تامین آهن مورد نیاز با مصرف برنج


پژوهشگران موسسه بین‌المللی تحقیقات برنج موفق به تولید برنج تراریخته غنی از آهن شدند.

به گزارش لقمه، دكتر نورمن پی اولیوا، محقق پژوهشگر آزمایشگاه بیوتكنولوژی برنج كه در جمع اعضای هیات اعزامی مركز اطلاعات بیوتكنولوژی و انجمن ایمنی زیستی ایران به موسسه بین‌المللی تحقیقات برنج در مانیل سخن می‌گفت با اعلام این مطلب خاطرنشان كرد: آهن از مهمترین عناصر مورد نیاز بدن است كه كمبود آن خصوصا در زنان از شایع‌ترین مشكلات تغذیه‌یی است. سبوس برنج از منابع مهم تامین آهن است كه با گرفتن آن در فرآیند پخت، میزان آهن برنج مصرفی به شدت كاهش می‌یابد.



وی تصریح كرد: برای پیشگیری از این مشكل در آزمایشگاه بیوتكنولوژی موسسه بین‌المللی تحقیقات برنج درصدد تولید برنج تراریخته حاوی آهن در آندوسپرم برآمده‌ایم كه این طرح با موفقیت در حال پیگیری است.



الیوا درباره سازوكار عملكرد برنج تراریخته غنی از آهن گفت: بدین منظور هم روی پروتئین ذخیره ساز آهن و هم افزایش انتقال آهن از خاك كار كرده‌ایم و موفق شده‌ایم میزان آهن را از هشت قسمت در میلیون (ppm) به 13 قسمت در میلیون افزایش دهیم كه به زودی از سطح 14 قسمت در میلیون كه هدف طرح بوده هم عبور می‌‌كنیم.



وی خاطرنشان كرد: یكی دیگر از طرح‌‌های در حال اجرای آزمایشگاه، افزایش «لایزین» آزاد در برنج است كه طی آن گونه‌ای برنج تراریخته تولید می‌‌شود كه پنج برابر ارقام طبیعی دارای این اسید آمینه ضروری است. این گونه برنج در آینده به صورت تجاری عرضه خواهد شد.


ص.ا


نقل از :ایسنا

کد: 1738 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۳ مهر بازدید: 5517 ساعت: 5:03 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 پیش‌بینی تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سال‌جاری/ ۹۳ درصد برداشت برنج مکانیزه شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
2 ضریب تبدیل شلتوک به برنج به بیش از ۶۰ درصد رسید ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
3 عدم تعیین نرخ خرید تضمینی برنج از سال ۱۴۰۰/عدم استقبال کشاورزان از صدور شناسه محصولات ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
4 کشاورزان نگران بارش باران در فصل برداشت برنج نباشند/ امسال نیازی به واردات نداریم ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
5 حذف یا اختصاص ارز به واردات برنج؟ / دولت چهاردهم برنامه‌ریزی کند ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
6 چگونگی کمک واردکنندگان به برنج کاران داخلی ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
7 برنامه دولت برای تنظیم بازار برنج چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
8 خطر قطع مصرف نان و برنج برای افراد دیابتی ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ مرداد
9 جایگاه تولید و صادرات تولیدات کشاورزی ایران در آسیا و جهان ۱۴۰۲ جمعه ۲۶ خرداد
10 گزارشی از میزان تولید و نیاز بازار برنج ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۴ خرداد
11 باور غلط درباره خراب نشدن برنج پخته/ مسمومیت با پلوی مانده ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۱ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تامین آهن مورد نیاز با مصرف برنج پژوهشگران موسسه بین‌المللی تحقیقات برنج موفق به تو...

  غذاهای نشاط آور تابستان كدامند؟

  خوراکی های انرژی زا را بشناسید در این مقاله قصد داریم 12 نوع خوراكی مناسب برای قب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

رابطه مستقیم ابتلا به کرونا و کمبود ویتامین D پایگاه خبری لقمه: محققان دریافتند بین کمبود ویتامین D و احتمال آلودگی به کروناویروس ارتباط وجود دارد.
داستان چیپس: تولد چیپس به خاطر انتقام آشپز! دست خودمان نیست، در بسته‌اش را كه باز می‌كنیم و بوی سیب‌زمینی به مشام‌مان می‌خورد باید تا انتها پایش بایستیم، باید تمامش كنیم و هزار درود بر مخترع این خوراكی ترد كه زیر دندان‌مان خرد می‌شود، بفرستیم.
آیا کودکان چاق بزرگسالان چاقی می‌شوند؟ یک عضو هیات علمی اولین جشنواره و همایش تناسب اندام و بدنسازی با اشاره به اهمیت تعادل وزن از دوره کودکی تاکید کرد:« وقتی کودک شروع به وزن گیری زیاد کند و از منحنی های رشد خارج شود به احتمال زیاد، انتظار چاقی در بزرگسالی را خواهیم داشت.»
وزن کم کردن سریع واقعا ممکن است! برخی از متخصصان بر این باورند، كاهش وزن سریع اصلا جالب نیست و باید كاهش وزن در مدت طولانی انجام شود اما امروزه تحقیقات نشان داده، اگر به درستی برنامه كاهش وزن و رژیم آن اجرا شود، هیچ‌اشكالی به كاهش وزن نسبتاسریع وارد نیست!