اگر جدی نگیرید، دندان های تان را به خطر انداخته اید


حداقل یك بار جرم گیری در سال ضروری است، حتی هر 6 ماه یك بار هم توصیه شده است. دقیقاً هدف از جرم گیری چیست؟ و اگر جرم گیری دندان را جدی نگیریم یا فاصلۀ جرم گیری ها زیاد شود، چه می‌شود؟

طبنا

به گزارش لقمه، بدون جرم گیری منظم، پلاک های دندانی روی هم انباشته می شوند. در واقع، علی رغم مسواک زدن دقیق بعد از هر وعدۀ غذایی، باقی مانده های خوراکی ها و موادی که توسط بزاق آورده می شوند (فسفات، کلسیم)، تمایل به رسوب کردن در سطح دندان ها و تجمع تدریجی بر پایۀ دندان ها و لثه دارند

اگر 24 ساعت را بدون مسواک زدن سپری کنیم، این پلاک دندانی شروع به تشکیل شدن می کند. به محض اینکه پلاک دندانی شروع به تشکیل شدن کند، رسوباتی پایه ایِ چسبناک از رسوبات و مواد دیگر ایجاد می کنند. به بیان دیگر، پلاک دندانی فقط افزایش می یابد.

این رسوبات باعث افزایش تعداد باکتری هایی که در دهان مان حضور دارند هم می شوند. این باکتری ها از قند و باقی مانده های غذایی تغذیه می کنند، بنابراین در مکان هایی که باقی مانده های غذا وجود دارد، مستقر می شوند. آنها نیز در تشکیل آنچه پلاک دندانی نامیده می شود، سهیم اند.
جرم گیری این پلاک های دندانی را از بین می برد و دندان را صیقل می دهد تا باقی مانده های غذا به آن نچسبد، حداقل به طور موقتی.

باکتری هایی که در در تشکیل کامل پلاک های دندانی سهیم اند و با قندها تغذیه می شوند، به جای آن اسید تولید می کنند. و این در حالی است که مولکول های اسیدی لثه را تحریک می کنند و به تدریج به دندان ها حمله ور می شوند، در نتیجه بافت های سخت دندانی را خراب می کنند و کلسیم این بافت ها را از بین می برند.

پلاک های دندانی به همین ترتیب باعث ایجاد پوسیدگی دندان ها و البته لثه (التهاب لثه که لثه را قرمز، متورم و ملتهب می کند) می شوند.

علاوه بر این جنبۀ آزاردهنده برای لثه ها و از بین بردن ساختار بافت های سخت دندانی، پلاک دندانی زمانی که افزایش حجم پیدا می کند، تأثیری مکانیکی هم خواهد داشت، به این ترتیب که لثه ها را هل می دهد حتی می تواند تاج دندانی را از لثه کاملاً جدا سازد، در نتیجه درد و حساسیت تشدید می شود.

اگر هیچ اقدامی انجام نشود، پلاک دندانی به رشدش ادامه می دهد، تا حدی که می تواند بافت های محافظت کنندۀ دندان ها را از بین ببرد، این همان وضعیت پارادونتیت است که می تواند دندان را از ریشه اش سست کند!

برای پیشگیری از ابتلا به این صدمات کمابیش شدید (از پوسیدگی دندان ها تا سست شدن آنها)، جرم گیری منظم توسط دندانپزشک به طور جدی توصیه می شود.

اما توجه داشته باشید که هر قدر هم جرم گیری به دفعات انجام شود، نمی تواند جایگزین رعایت بهداشت دهان و دندان (مسواک زدن بعد از صرف هر وعدۀ غذایی، استفاده از نخ دندان و...) شود.

در پایان به خاطر داشته باشید، پلاک ها، دندان ها را زرد می کنند و به این ترتیب رنگی شدن دندان ها توسط قهوه، چای، شراب و دیگر خوراکی ها تشدید می گردد. جرم گیری علاوه بر این که دهان و دندان را سالم تر می کند، درخشش و سفیدی آنها را هم افزایش می دهد.


نقل از :طبنا

کد: 1801 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۸ مهر بازدید: 4377 ساعت: 8:01 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آیت الله رشاد: صدور فتوای طبی بر اساس روایات بی سند جرم است/با حیثیت اسلام بازی نکنید ۱۳۹۹ دوشنبه ۲۷ بهمن
2 شش ماده طبیعی برای مقابله با جرم دندان ۱۳۹۶ شنبه ۷ بهمن
3 نشانه های وجود بیماری لثه چیست؟/نقش بزاق دهان در جرم سازی دندان ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۷ دي
4 مراقبت‌های پس از جرم‌گیری دندان ها ۱۳۹۶ شنبه ۶ آبان
5 دستورالعمل های خانگی برای جرم گیری دندان‌ها ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۹ تير
6 افطاری درحرم حضرت علی‌(ع)/عکس ۱۳۹۴ شنبه ۶ تير
7 راه‌حل فرار از دندان‌ های زرد ۱۳۹۲ دوشنبه ۴ آذر
8 خونریزی هنگام مسواک زدن علامت وجود جرم دندانی است ۱۳۹۲ شنبه ۲۰ مهر
9 عوارض جرم گیری نکردن دندان ها را بدانید ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۷ شهريور
10 دندان های تان را سمباده نزنید ۱۳۹۲ سه شنبه ۱۲ شهريور
11 همه چیز درباره داشتن لثه سالم و زیبا ۱۳۹۲ جمعه ۸ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کنترل گرسنگی هنگام گرفتن رژیم های لاغری کنترل و غلبه بر گرسنگی از مهمترین مشکلاتی است که ا...

  5 میوه زمستانی موثر در تقویت سیستم ایمنی بدن سرمای زمستان یکی از عوامل ابتلا به سرماخوردگی، آن...

  آیا لبنیات غنی شده واقعا مفیدتر است؟ از نظر صنعتی عمل Fortification یا غنی‌سازی باید به...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نان تازه، تخم مرغ آب پز و لكه آدامس شب موقع خواب یاد یخچال می افتید. چرا؟ چون رژیم هستید و شام هم نخورده اید اما قصد دارید صبح كه از خواب بیدار شدید قبل از خروج از خانه صبحانه مفصلی بخورید.اما...
سرخ كردن غذا،چگونه؟ یكی از مهم‌ترین كارهای روزمره خانم‌ها، پختن و آماده كردن غذایی خوشمزه و مقوی برای خانواده است؛ غذایی كه هم باید افراد خانه را سیر كند و هم نیازهای غذایی‌شان را تامین نماید.
فلج حنجره در اثر مصرف سم تجزیه نشده در صیفی جات/ ابتلا به ام اس و دیابت نتیجه استفاده از کودهای شیمیایی یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه چندی پیش عده ای از افراد به دلیل استفاده از صیفی جاتی که قبل از تمام شدن دوره کارنس به بازار عرضه شده بودند دچار فلج حنجره شده اند نسبت به عوارض خطرناک استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی هشدار داد.
گزارشی از میزان تولید و نیاز بازار برنج پایگاه خبری لقمه: مصرف سرانه هر فرد ۳۷ تا ۴۰ کیلوگرم برنج است که باتوجه به آمار جمعیت سالانه ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج نیاز بوده که باید یک میلیون تن برنج وارد شود.