مجری به خانه برمیگردیم:
من سریع آشپزی می کنم


برنامه «به خانه بر می‌گردیم» كه در حال حاضر هم از شبكه پنجم سیما در حال پخش است و طرفداران زیادی را هم به خود جذب كرده است، زمانی اجرای آن را فردی بر عهده داشت كه خود و مادر بزرگوارش از مجریان حرفه‌ای و توانا بودند. او كسی نیست جز سركار خانم «الهام صفوی‌زاده»، مجری خوش‌ذوقی كه اجرای زیبای او را در برنامه‌ها و شبكه‌های مختلف به یاد داریم. وی خاطرات خوبی را در برنامه آشپزی به یاد دارد.

 به گزارش لقمه نشریه آشپزی خانواده‌سبز گفتگویی را در منزل مادر این مجری نامن آشنا ترتیب داده است كه از نگاه‌تان می‌گذرد:



*: مردم خانم صفوی‌زاده را به عنوان مجری توانمند به خصوص در برنامه «به خانه بر می‌گردیم» می‌شناسند؛ نظر خودتان در این باره چیست؟


صفوی‌زاده: من قبلا برنامه زیاد اجرا كرده و با فن آشنا بودم و در تمامی آیتم‌ها به خوبی برنامه را با سایر همكارانم اجرا می‌كردیم. به خصوص در آیتم آشپزی كه فكر می‌‌كنم این قسمت از برنامه، طرفداران بسیاری را به خود جذب كرده بود. قبل از این‌كه وارد این برنامه شوم، به آشپزی علاقه‌مند بودم، ولی این برنامه باعث شد تا با غذاهای متنوع آشنا شوم و بتوانم دستور پخت آنها را یاد بگیرم. دو نوع غذا را خیلی خوب از این برنامه یاد گرفتم كه بعضی مواقع در خانه درست می‌كنم. یكی ته‌چین آلواسفناج و دیگری خورش چغاله‌بادوم بود كه خیلی این دو غذا خوشمزه از آب در می‌‌آیند. واقعا این برنامه موجب شد تا به آشپزی به دید دیگری نگاه كنم. به طور مثال تنوع در ادویه و مقدار آن بسیار می‌تواند طعم و مزه غذا را تغییر و خوشمزه‌تر كند. واقعا این ریزكاری‌ها در آشپزی مهم است و این برنامه باعث شد تا دقت من در آشپزی دو چندان شود. گاهی اوقات سوالات شخصی كه داشتم، را در برنامه می‌پرسیدم كه شاید سوالات خیلی از بینندگان بود. در حقیقت من برنامه را اجرا نمی‌كردم، بلكه یك جورهایی خودمانی ارتباط برقرار می‌كردیم كه خدا را شكر بسیار پرمخاطب و موفق در بین خانواده‌های ایرانی ظاهر شد و توانست جایگاه ویژه‌ای در بین خانواده‌ها پیدا كند و اطلاعات خوبی را به مردم بدهد. 

*:  خودتان چقدر علاقه‌مند به آشپزی هستید؟

صفوی‌زاده: من آشپزی را دوست دارم، ولی بیشتر از من دخترم به آشپزی علاقه‌مند است. من خیلی سریع آشپزی می‌كنم، آرام كار كردن و حوصله به خرج دادن حوصله‌ام را سر می‌برد. وقتی غذا درست می‌كنم، خیلی تند و سریع این كار را انجام می‌دهم. البته نه این‌كه اهل تزیین كردن و سلیقه به خرج دادن نباشم؛ اگر مهمان برایم بیاید ظرف مدت كوتاهی غذا آماده و مهیاست. 

*:  دست‌پخت‌تان چطور است؟

صفوی‌زاده: می‌گن خوبه! به نظر من دست‌پخت یك پدیده اكتسابی است. هر چه اطلاعات بهتر و آموزش بیشتر دیده باشید، به همان اندازه ظرافت در كار هم بیشتر می‌شود. بعضی وقت‌ها طرف مرغ را خیلی خوب درست و تزیین می‌كند، ولی آن مرغ بوی خوبی نمی‌دهد و همین عامل ممكن است باعث شود، فرد غذا را با میل و رغبت نخورد. این به خاطر آن است كه همان ریزه‌كاری‌هایی كه از آن صحبت كردم را رعایت نكرده است. 

*: چه غذایی را خوب درست می‌كنید و دستور پخت آن را بفرمایید؟

صفوی‌زاده: كلم‌پلو، ابتدا پیاز خرد كرده را تفت داده، زعفران و زردچوبه می‌ریزیم. كلم را كه قبلا شسته‌ایم و آب آن را گرفته‌ایم، به آن اضافه و هم می‌زنیم و كنار می‌گذاریم. در ظرفی هم پیاز داغ، گوشت، ادویه، مقداری پودر سیر، دارچین و مقداری زیره می‌ریزیم و مواد را به طور لایه‌لایه با برنج مخلوط و منتظر می‌مانیم تا دم بكشد. 

