تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است


پایگاه خبری لقمه: رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به تأثیر تورم مواد خوراکی بر تغذیه خانواده‌ها گفت: افزایش قیمت‌ها آسیب جدی به سفره خانوارها وارد کرده و چالش سوءتغذیه در کودکان را تشدید کرده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه به نقل از انجمن تغذیه کودکان ایران، علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مراسم افتتاحیه بیستمین کنگره ملی تغذیه کودکان و نوجوانان که در تالار امام خمینی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد با اشاره به موضوع اضافه وزن و چاقی کودکان گفت: توجه ویژه به تغذیه بسیار مهم است افراد در سال‌های اخیر معتقدند که دوران کودکی دوره مهمی برای رشد است که باید به ان اهمیت داده شود.

 
وی با تاکید بر توجه به پنجره طلایی سن کودکان و اصلاح سبک زندگی آنان افزود: یکی از مؤثرترین عوامل در کودکان، موضوع تغذیه است؛ سلامت کودکان اهمیت دارد برای رسیدن به تغذیه سالم عوامل مختلفی مؤثر هستند.
 
به گفته زالی عواملی مانند فقر، بروز اختلالات خانوادگی، اختلالات روانی، آسیب‌های اجتماعی، شکاف‌های بین نسلی و تغییر ذائقه‌ها می‌تواند در امر تغذیه کودکان مؤثر باشند.
 
وی ادامه داد: در سال‌های اخیر که نرخ تورم زایی کالای خوراکی بیشتر از کالای غیرخوراکی شده آسیب جدی به سفره خانواده‌ها وارد شده است.
 
وی با بیان اینکه کودکان روزانه باید ۲ تا ۳ واحد مواد لبنی مصرف کنند گفت: تلاش‌های وزارت بهداشت در زمینه کاهش سوءتغذیه بسیار ستودنی است اما همه ابزار در زمین بازی این وزارت نیست درآمدزایی خانواده‌ها نیز در این امر مهم است.
 
زالی با اعلام اینکه ۷۷ کشور از نظر تغذیه از ایران جلوتر هستند اظهار کرد: جایگاه کشور ما از نظر تغذیه جایگاه مطلوبی نیست که باید برای رسیدن به وضع مطلوب تلاش کرد.
 
وی تصریح کرد: موضوع رفع چالش‌های تغذیه‌ای و سوءتغذیه ای نیازمند عزم ملی است امروز در ایران، یا دچار کم خوری و یا دچار پرخوری هستیم؛ ۱۰ درصد در ایران کودکان دچار لاغری هستند در عین حال چاقی مفرط را داریم که از کاهش فعالیت، مصرف فست فودها و تغییر ذائقه ایجاد شده است.
 

پیتزا و پاستیل، تهدیدی برای سلامت کودکان

 
زالی از چربی اشباع شده از فست فودها، پیش فعالی و چاقی ناشی از استفاده فست فودها گفت و اضافه کرد: پیتزا به دلیل داشتن پنیر پیتزا باعث چاقی می‌شود همچنین پاستیل از شکر و ذرت تشکیل شده که مقادیر بالایی از قند را داراست و سیری کاذب به کودک می‌دهد.
 
وی همچنین آموزش و مدیریت منابع در خانواده را از جمله راهکارهای مؤثر در زمینه داشتن یک تغذیه مناسب دانست.
 
وی در ادامه مدارس را جز مکان‌هایی دانست که تغییر فرهنگی شکل می‌گیرد وی تاکید کرد آموزش و پرورش باید در این زمینه اقدامات مؤثری را انجام دهد و بوفه‌های مدارس را ساماندهی کند.
 

۸۶ درصد بانوان ایرانی کمبود ویتامین D دارند

 
به گفته زالی ۲۵ درصد کودکان زیر دو سال و ۸۶ درصد بانوان کمبود ویتامین د دارند.
 
وی با بیان اینکه تغذیه در بانوان باردار بسیار مهم است که باید مورد توجه باشد گفت: افزایش آگاهی درباره موضوع تغذیه کودکان و برگزاری این چنین کنگره‌ها می‌تواند به کاهش چاقی کودکان منجر شود تا از افزایش فشار خون، مشکلات گوارشی نیز جلوگیری شود.
 

ارتباط مستقیم بین چاقی و سرطان وجود دارد

 
وی در پایان اعلام کرد سرطان پروستات، روده بزرگ و پستان با چاقی ارتباط مستقیم دارد لذا باید با افزایش آگاهی بین افراد از بروز و شیوع این موارد جلوگیری کنیم.
 
گفتنی است بیستمین کنگره تغذیه کودکان و نوجوانان ایران، از امروز ۲۶ دی تا ۲۸ دی ماه ادامه خواهد داشت. 

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15725 تاریخ نشر: ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي بازدید: 120 ساعت: 1:25 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تورم خوراکی‌ها در شهریور ماه اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
2 تورم مالیات غیرمستقیم است/نسبت بین مالیات و خدمات‌دهی دولت باید رعایت شود ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
3 تورم مواد غذایی ایران نزولی شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
4 برخی مواد غذایی در انگلیس گران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
5 موادغذایی در چین ارزان شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
6 دومین اقتصاد جهان به تورم صفر درصد دست پیدا کرد ۱۴۰۲ شنبه ۲۲ مهر
7 قیمت بستنی در آرژانتین دوبرابر شد ۱۴۰۲ شنبه ۲۸ مرداد
8 کاهش نرخ رشد نقدینگی به تنهایی برای مهار تورم کافی نیست/ لزوم اجرای سیاست های تثبیت ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ خرداد
9 قیمت دلار چه زمانی واقعی می‌شود؟ ۱۴۰۲ جمعه ۱۹ خرداد
10 دلایل ارزانی نان سنگک از نظر رئیس اتحادیه ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۸ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آب معدنی،محصولی که از پشت به سلامت خنجر می‌زند دستگاه‌های نظارتی، در بررسی‌هایی که از کارخانه‌های...

  شبها گرسنه نخوابید/ توصیه‌های طب سنتی برای شام یک متخصص طب سنتی گفت: نباید شبها با شکم خالی خوابی...

  راهکارهای عملی کاهش مصرف نمک میانگین روزانه مصرف نمک در ایران 3 برابر استاندار...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

هشت ماده غذایی بهبود دهنده روابط جنسی لقمه: مواد غذایی مختلف تاثیر متفاوتی بر رفتار انسان می گذارند. در این میان برخی از آنها تاثیر مثبتی بر روابط و میل جنسی شما دارند که به تعدادی از آنها اشاره می کنیم.
شیرینی سوهان با گرانی‌ تلخ شد سوهان قم همواره یکی از شیرینی‌های سنتی کشور است و مانند باقلوای یزد، گز اصفهان، مسقطی شیراز و سوغات‌های خوش طعم سایر نقاط کشور دوستداران و خریداران ملیونی خود را داشت، اما مدتی است که قیمت بالای سوهان هم موجب نگرانی تولید کننده و هم نا رضایتی خریداران شده است.
سفره های افطاری در کشورهای مسلمان جهان افطار و سفره افطار در هر کشوری بیانگر نوعی خاص از فرهنگ مردم مسلمان یک کشور است .
با این مواد غذایی سموم بدن خود را دفع کنید (1) برخی از مواد غذایی باعث سم‌زدایی بدن می شوند. به طور مثال، همیشه گفته می شود سیر باعث دفع سموم بدن می شود. اما برخی از خوراکی ها، غذاها، سالادها یا میان وعده های ساده نیز می توانند باعث دفع بسیاری از سموم از بدن شوند.