نگاه به بخش خصوصی به عنوان مجرم اجازه توسعه نمی‌دهد


پایگاه خبری لقمه: یک مسئول صنفی گفت: هنگامی که بخش خصوصی می‌خواهد از فرصت‌های بین‌المللی استفاده کند و حتی سرمایه گذاری داخلی را افزایش دهد، به چشم مجرم به آن نگاه می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، دوازدهمین نشست از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «نقش آفرینی شرکت‌های پیشران در تحقق امنیت غذایی» در محل مجمع کارآفرینان ایران برگزار شد. همچنین موانع و مسائل پیش روی گروه‌های صنعتی برای توسعه فعالیت‌ها و رشد تولید و صادرات مطرح شد.

 
کورش منتصر یکی از اعضای مجمع کارآفرینان ایران در این نشست، گفت: مجموعه‌های بزرگ باید به گونه‌ای با تولیدکنندگان خرد تعامل کنند که هم آنها همکاری خود با این مجموعه‌ها را ادامه دهند و هم از کیفیت محصول و کمیت آن مطمئن باشیم.
 
وی ادامه داد: شرکت‌های بزرگ و پیشران این ظرفیت را دارند که شرکت‌های کوچک را فعال کنند و زنجیره صنعتی را توسعه دهند. اولویت برای شرکت‌های بزرگ اول حجم تولید و بعد سود است.
 
وی افزود: تجربه موفق ترکیه نشان می‌دهد که با مدیریت ۵ زنجیره بزرگ تولید مرغ، این کشور از واردکننده به صادرکننده ۷۰۰ هزار تنی تبدیل شده است. با این حال، با وجود مزیت‌های نسبی ایران در تولید مرغ از جمله شرایط اقلیمی مناسب، موانعی همچون قوانین متغیر، محدودیت‌های ناشی از دریافت ارز و چالش‌های رفع تعهد ارزی، مانع توسعه صادرات شده است.
 
وی تصریح کرد: این در حالی است که گسترش صادرات به بازارهایی مانند عراق می‌تواند به تقویت روابط اقتصادی و حمایت متقابل منجر شود و ما ظرفیت این را داریم که در بازار این کشور ورود قابل توجهی داشته باشیم.
 
این مسئول صنفی عنوان کرد: یکی از موانع اساسی در مسیر توسعه صنعت غذا و تأمین امنیت غذایی، فقدان شفافیت در دستورالعمل‌ها و مقررات است. برای نمونه، نامشخص بودن وضعیت ارز ترجیحی در سال آینده، امکان برنامه‌ریزی و تأمین منابع را از بخش خصوصی سلب می‌کند؛ علاوه‌بر این، اتخاذ سیاست‌های خلق‌الساعه مانند ممنوعیت‌های ناگهانی صادرات و واردات، به فضای کسب‌وکار آسیب جدی وارد می‌کند.
 
وی یادآور شد: نگاه بخشی به مسائل و عدم مشارکت بخش خصوصی در تصمیم‌گیری‌های کلان کشور از دیگر موانع توسعه محسوب می‌شود. آشفتگی‌های موجود مانند نوسانات نرخ ارز، به نفع دلالان و به ضرر تولیدکنندگان عمل می‌کند. در واقع تولیدکنندگان بزرگ از شرایط با ثبات نفع می‌برند.
 
وی عنوان کرد: چالش اصلی تولیدکنندگان نه با ذی‌نفعان پایین‌دستی، بلکه با سطوح بالای تصمیم‌گیری است که حتی اجازه واردات مستقیم نهاده‌های مورد نیاز را به تولیدکنندگان نمی‌دهند.
 
این عضو مجمع کارآفرینان ایران اظهار کرد: این محدودیت‌ها بر کیفیت تولید نیز تأثیر منفی می‌گذارد. برای مثال، در حالی که در کشورهای پیشرفته ضریب تبدیل نهاده به گوشت حدود ۱.۶۲ است، این نسبت در ایران به دلیل کیفیت پایین نهاده‌ها به ۱.۹ می‌رسد.
 
وی افزود: در شرایط فعلی، تولید برخی کالاها در داخل کشور امکان‌پذیر نیست. به عنوان مثال، شرایط اقلیمی اجازه کشت دانه‌های روغنی را نمی‌دهد. در چنین مواردی، می‌توان با تدوین پروتکل‌های مشخص از ظرفیت کشورهایی مانند روسیه برای کشت این محصولات استفاده کرد. این راهکار با بهره‌گیری از مزیت کریدوری ایران و همکاری با کشورهای منطقه می‌تواند به تأمین نیازهای داخلی و توسعه صادرات کمک کند.
 
وی در ادامه سخنان خود گفت: قرار بود در قزاقستان کشت فراسرزمینی انجام شود و برای این کار در آنجا زمین هم تأمین شد؛ اما به دلیل عدم امکان تبدیل ریال به ارز، نتوانستیم این کار را انجام دهیم.
 
وی اظهار کرد: این یک خسران بزرگ است که برای چنین کاری که شعار آن هم بسیار داده می‌شود، همکاری لازم انجام نشود و نتوانستیم این فعالیت اقتصادی و مهم مرتبط با امنیت غذایی را توسعه دهیم.
 
منتصر گفت: تولیدکنندگان بزرگ ظرفیت‌های بزرگی هم دارند که دولت با موانعی که ایجاد می‌کند، اجازه بهره برداری از آن را نمی‌دهد. مثلاً قانون ورود موقت هم‌اکنون وجود دارد اما به دلیل مسائل ارزی نمی‌توان از آن استفاده کرد.
 
وی بیان کرد: بخش خصوصی هنگامی که می‌خواهد از فرصت‌های بین‌المللی استفاده کند و حتی سرمایه گذاری داخلی را افزایش دهد، به چشم مجرم به آن نگاه می‌شود در حالی که می‌توانیم بدون نیاز به انرژی یارانه‌ای و ارز ترجیحی، تولید و صادرات را افزایش دهیم.



کد: 15744 تاریخ نشر: ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن بازدید: 513 ساعت: 2:29 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 امنیت غذایی در جنگ با تمرکززدایی ممکن است ۱۴۰۴ شنبه ۲۵ خرداد
2 ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت کلید خورد ۱۴۰۴ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت
3 تورگردانان تصویر واقعی ایران را به دنیا نشان دهند/ ورود ۷ میلیون و ۴۰۰ هزار گردشگر خارجی ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
4 نقش دامپزشکی در زنجیره امنیت غذایی از زبان رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
5 کشف بیش از ٧٠٠ تن برنج احتکاری در تهران ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
6 چگونه آسیب پذیری اقتصادی را کاهش دهیم؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
7 تأثیر آداب و رسوم یلدا بر تثبیت اقتصاد کشاورزان ایرانی ۱۴۰۳ پنج شنبه ۲۹ آذر
8 ترس از عملیات خونخواهی ایران اقتصاد اسرائیل را بهم ریخته ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
9 امنیت غذایی کشور؛ از برنامه تا عمل ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۹ خرداد
10 دامن زدن به نابودی زمین‌های کشاورزی با انفعال بنیاد مسکن ۱۴۰۲ شنبه ۲۰ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  دریافت چربی های گیاهی طول عمر را افزایش می دهد پایگاه خبری لقمه: مطالعه روی بیش از ۴۰۰ هزار نفر ک...

  سالاد را جایگزین غذا نکنید معمولا انواع سالادهایی که ما ایرانی‌ها مصرف می‌کنی...

  در هوای آلوده پیاز زیاد بخورید محقق طب سنتی اعلام کرد:پیاز خام برای رفع ناراحتی‌ه...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا به غذا هم می توان معتاد شد؟ محققان معتقدند برخی افراد اعتیاد به مواد غذایی دارند یعنی حتی بدون اینکه احساس گرسنگی بکنند عادت به خوردن آن ها را وادار به خوردن چیزی می کند.
ملخ دریایی کلسترول دارد؟ اگر زیاد به چشم‌های ریز و سیاه و آن سبیل بلند و باریک و پاهای سوسکی‌اش زل نزنید و حس کنجکاوی‌تان باعث نشود بدنش را لمس کنید شاید بتوانید برای یک‌بار هم که شده مزه‌اش را بچشید‌. با این ملخ دریایی که به آن میگو می‌گویند غذاهای متنوعی مانند میگو پلو، قلیه میگو، میگو سوخاری، خورش میگو و چیپس میگو تهیه می‌کنند.
یارانه گندم و نان و مسئله محدودیت فروش نان پایگاه خبری لقمه: آیا محدودیت فروش نان واقعیت دارد؟ قرار است صحت و سقم این موضوع در کارگروه آرد و نان طی روزهای آتی با حضور سازمان های متولی و تشکل های بخش خصوصی مورد بررسی قرار گیرد.
قبل از مصرف سبزیجات بخوانید مقاومت ویتامین‌ها و املاح مختلف موجود در سبزی‌ها در برابر عوامل مخرب مانند حرارت، نور و اکسیداسیون با یکدیگر متفاوت است.دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: خرد کردن زیاد سبزیجات و در معرض هوا قرار دادن آن‌ها باعث از بین رفتن ویتامین‌های موجود در سبزیجات می‌شود.