*:  نزدیك ناهار است، دلمان آب افتاد؟

صفوی‌زاده: می‌خواهید الان درست كنم. گفتم دست‌پختم سریع است. 

*:  چقدر اهل فست‌فود و رستوران هستید؟

صفوی‌زاده: من بعضی اوقات با خانواده به فست‌فود و رستوران می‌روم و معتقدم تنوع چیز خوبی می‌‌باشد و گاهی خوب است كه با خانواده به رستوران هم برویم. به نظر من تفریح و تنوع برای مردم ما خوب است. اگر قیمت و كیفیت غذاهای رستوران معقول باشد، چرا به رستوران نرویم. 

*: چقدر اهل تجملات هستید؟

صفوی‌زاده: قبلا خیلی اهل تجملات بودم، ولی در حال حاضر وقتی مهمان دارم، زنگ می‌زنم كه چی می‌خورید تا همان را درست كنم. ولی قبلا خیلی سفره را پر زرق و برق می‌چیدم و به نظرم این درست نیست و چشم و هم‌چشمی می‌آورد، ضمن آن‌كه طرف احساس راحتی نمی‌كند. 

*:  غذای كدام كشور را دوست دارید؟

صفوی‌زاده: خیلی از غذاهای كشورهای دیگر خوشم نمی‌آید، فقط در انگلیس كه بودم ساندویچی خوردم كه در آن از میوه آواكادو درست شده بود كه خیلی از آن خوش آمد. 

*: به رژیم غذایی و تناسب چقدر اهمیت می‌دهید؟

صفوی‌زاده: در حال حاضر به این مسئله فكر نمی‌‌كنم. یك روزهایی خیلی برایم مهم بود كه صد گرم چاق یا لاغر نشوم، ولی الان زیاد سختگیری نمی‌كنم. 

*: چقدر اهل پرخوری هستید؟

صفوی‌زاده: به آن صورت غذا نمی‌خورم، در حد خیلی كم. 

*: به تغذیه چقدر اهمیت می‌دهید؟

صفوی‌زاده: به هر حال برای هر فردی مهم است كه غذایی كه می‌خورد، ساده و سالم باشد. یك مدتی بود كه سبزیجات خیلی می‌خوردم، به هر حال غذای سالم ارتباط مستقیمی با زندگی سالم دارد. ما غذا می‌خوریم تا زندگی كنیم. بخش مهمی از زندگی ما تغذیه سالم است، چون با آن زنده هستیم، ولی آن طوری كه در این زمینه برنامه‌ریزی داشته باشم متاسفانه خیر و همان‌طور كه گفتم غذاهایی كه سالم است را می‌خورم؛ همچنین به این اعتقاد دارم كه غذایی را كه می‌‌خورم باید از آن لذت كافی را ببرم. مثلا خوردن سالاد، تكه‌ای مرغ و گوشت برایم لذت‌بخش است، یعنی بیشتر دوست دارم از غذا خوردن لذت ببرم. 

*:  چه كار كنیم فرهنگ تغذیه در جامعه ما كه متاسفانه آمار و ارقام خوبی در این زمینه نداریم، بهبود پیدا كند؟

صفوی‌زاده: اول از همه باید یاد بگیریم كه خودمان را دوست داشته باشیم و به خودمان احترام بگذاریم. اگر خودمان را دوست داشته باشیم سعی می‌كنیم، غذای را بخوریم كه برای سلامتی مفید باشد. رسانه‌ها هم در كنار این كار نقش بسیار مهمی دارند، یكی از قسمت‌های مهم برنامه به خانه بر می‌گردیم قسمت مصاحبه با دكترها، مخصوصا دكترهای تغذیه بود كه نكات بسیار آموزنده‌ای را در اختیار مردم قرار می‌داد. البته این را هم بگویم كه مردم ما سطح اطلاعات و آگاهی آنان بالا رفته است و خودشان بهتر می‌دانند كه چه غذایی برای سلامتی آنها مفید و چه غذایی مضر است. همان طور كه گفتم چون خودمان را زیاد دوست نداریم، برای همین ارزش آنچنانی برای خود قائل نیستم، كه این طور نباید باشد. 

*: تا به حال غذایی را هم سوزانده‌اید؟

صفوی‌زاده: غذا تا به حال نسوزانده‌ام و در این زمینه كاملا حواسم جمع است(خنده). 

*: از غذایی هم بدتان می‌آید؟

صفوی‌زاده: كله‌پاچه و به ویژه از سیراب و شیردان آن خیلی بدم می‌آید. 

