به گزارش لقمه، دكتر نورمن پی اولیوا، محقق پژوهشگر آزمایشگاه بیوتكنولوژی برنج كه در جمع اعضای هیات اعزامی مركز اطلاعات بیوتكنولوژی و انجمن ایمنی زیستی ایران به موسسه بینالمللی تحقیقات برنج در مانیل سخن میگفت با اعلام این مطلب خاطرنشان كرد: آهن از مهمترین عناصر مورد نیاز بدن است كه كمبود آن خصوصا در زنان از شایعترین مشكلات تغذیهیی است. سبوس برنج از منابع مهم تامین آهن است كه با گرفتن آن در فرآیند پخت، میزان آهن برنج مصرفی به شدت كاهش مییابد. وی تصریح كرد: برای پیشگیری از این مشكل در آزمایشگاه بیوتكنولوژی موسسه بینالمللی تحقیقات برنج درصدد تولید برنج تراریخته حاوی آهن در آندوسپرم برآمدهایم كه این طرح با موفقیت در حال پیگیری است. الیوا درباره سازوكار عملكرد برنج تراریخته غنی از آهن گفت: بدین منظور هم روی پروتئین ذخیره ساز آهن و هم افزایش انتقال آهن از خاك كار كردهایم و موفق شدهایم میزان آهن را از هشت قسمت در میلیون (ppm) به 13 قسمت در میلیون افزایش دهیم كه به زودی از سطح 14 قسمت در میلیون كه هدف طرح بوده هم عبور میكنیم. وی خاطرنشان كرد: یكی دیگر از طرحهای در حال اجرای آزمایشگاه، افزایش «لایزین» آزاد در برنج است كه طی آن گونهای برنج تراریخته تولید میشود كه پنج برابر ارقام طبیعی دارای این اسید آمینه ضروری است. این گونه برنج در آینده به صورت تجاری عرضه خواهد شد. ص.ا