ویتامینی برای پیشگیری از آنفلوانزا


همه‌ی ما می‌دانیم که بدن مان به ویتامین D نیاز دارد تا در سلامت کامل باشد. اما سۆال اینجاست به چه میزان ویتامین D نیاز داریم و از چه راهی باید تأمین بشود؟ در این مطلب به این سۆالات جواب می‌دهیم.

به گزارش لقمه، نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهد که کمبود ویتامین D بدن را در معرض بیماری‌های زیادی قرار می‌دهد. متأسفانه کمبود این ویتامین که به ویتامین خورشیدی نیز معروف است می‌تواند خطر ابتلا به سرطان کولون، سرطان سینه و سرطان پروستات را بالا ببرد. از این گذشته بیماری‌های خودایمنی و حتی فشار خون بالا نیز به کمبود ویتامین D در بدن مربوط می‌شود.

علاوه بر این نتایج یک پژوهش نروژی که در مجله‌ی Cancer Causes and Controls به چاپ رسیده نشان می‌دهد میزان بالای ویتامین D خطر مرگ و میر ناشی از سرطان سینه، کولون و پروستات را کاهش می‌دهد. همچنین نتایج پژوهش‌هایی که در سال 2007 در مجله‌ی Archives of Internal Medicine به چاپ رسیده نشان می‌دهد که میزان بالای این ویتامین در بدن خطر مرگ و میر ناشی از بیماری‌های مختلف و پیچیده را نیز کاهش می‌دهد.

 
بهترین منابع ویتامین D

آفتاب عالم‌تاب بهترین و اصلی‌ترین منبع ویتامین D محسوب می‌شود. زمانی که بدن ما در معرض نور خورشید و اشعه های ماورای بنفش قرار می‌گیرد این ویتامین در پوست تولید می‌شود. یک فرد با پوست روشن با قرار گرفتن 20 دقیقه‌ای در معرض نور خورشید زمانی که شاخص اشعه‌ی ماورای بنفش 7 یا بیشتر است می‌تواند 10000 واحد بین‌المللی ویتامین D جذب کند. با این حال هنوز نمی‌توان به طور دقیق زمانی را که باید در معرض اشعه های ماورای بنفش بود را تخمین زد. یعنی نمی‌توان به طور دقیق گفت یک فرد چند دقیقه باید زیر نور خورشید باشد تا ویتامین D مورد نیازش را جذب کند. در واقع نیاز افراد متفاوت است. باید بدانید که پوست‌های تیره تر کمتر از پوست‌های روشن ویتامین D تولید می‌کنند. از این گذشته هر چه سن بالا می‌رود تولید این ویتامین نیز کاهش می‌یابد.

البته منظورمان این نیست که برای جذب این ویتامین خودتان را زیر نور خورشید جزغاله کنید. در این صورت به خصوص اگر تابستان هم باشد امکان آفتاب‌زدگی و مشکلات دیگر وجود دارد.

محققان بر این عقیده‌اند که داروهای ضد ویروسی مانند zanamivir و oseltamivir احتمال ابتلا به آنفولانزا را به میزان 8 درصد کاهش می‌دهد در حالی که ویتامین D این احتمال را به نصف می‌رساند.

توجه داشته باشید تاکنون هیچ پژوهش علمی به این نتیجه نرسیده است که بین ویتامین جذب شده از طریق نور خورشید با ویتامین دریافتی از طریق مصرف مکمل‌ها تفاوتی وجود داشته باشد. متخصصان به بزرگسالان و افراد سالمند توصیه می‌کنند که روزانه یک مکمل ویتامین D مصرف کنند و چند دقیقه در زیر نور خورشید باشند. البته نباید در فصل تابستان بین ساعات خیلی گرم روز زیر نور خورشید باشید. روزانه چند دقیقه در معرض نور خورشید بودن نیز برای جذب این ویتامین کافی است. توجه داشته باشید کمبود ویتامین D با آزمایش خون مشخص می‌شود. برای مصرف مکمل هم اول از هر چیز با پزشک مشورت کنید.

 
ویتامین D مۆثرتر از واکسن آنفلوآنزا

فصل زمستان که می‌شود خیلی از مردم علاوه بر تلاطم خرید لباس گرم و آماده کردن منزل به فکر واکسن آنفلوآنزای بچه ها و نوجوانان خود نیز می‌افتند. باید بدانید محققان به این نتیجه رسیده‌اند که ویتامین D احتمال ابتلا به آنفولانزا در بین کودکان 6 تا 15 ساله را 50 درصد کاهش می‌دهد.

