تند غذاخوردن خطر ابتلا به اضافه وزن و دیابت را افزایش می‌دهد


پژوهشگران علوم پزشکی می گویند نتایج مطالعات گوناگون نشان داده است کسانی که با شتاب غذا می خورند می‌توانند منجر به اضافه وزن و دیابت نوع ۲ شوند. آنان تاکید کردند که تند غذا خوردن چاقتان می‌کند.

به گزارش لقمه، محققان دریافته‌اند که زنان در سنین بین ۴۰ تا ۵۰ سال تمایل به غذا خوردن سریع دارند و احتمال زیادی برای ابتلا به اضافه وزن نسبت به کسانی که آهسته غذا می‌خورند را دارند.

بر اساس این مطالعه، به سرعت غذا خوردن می‌تواند خطر ابتلا به اضافه وزن را تا دو برابر افزایش دهد.ایان مک دونالد ـ پژوهشگر در دانشگاه ناتینگهام اظهار کرد: خوردن بیش از حد سریع می‌تواند منجر به چاقی شود. خوردن سریع منجر به فرستادن مقادیر زیاد هوا به معده و ایجاد ناراحتی‌های گوارشی می‌شود.

تندخورها دو برابر شانس چاقی مفرط در سنین بالاتر را خواهند داشت.اگر این عادت تندخوری را در کنار غذا خوردن تا احساس سیری کامل قرار دهیم، شانس چاقی مفرط به سه برابر نسبت به افرادی که با سرعت عادی غذا می خورند افزایش می یابد.

البته در حین این تحقیق مشخص شده تندخوری می تواند انرژی بیشتری از فرد بگیرد ولی میزان تهدید چاق شدن ناشی از آن ، این مصرف انرژی اضافه را بی اثر می کند.

پژوهشگران تاکید می کنند افراد با توجه به ریسک بالای تندخوری باید سعی کنند غذا را با سرعتی منطقی تر میل کنند و در عین حال مراقب باشند عواملی که سبب تند خوردن غذا می شود را از خود دور کنند.غذا خوردن با مشغولیت ذهنی شدید و یا خوردن فست فود دو عامل موثر در تندخوری است.

از دیگر عوامل اصلی می توان به حرف زدن در حین غذا خوردن اشاره کرد که ناخواسته سبب تندخوری می شود.محققین کشور ژاپن نیز اعلام کرده اند تند غذا خوردن امکان ابتلا به دیابت را ۲ برابر می‌کند .

کسانی که غذای خود را سریع می‌خورند، ۲ برابر بیش از سایرین دچار اختلال در هضم گلوکز می‌شوند که این اختلال پیش‌دیابت نام دارد.همچنین تحقیقات دیگری نشان داده است کسانی که غذای خود را سریع می‌خورند، ۲ برابر بیش از سایرین دچار اختلال در هضم گلوکز می‌شوند. این اختلال پیش‌دیابت نام دارد.

دیابت نوع ۲ هنگامی رخ می‌دهد که انسولین کافی برای عملکرد درست بدن تولید نمی‌شود. انسولین گلوکز موجود در خون را به انرژی مورد نیاز سلول‌ها تبدیل می‌کند.

میزان گلوکز موجود در خون کسانی که دچار اختلال در هضم گلوکز (IGT) هستند، بالاتر از حد معمول است، اما این میزان به حدی بالا نیست که منجر به دیابت شود. با این حال در صورت عدم انجام اقدامات پیشگیری‌کننده، این اختلال می‌تواند فرد را به دیابت نوع ۲ مبتلا کند.

در این تحقیق پس از مطالعه بر روی مولفه‌‌هایی مانند وزن، جنس، سن، پیشینه خانوادگی درباره دیابت، مصرف سیگار و نوشیدنی‌های الکلی، فشار خون و میزان کلسترول، غذا خوردن با سرعت بالا تنها عاملی بود که خطر «آی جی تی» را به میزان بالایی افزایش داد.

پژوهشگران توصیه می کنند زمان صرف وعده های غذایی دست کم به ۲۰ تا ۲۵ دقیقه افزایش یافته و هر لقمه ی غذا حدود ۳۰ بار جویده شود.



م.ن


نقل از :پزشک آنلاین

کد: 1902 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۱۸ مهر بازدید: 4614 ساعت: 10:45 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۶ اسفند
2 افزایش 5.5 دلاری قیمت جهانی روغن در یک رو ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر
3 آرد کامل نداریم/ سوءاستفاده و دروغ تجاری! ۱۴۰۲ شنبه ۲۷ آبان
4 بیانیه رسانه‌های ایران در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی ۱۴۰۲ شنبه ۲۷ آبان
5 یک ماه از تشنگی و گرسنگی مردم غزه گذشت ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
6 اقدامات متنوعی که شهرداری در حمایت از رستوران‌داران می‌تواند انجام دهد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۶ مهر
7 رستوران‌های تهران نیازمند منوهایی غیر از کباب هستند/ تشکیل تیم ملی آشپزی ۱۴۰۲ جمعه ۱۴ مهر
8 ارتباط آلودگی هوا با مقاومت آنتی بیوتیکی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۹ مرداد
9 مقابله با زوال عقل با روغن زیتون ۱۴۰۲ شنبه ۱۴ مرداد
10 جایگاه ایران در سرانه مصرف چای جهانی+اینفوگرافیک ۱۴۰۲ دوشنبه ۹ مرداد
11 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  راز سالادهای زنانه حتما برای‌تان پیش آمده كه روزی كسالت‌بار را تجربه ...

  با آب اضافی حاصل از پخت‌وپز چه کنیم زمانی که بدانید مواد آب‌پز هر کدام ماده مغذی‌ای در...

  نذورات داغ را در ظروف یکبار مصرف نریزید یک متخصص تغذیه با هشدار نسبت به عوارض استفاده از ظ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت