تامین آهن مورد نیاز با مصرف برنج


پژوهشگران موسسه بین‌المللی تحقیقات برنج موفق به تولید برنج تراریخته غنی از آهن شدند.

به گزارش لقمه، دكتر نورمن پی اولیوا، محقق پژوهشگر آزمایشگاه بیوتكنولوژی برنج كه در جمع اعضای هیات اعزامی مركز اطلاعات بیوتكنولوژی و انجمن ایمنی زیستی ایران به موسسه بین‌المللی تحقیقات برنج در مانیل سخن می‌گفت با اعلام این مطلب خاطرنشان كرد: آهن از مهمترین عناصر مورد نیاز بدن است كه كمبود آن خصوصا در زنان از شایع‌ترین مشكلات تغذیه‌یی است. سبوس برنج از منابع مهم تامین آهن است كه با گرفتن آن در فرآیند پخت، میزان آهن برنج مصرفی به شدت كاهش می‌یابد.



وی تصریح كرد: برای پیشگیری از این مشكل در آزمایشگاه بیوتكنولوژی موسسه بین‌المللی تحقیقات برنج درصدد تولید برنج تراریخته حاوی آهن در آندوسپرم برآمده‌ایم كه این طرح با موفقیت در حال پیگیری است.



الیوا درباره سازوكار عملكرد برنج تراریخته غنی از آهن گفت: بدین منظور هم روی پروتئین ذخیره ساز آهن و هم افزایش انتقال آهن از خاك كار كرده‌ایم و موفق شده‌ایم میزان آهن را از هشت قسمت در میلیون (ppm) به 13 قسمت در میلیون افزایش دهیم كه به زودی از سطح 14 قسمت در میلیون كه هدف طرح بوده هم عبور می‌‌كنیم.



وی خاطرنشان كرد: یكی دیگر از طرح‌‌های در حال اجرای آزمایشگاه، افزایش «لایزین» آزاد در برنج است كه طی آن گونه‌ای برنج تراریخته تولید می‌‌شود كه پنج برابر ارقام طبیعی دارای این اسید آمینه ضروری است. این گونه برنج در آینده به صورت تجاری عرضه خواهد شد.


ص.ا


نقل از :ایسنا

کد: 1738 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۳ مهر بازدید: 5760 ساعت: 5:03 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برنج ایرانی پائین کشید/ تداوم کاهش قیمت به نفع مصرف کننده ۱۴۰۴ سه شنبه ۱۵ مرداد
2 توزیع برنج تنظیم بازار در گناوه آغاز شد/قیمت مصوب هر کیلو ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
3 افشاگری رئیس قوه قضائیه درباره گرانی برنج | پشت پرده احتکار لو رفت ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
4 طرز تهیه برنج ایرانی مجلسی رستوران | فوت و فن پخت انواع برنج ایرانی به شیوه مجلسی رستورانی ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
5 لغو ممنوعیت فصلی واردات برنج / میانگین نیاز کشور ۳/۵ میلیون تن ۱۴۰۴ دوشنبه ۳ تير
6 چرا شکر بیش از یک ماه است که توزیع نشده+ جدول قیمت کالاها ۱۴۰۴ چهارشنبه ۸ خرداد
7 آقای معاون برنج ایرانی نزدیک ۳۰۰ هزار تومان؛ همچنان انکار می‌کنید؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۴ ارديبهشت
8 کشف بیش از ٧٠٠ تن برنج احتکاری در تهران ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
9 عامل اصلی افزایش قیمت برنج چیست؟/ بازار برنج متعادل می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
10 ثبت سفارش واردات برنج آغاز شد/ کاهش قیمت برنج طی روزهای آینده ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
11 کنترل قیمت با ترخیص برنج‌های وارداتی از گمرک/ آغاز ثبت سفارش برنج از ۵ آذر ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آدامس بجویم یا نجویم؟! آدامس به شکل ها و رنگ های مختلف به عنوان پرعرضه تر...

  رعایت بهداشت را در مواقع بحران فراموش نکنید پایگاه خبری لقمه: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ...

  10 نکته تغذیه سالم برای افراد بالای 65 سال پایگاه خبری لقمه: انتخاب غذای سالم هوشمندانه ترین ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا ب آ از جشن عکاسان سینما حمایت کرد/حس خوب در کنار برندینگ پایگاه خبری لقمه:مدیر تبلیغات و از سهام داران گروه تولیدی ب.آ از دلایل حضور این برند قضای در کنار هنرمندان و حمایت از رویدادهای هنری همچون جشن عکاسان سینما سخن گفت.
۵ غربالگری سرطان که باید انجام شود پایگاه خبری لقمه: معاون پژوهشکده سرطان دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: خیلی اوقات تغییر رنگ و اندازه می‌تواند یک علامت هشدار باشد تا زودتر بیماری تشخیص داده و درمان آن آغاز شود.
چاقی در کودکی زمینه ساز بروز همه این بیماری‌ها پایگاه خبری لقمه: رئیس پنجمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی ایران گفت: سن ابتلا به عوارض ناشی از چاقی (دیابت و فشارخون) به حدود ۱۰ تا ۱۹ سال رسیده است.
ارتباط رنگ‌ها با غذا خوردن/ رنگ‌ها و وزن افراد رنگ‌ها روی عملکرد بدن ما تأثیرگذار هستند، به طور مثال بعضی از رنگ‌ها باعث بالا رفتن فشارخون افراد می‌شوند و ایجاد هیجان می‌کنند و بر عکس بعضی دیگر از رنگ‌ها باعث ایجاد احساس آرامش در افراد می‌شوند.