پزشکان مدرسه‌ی پزشکی دانشگاه Jikei توکیو به این نتیجه رسیده‌اند که ویتامین D از داروهای ضدویروس و واکسن‌های ضد آنفولانزا مۆثرتر عمل می‌کند.

در این پژوهش که در بین زمستان سال 2008 تا 2009 انجام شده 354 کودک شرکت داشتند. زمانی که بدن در معرض نور خورشید قرار می‌گیرد به طور طبیعی ویتامین D تولید می‌کند.

محققان بر این عقیده‌اند که داروهای ضد ویروسی مانند zanamivir و oseltamivir احتمال ابتلا به آنفلوانزا را به میزان 8 درصد کاهش می‌دهد در حالی که ویتامین D این احتمال را به نصف می‌رساند.

 


نقل از :تبیان

کد: 2273 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۴ آذر بازدید: 5281 ساعت: 2:08 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
2 اهمیت طبخ غذا با روغن های گیاهی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
3 توصیه هایی برای مصرف کنندگان وارفارین ۱۴۰۲ يکشنبه ۸ مرداد
4 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
5 ایرانی ها باید ویتامین D از کودکی تا سالمندی مصرف کنند ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۴ اسفند
6 خواص درمانی لبو را بدانید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي
7 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
8 آشنایی با خواص گوشت بلدرچین برای طبع های سرد ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
9 کمبود ویتامین D با افزایش ریسک مرگ زودهنگام مرتبط است ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
10 کاهش گرگرفتگی یائسگی با رژیم غذایی گیاهی کم چرب ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
11 تغذیه برای بهبود آنفولانزا ۱۴۰۱ دوشنبه ۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کدام بیماران نباید ترشی بخورند؟ یکی از متداول‌ترین توصیه‌ها برای پیشگیری و درمان ب...

  یافته‌های جدید درباره ویتامین D و سالمندان پایگاه خبری لقمه: نتایج یک تحقیق جدید نشان می دهد ...

  کمبود ویتامین D عاملی برای بروز بیماری ام اس است عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت:کمبود ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چلوکباب شاهکار چه کسی بود؟ یک مغازه بود و جارچی اش که سر ظهر راه می افتاد در کوچه و بازار و مردان محله را به ناهار دعوت می کرد. مردها جمع می شدند توی دکان و روی سکوهایی که دور تا دورش ساخته بودند، می نشستند تا سینی معروف چلوکبابی جلویشان گذاشته شود. یک سینی بزرگ با بشقاب و نان سنگگ و پیاز و سماق و دوغ و گاهی شربت آبلیمو.
چگونه شکم خود را کوچک کنیم؟ چربی های دور کمر و ظاهر بدی که این چربی های اضافه به ترکیب بدن می دهند، ممکن است برای بسیاری از افراد آزار دهنده باشند. احتمالاً همه افراد دوست دارند کمری باریک، زیبا و منعطف داشته باشند. چنین خصوصیاتی علاوه بر اینکه نشان سلامتی فرد به حساب می آیند، مسلماً در ترکیب بندی بدن هم تاثیر گذار خواهند بود.
انقلاب علیه رژیم‌ های غذایی! بعضی افراد برای اینكه خیلی سریع و در مدت زمان كوتاهی لاغر شوند، به رژیم‌های لاغری غیرعلمی و نامتعادلی رو می‌آورند كه هر چند باعث كاهش وزن زیاد در مدت زمان كوتاه می‌شوند، ولی صدمات جبران‌ناپذیری بر سلامت بدن وارد می‌كنند. اما بعضی از عوارض هستند كه در هر رژیمی وجود دارند چون شخص تحت رژیم كمتر از نیاز بدن خود غذا می‌خورد، بنابراین بدن از دریافت بعضی از نیازهای ضروری خود در طول رژیم محروم می‌شود.
طلاق یک زوج جوان به خاطر کشک/زن نه سوغاتی را خواست نه 324 سکه طلا را پایگاه خبری لقمه: زن جوان سوغاتی کشک خشک را در شان خود ندید و تنها پس از چندماه از همسرش جدا شد.