*:  خاطره‌ای از برنامه آشپزی به خانه بر می‌گردیم دارید؟

صفوی‌زاده: باور كنید لحظه لحظه‌های اجرای من در كنار دوستانم در برنامه برایم خاطره‌انگیز بود. لحظات خوب و شادی را در كنار هم سپری می‌كردیم و همین كه غذاهای خوبی را توانستم در این برنامه یاد بگیرم، برایم خاطره‌های خوبی را رقم زده است. 

*:  شنیدیم فوتبال را خیلی دوست دارید؟

صفوی‌زاده: بله من عاشق فوتبال هستم و به گلزنی علاقه زیادی دارم و تیم محبوبم پرسپولیس است. 

*:  فوتبال را بیشتر دوست دارید یا آشپزی را؟

صفوی‌زاده: البته فوتبال را بیشتر دوست دارم(خنده). آشپزی را در حد این‌كه رفع حاجت كند دوست دارم. 

*:  حرف آخر؟

صفوی‌زاده: از نشریه آشپزی خانواده‌سبز ممنونم، امروز وقتی نشریه را دیدم، بسیار مطالب و محتوای نشریه تغییر پیدا كرده بود كه جا دارد از مسئولین نشریه كه در راستای فرهنگ آشپزی قدم بر می‌دارند تشكر كنم.


مجله شماره 110 و 111 صفحه 14

گفتگو از حامد کوماهی


نقل از :آشپزي خانواده‌سبز

کد: 1810 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۹ مهر بازدید: 17269 ساعت: 7:13 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کلم‌پلو شیرازی و آش کازرون ثبت ملی شدند ۱۴۰۲ سه شنبه ۸ اسفند
2 مقابله با عفونت ریه با این سبزیجات ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲ شهريور
3 اینفوگرافیک/ آسنایی با ۸ ماده غذایی ضد سرطان ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۴ بهمن
4 وضعیت غذای حلال در کشورهای جهان ۱۴۰۱ يکشنبه ۶ آذر
5 مصرف کاهو خطر مرگ و میر کووید ۱۹ را آفزایش می دهد! ۱۳۹۹ يکشنبه ۵ مرداد
6 خوردن کاهو مغز را 11 سال جوانتر می کند! ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
7 ارتباط سویا و کلم بروکلی با سرطان سینه ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ آذر
8 طرز پخت آش کلم باکویی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر
9 سم زدایی بدن با این خوراکی ها ۱۳۹۶ شنبه ۱۸ آذر
10 طرز تهیه آش کلم به سبک باکویی ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۳ مهر
11 مبارزه با التهاب مفاصل با مصرف کلم بروکلی ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۵ شهريور


نظرات


الهه

باسلام برنامه خیلی عالی دارید ببخشید چند وقت پیش یک آموزش داشتید برای جوجه چوبی که با طالبی تزیین می شد لطفا تاریخ برنامه را بگویید یا برایم ایمیلش کنید. سپاسگزارم

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چای تقلبی چه رنگی است ؟ سولماز چوبکی، کارشناس تخصصی چای سازمان غذا و دارو ...

  دیابت هر 6 ثانیه یک قربانی می گیرد هر 6 ثانیه یک نفر در جهان بر اثر ابتلا به قند خون ...

  مراقب باشید سرطان نخورید... زندگی ماشینی و مدرن و نداشتن دقت كافی برای تهیه غذ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

یک راهکار ساده برای افزایش خود‌کفایی روغن پایگاه خبری لقمه: حدود 90 درصد روغن مصرفی مردم از طریق واردات تامین می‌شود و رشد قیمت‌های جهانی هم میزان خروج ارز از کشور را برای تأمین دانه‌های روغنی، هر روز بیشتر می‌کند، این در حالی است که متوسط مصرف روغن در کشور ما 2 برابر استاندارد جهانی است.
مصرف تخمه کدو و کاهش کلسترول خون کارشناسان تغذیه و سلامت در یک مقاله جدید تاکید کردند که مصرف تخمه کدو در کاهش سطح کلسترول خون موثر است.
دوپینگ حافظه با این خوراکی‌ها در زمان امتحانات مغزدانه‌ها از بهترین خوراکی‌ها برای تقویت حافظه در روزهای امتحان به شمار می‌روند و برای این روزهای دانش‌آموزان و دانشجویان، خوراکی‌های مطلوبی محسوب می‌شوند.
افزایش وزن به روش سالم با این که بیشتر وقت ها درباره اتخاذ روش های سالم کاهش وزن گفته و شنیده ایم اما نباید این نکته را فراموش کنیم که تعدادی از افراد از لاغری مفرط رنج می برند.