تخصیص ۶.۳ میلیارد دلار ارز نیما به «سایر صنایع»
«سایر صنایع» کجاست که ۶.۳ میلیارد دلار ارز نیما گرفته است؟


از اول سال تا ۷ مرداد ماه صنایع ۱۲.۲ میلیارد دلار ارز نیما گرفته اند؛ در فهرستی که از سوی بانک مرکزی منتشر شده سهم بخشی تحت عنوان «سایر» ۶.۳ میلیارد دلار (ارز نیمایی) بوده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، بررسی جدیدترین آمار مربوط به تأمین ارز نشان می‌دهد که از اول فروردین ماه تا ۷ مردادماه امسال، ۲۲ میلیارد و ۹۲۷ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تأمین شده است.

 
از این میزان سهم صنایع ۱۷ میلیارد و ۳۵۶ میلیون دلار بوده که ۱۲ میلیارد و ۲۷۱ میلیون دلار از ارز نیمایی و ۵ میلیارد و ۸۵ میلیون دلار از ارز واردات در مقابل صادرات بوده است.
 
بررسی جزئیات تأمین ارز بخش صنایع نیز حاکی از آن است از ابتدای امسال تا ۷ مردادماه تأمین ارز نیمایی برای صنایع حمل و نقل و خودرو معادل یک میلیارد و ۶۵۸ میلیون دلار، صنایع تجهیزات برق و الکترونیک معادل یک میلیارد و ۶۴۷ میلیون دلار، صنایع معدنی معادل ۹۴۶ میلیون دلار، ماشین آلات و تجهیزات تولید معادل یک میلیارد و ۴۱ میلیون دلار و منسوجات و پوشاک معادل ۶۲۴ میلیون دلار بوده است.
 
بخش مربوط به سایر کالاها نیز در بخش صنایع ۶ میلیارد و ۳۵۵ میلیون دلار ارز نیمایی دریافت کرده است. نکته قابل توجه آنکه بانک مرکزی توضیح خاصی در خصوص «سایر» نداده و صرفاً همین کلمه را به کار برده است؛ در واقع مشخص نیست این «سایر صنایع» کجاست که ۶.۳ میلیارد دلار ارز نیمایی گرفته است.
 
بر این اساس در مجموع میزان ارز نیمایی تأمین شده برای صنایع ۱۲ میلیارد و ۲۷۱ میلیون دلار بوده است.
 
 

صنعت ۱۴.۸ میلیارد دلار ارز گرفت؛ سهم ۳ میلیارد دلاری خودرو

 
همچنین از ابتدای سال تا ۷ مردادماه سال جاری ۱۷ میلیارد و ۳۵۶ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به صنایع تخصیص یافته است.
 
بر همین مبنا در مدت یاد شده میزان ارز تأمین شده واردات در مقابل صادرات برای صنایع حمل و نقل و خودرو یک میلیارد و ۱۴۰ میلیون دلار بوده که با توجه به یک میلیارد و ۶۵۸ میلیون دلار ارز نیمایی تأمین شده برای این بخش در مجموع صنایع حمل و نقل و خودرو ۲ میلیارد و ۷۹۸ میلیون دلار ارز دریافت کرده است.
 
صنایع تجهیزات برق و الکترونیک در مدت یاد شده ۱۸۷ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات دریافت کرده که بر این اساس این بخش از صنعت در مجموع یک میلیارد و ۸۳۴ میلیون دلار ارز نیمایی و ارز واردات در مقابل صادرات دریافت کرده است.
 
بخش مربوط به صنایع معدنی نیز در این مدت ۸۹۲ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات دریافت کرده که مجموع ارز دریافتی این بخش به انضمام ارز نیمایی به یک میلیارد و ۸۳۸ میلیون دلار رسیده است.
 
بخش ماشین آلات و تجهیزات تولید نیز ۸۳۷ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات دریافت کرده که در مجموع یک میلیارد و ۸۷۸ میلیون دلار ارز نیمایی و ارز واردات در مقابل صادرات دریافت کرده است.
 
منسوجات و پوشاک در مدت یاد شده ۳۸ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات دریافت کرده که بر این اساس مجموع تأمین ارز این بخش از صنعت به ۶۶۲ میلیون دلار رسیده است.
 
سایر بخش‌های صنعت نیز در مدت یاد شده یک میلیارد و ۹۹۱ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات دریافت کرده‌اند که در مجموع تأمین ارز این بخش به ۸ میلیارد و ۳۴۶ میلیون دلار رسیده است.
 

نویسنده: سمیه رسولی

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 15545 تاریخ نشر: ۱۴۰۳ دوشنبه ۸ مرداد بازدید: 175 ساعت: 1:12 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بهبود خواب و عملکرد اجتماعی افراد مسن با چای سبز ماچا ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
2 سند توسعه زنجیره ارزش گیاهان دارویی تدوین شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۹ شهريور
3 بیش از ۱۰ میلیون تن کالای اساسی وارد کشور شد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ شهريور
4 تجهیز مراکز دیالیز ۵ کشور به دستگاه همودیالیز ایرانی با تلاش دانش بنیان‌ها ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
5 ۸ میلیارد دلار کالای اساسی از برزیل وارد شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
6 افزایش ۳۰ درصدی قیمت حبوبات با حذف ارز ترجیحی ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
7 این ماهی، بمب کلسیم و پروتئین است ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
8 حذف یا اختصاص ارز به واردات برنج؟ / دولت چهاردهم برنامه‌ریزی کند ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
9 افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده در سال ۱۴۰۳ ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ بهمن
10 معافیت مالیاتی کنسرو پشت سد خلف وعده وزارت اقتصاد و سازمان امورمالیاتی ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت