رئیس سازمان دامپزشکی کشور:
اجرای طرح حذف باقیمانده سموم از مواد غذایی در 15 استان آغاز شد


رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اعلام اینکه دستور‌العمل نحوه استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها برای حذف باقیمانده دارویی از مواد غذایی به تمام استان‌های کشور ابلاغ شد، از آغاز اجرای این طرح خبر داد.

به گزارش لقمه، سید محسن دستور در نشست خبری با اعلام این خبر اظهار داشت: طرح پایش باقیمانده‌های دارویی مواد غذایی نظیر شیر خام ، گوشت قرمز، تخم مرغ ، عسل و گوشت قرمز و همچنین از برخی فرآورده‌های آبزیان نظیر ماهی قزل‌آلا و ماهیان گرمابی امسال در کشور آغاز شده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: این پایش از نظر آلودگی‌های عوامل بیولوژیک و نیز عوامل غیربیولوژیک نظیر باقیمانده‌های دارویی، آلاینده‌های سموم، داروها و فلزات سنگین است.

دستور گفت: بر اساس نتایج این پایش برنامه‌های کنترلی برای تنظیم مواد زیان‌آور در مواد غذایی انجام می‌شود.

وی افزود: بر این اساس 4 هزار نمونه‌برداری و 70 هزار آزمایش صورت گرفته است و در این راستا به دنبال ساماندهی امکانات آزمایشگاهی هستیم که حداقل این آزمایشات در استان‌ها به صورت غربالگری انجام شود.

دستور گفت: همچنین به دنبال طرح نصب کد رهگیری برای فرآورده‌های غذایی و دامی هستیم تا از این طریق محصولات در هر مرحله‌ای از تولید قابل ردیابی باشند و اگر مشکل احتمالی به وجود بیاید، قابل برطرف کردن خواهد بود.

وی همچنین گفت: توسعه عملیات نظارتی در واحدهای تولیدی عرضه و توزیع را در دستور کار داریم.

ذستوز یادآور شد: طی سال گذشته دو هزار و 600 بازدید انجام گرفت و 9 هزار پرونده در زمینه عرضه غیرمجاز و غیربهداشتی تشکیل شد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین از طرح حذف کشتارگاه‌های سنتی در کشور خبر داد و گفت: تاکنون 40 تا 45 درصد کشتارگاه‌های سنتی کشور حذف شده و طبق برنامه انجام شده سالانه 20 کشتارگاه صنعتی در حوزه دام و طیور در کشور راه‌اندازی می‌شود.

دستور همچنین افزود: قطعه‌بندی و بسته‌بندی طیور در مراکز تحت نظارت دامپزشکی کشور انجام می‌شود و با نصب کد بهداشتی قابل ردیابی است.

وی تصریح کرد: سیاست سازمان دامپزشکی کشور اجرای سامانه نصب کد بهداشتی و شناسنامه‌دار کردن اغلب فرآورده‌های غذایی و دامی در کشور است.

وی گفت: در حال حاضر بیش از 600 واحد بسته‌بندی در کل کشور وجود دارد.

رئیس سازمان دامپزشکی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه به رغم گذشت 50 روز از زلزله اخیر آذربایجان هنوز محل نگهداری دام‌ها در این منطقه ساماندهی نشده‌اند، گفت: تأمین جایگاه‌های نگهداری دام به عهده این سازمان نیست و وزارت جهاد کشاورزی مسئول آن است.

وی ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزیفنس‌کشی و تأمین اعتبار برای احداث جایگاه های دام را انجام داده است.


نقل از :فارس

کد: 1807 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۸ مهر بازدید: 2658 ساعت: 2:22 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر ۱۴۰۲ شنبه ۲۶ اسفند
2 توضیحات یک مسئول درباره واردات آدامس قاچاق با طعم مرگ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
3 بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۶ اسفند
4 لزوم پرهیز از خرید و مصرف فراورده های فله‌ای در سفر ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ اسفند
5 روش‌های ایجاد تنوع در ظاهر غذاها ۱۴۰۲ جمعه ۱۱ اسفند
6 آموزش کامل تهیه کباب لقمه در منزل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
7 نکاتی مهم در استخدام یک سرآشپز رستوران ۱۴۰۲ جمعه ۲۰ بهمن
8 برنامه غذایی برای مقابله با کاهش تنگی نفس ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
9 تیغ نرخ ارز برگلوی صنعت غذا ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۴ دي
10 دستاورد سفر رییس سازمان دامپزشکی کشور به هند ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
11 وضعیت صادرات محصولات کشاورزی و غذایی در ۸ ماه اول امسال ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آیا کنترل «دیابت نوع یک» با رژیم‌غذایی ممکن است؟ پزشکان آمریکایی در یک مطالعه جدید دریافتند که مواد...

  با ذرت به جنگ با کم خونی بروید متخصصان تغذیه می‌گویند ذرت به دلیل اینکه غنی از ری...

  خط قرمز کنسرو ماهی کجاست؟ لقمه: تقریبا همه ما می‌دانیم کنسروهای ماهی را باید...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چلوخورشت "چنزو" پایگاه خبری لقمه: «جیرجیرک» خبرسازترین حشره در دو،‌ سه هفته اخیر بوده است اما نه به عنوان یک حشره آوازخوان که بیشتر در مناطق گرمسیری زندگی می‌کند؛ بلکه به عنوان جانوری که در یکی از استان‌های کشور یک خوردنی نسبتا محبوب محسوب می‌شود.
گل سرسبد رژیم لاغری ستاره‌ها چیست؟ هر فنجان قارچ فقط 10 کیلوکالری دارد. این ماده‌ی غذایی چربی ندارد و در عوض منبع خوب اسیدفولیک، پتاسیم، ریبوفلاوین، ویتامین B6، سلنیوم، زینک و فیبرهای غذایی است.
نکاتی در مورد تغذیه سالمندان پیر شدن به این معنا نیست که فرد باید خود را رها کند و دیگر اهمیتی به سلامت و ظاهر خود ندهد. تغذیه‌ای مناسب و انجام فعالیت‌های جسمی و ذهنی، به عنوان ارکان سلامتی در سنین پیری شناخته می‌شوند. تغذیه متعادل و فعالیت، برای پیشگیری یا جلوگیری از شدت یافتن برخی عوارض مانند پوکی استخوان، تصلب شرائین، کاهش سطح ایمنی بدن و برخی از انواع سرطان‌ها ضروری هستند.
با سوختگی‌های خفیف در آشپزخانه چه کنیم؟ مثلث آتش از 3 عامل گرما، اکسیژن و ماده سوختنی تشکیل‌شده و بی‌شک سهل‌انگاری در رعایت نكته‌های ساده ایمنی آشپزخانه، می‌تواند با ایجاد این مثلث خانه‌تان را به آتش بکشد...