ناسالم شد ۱۴۰۱ دوشنبه ۸ اسفند
4 خواص دود کردن گیاهان در کاهش عوارض آلودگی هوا ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۴ دي
5 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
6 بررسی آثار بهداشتی و اقتصادی آلودگی هوا در ۲۷ شهر ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
7 واکنش وزارت جهاد به آلودگی محصولات کشاورزی وارداتی ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۸ دي
8 تغذیه در آلودگی هوا چگونه باشد ۱۴۰۰ جمعه ۱۰ دي
9 رابطه مستقیم ابتلا به کرونا و کمبود ویتامین D ۱۳۹۹ جمعه ۲۱ شهريور
10 زدن این ماسک در هوای آلوده فایده ندارد/ علایم مسمومیت ۱۳۹۸ يکشنبه ۱۰ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  درمان تبخال با نسخه های خانگی و طبیعی در میان شیوه​های طبیعی درمان تبخال ، روشهایی وجود ...

  خطر سحری نخوردن چیست؟ پایگاه خبری لقمه: متخصص داخلی با تأکید بر اینکه با...

  وقتی انگور می‌خورید، حتماً هسته‌اش را بجوید روغن هسته انگور ترکیب‌های آنتی‌اکسیدانی و فنولی نس...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

رژیم‌های لاغری با انرژی مشخص 1300 کیلوکالری رژیم دارای 1300 کیلوکالری،این رژیم شامل 5 واحد نشاسته، 4 واحد سبزی، 4 واحد میوه، 2 واحد شیر، 4 واحد گوشت و 3 واحد چربی است.
غذاهای آلوده‌ای که سر از سفره‌های مردم درآورده‌اند «وجود روغن پالم در شیر به اثبات رسیده و گزارش آن نیز به رئیس جمهور داده شده است.» این سخن وزیر بهداشت در حاشیه همایش تغذیه با شیر مردم هرچند که نگران کننده بود، اما گویی حکایت از اتفاق تازه ای نداشت.
شکلات‌های تقلبی را از کجا بشناسیم؟ یکی از مسایلی که این روزها زیاد در مورد آن صحبت می‌شود، مساله گرانی مواد اولیه در صنایع غذا و به تبع آن تقلب‌هایی است که امکان دارد رخ دهد. از جمله مواردی که در کشور ما زیاد دیده می‌شود و متاسفانه نظارت چندانی روی آن وجود ندارد، مساله جایگزین‌کردن جانشین‌هایی به جای کره کاکائو در شکلات واقعی است.
آشنایی با هشت غذای نذری از عراق تا پاکستان یکی از مرسوم‌ترین رسم‌های ماه محرم و صفر، پخش کردن غذای نذری است. پختن نذری هم فقط محدود به ایران و ما ایرانی‌ها نمی‌شود بلکه خیلی از مسلمانان جهان در این ماه‌ها رسم تهیه غذای نذری دارند.