ارتباط آلودگی هوا با مقاومت آنتی بیوتیکی


پایگاه خبری لقمه: پزشکانی که بیش از حد آنتی بیوتیک تجویز می کنند، اغلب مقصر بیماری های مقاوم به دارو هستند، اما تحقیقات جدید به مقصر بالقوه دیگری اشاره می کند: آلودگی هوا.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه به نقل از مدیسن نت، بر اساس یک تحلیل عمیق جهانی جدید، کنترل آلودگی هوا می‌تواند مقاومت آنتی بیوتیکی را کاهش دهد، و مرگ و میر و هزینه‌های اقتصادی را تا حد زیادی کاهش دهد.

 
«هونگ چن»، نویسنده اصلی این مقاله و استاد دانشگاه ژجیانگ در چین، می‌گوید: «مقاومت آنتی‌بیوتیکی و آلودگی هوا هرکدام به تنهایی از بزرگترین تهدیدها برای سلامت جهانی هستند.»
 
وی در ادامه می‌افزاید: «تا به حال، ما تصویر روشنی از ارتباط احتمالی بین این دو نداشتیم، اما این مطالعه نشان می‌دهد که مزایای کنترل آلودگی هوا می‌تواند دوچندان باشد: نه تنها اثرات مضر کیفیت پایین هوا را کاهش می‌دهد، بلکه می‌تواند نقش مهمی در مبارزه با افزایش و گسترش باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک داشته باشد.»
 
این مطالعه نشان داد که برخی از مسیرهای بالقوه شامل بیمارستان‌ها، مزارع و تأسیسات تصفیه فاضلاب هستند که ذرات مقاوم به آنتی‌بیوتیک را در هوا و در فواصل مختلف منتشر می‌کنند.
 
بر اساس این مطالعه، شواهد نشان می‌دهد که آلودگی هوا در گسترش این باکتری مقاوم به آنتی بیوتیک نقش دارد.
 
منابع آلودگی هوا به نام PM۲.۵ شامل فرآیندهای صنعتی، حمل و نقل جاده‌ای و زغال سنگ خانگی و سوزاندن چوب است.
 
حدود ۷.۳ میلیارد نفر در سراسر جهان مستقیماً در معرض میانگین سالانه میزان ناایمن PM۲.۵ قرار دارند. محققان خاطرنشان کردند که حدود ۸۰ درصد از این افراد در کشورهای با درآمد کم و متوسط زندگی می‌کنند.
 
آنها دریافتند که مقاومت آنتی بیوتیکی همراه با الاینده PM۲.۵ افزایش می‌یابد. هر ۱ درصد افزایش آلودگی هوا با افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی بین ۰.۵ تا ۱.۹ درصد براساس عامل بیماری زا مرتبط بود.
 
این ارتباط با گذشت زمان، با تغییرات در سطوح PM۲.۵ که منجر به افزایش بیشتر مقاومت آنتی‌بیوتیکی در سال‌های اخیر شد، تقویت شد.
 
برای این مطالعه، نویسندگان از داده‌های ۱۱۶ کشور از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۸ استفاده کردند. این تجزیه و تحلیل شامل داده‌های بیش از ۱۱.۵ میلیون تست آزمایشی بود که ۹ پاتوژن باکتریایی و ۴۳ نوع آنتی‌بیوتیک را پوشش می‌داد.
 
این مطالعه نشان داد که بالاترین سطح مقاومت آنتی بیوتیکی در شمال آفریقا، خاورمیانه و جنوب آسیا بود. این میزان در اروپا و آمریکای شمالی پایین است.
 
این تجزیه و تحلیل نشان می‌دهد که مقاومت آنتی بیوتیکی ناشی از آلودگی هوا با حدود ۴۸۰۰۰۰ مرگ زودرس در سال ۲۰۱۸ مرتبط است.

 

 

خبرنگار: آزاده فضلی

  

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 15311 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۹ مرداد بازدید: 808 ساعت: 10:34 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
2 ۸ توصیه تغذیه‌ای وزارت بهداشت برای روزهای آلوده ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
3 با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
4 آب تهران مشکل آلودگی زیست محیطی ندارد»دلیل قطعی آب تهران ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۳ خرداد
5 شاخص آلودگی هوا ناسالم شد ۱۴۰۱ دوشنبه ۸ اسفند
6 خواص دود کردن گیاهان در کاهش عوارض آلودگی هوا ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۴ دي
7 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
8 بررسی آثار بهداشتی و اقتصادی آلودگی هوا در ۲۷ شهر ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
9 واکنش وزارت جهاد به آلودگی محصولات کشاورزی وارداتی ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۸ دي
10 تغذیه در آلودگی هوا چگونه باشد ۱۴۰۰ جمعه ۱۰ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  با مصرف حبوبات کلسترول بد را کاهش دهید بررسی‌ها نشان می‌دهد که مصرف روزانه حبوبات پخته به...

  خودسرانه ژلوفن نخورید یک کارشناس ارشد داروسازی در خراسان جنوبی گفت: ژلوف...

  چرا خانم‌ها دوغ نخورند؟! مطالعات جدید دانشمندان نشان می‌دهد لبنیاتی مانند م...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نکات مهم برای استفاده از لبنیات سنتی/ نظارت بر بهداشت لبنیاتی‌های سنتی چطور است پایگاه خبری لقمه: کسی نیست به این دل نگرانی‌ها پاسخی دهد و شفاف بگوید که آیا می‌توان با خیال راحت از لبنیات سنتی استفاده کرد؟
توصیه‌های سرآشپز برای کاهش مصرف نمک همه می‌دانیم که مصرف بیش از اندازه‌ی نمک برای سلامتی خوب نیست. امروزه سرآشپزهای حرفه‌ای با علم به این موضوع سعی دارند در عین تهیه‌ی غذاهای خوشمزه، میزان سدیم (نمک) استفاده شده در غذاهایشان را کاهش دهند.
جوشاندن آب معدنی ممنوع! کار‌شناس ارشد بهداشت مواد غذایی تاکید کرد: آب داخل بطری را در یخچال فریر نکنید یا نجوشانید که این کار باعث آزاد شدن ماده "مونیمر" می‌شود که سرطان‌زا است.
چاقی شما چه مدلی است؟ گلابی یا موزی؟ دانش و اطلاعات کافی درباره بدنمان، این امکان را به ما می دهد که با بدنمان درست رفتار کنیم و انتظار درست و بجایی از، آن داشته باشیم. راستی می دانید چاقی چند نوع دارد؟