به گزارش لقمه، فرناز فریفته، کارشناس علوم آزمایشگاهی گفت: فرآورده های پروبیوتیکی حاوی میکروارگانیسم های زنده، مشخص و با تعداد کافی هستند که عموماً از منابع انسانی بوده و در صورت مصرف توسط انسان یا حیوان با تأثیر برروی فلور میکروبی بدن باعث اعمال اثرات مفید برروی سلامتی میزبان می شوند. وی گفت: در بیماریهای عفونی و شرایط التهابی، تعادل اکولوژی روده به گونه ای تغییر می کند که تعداد باکتری های دارای توانایی بالقوه بیماری زایی، افزایش یافته و واکنش سلامت بین میزبان و باکتری مختل می کند. این کارشناس علوم آزمایشگاهی تصریح کرد: اکثر پروبیوتیکها متعلق به گروه بزرگی از باکتریهای اصلی فلور میکروبی روده انسان به نام باکتریهای تولید کننده اسید لاکتیک شامل دو جنس لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریا بوده و در آنجازندگی هم سفرگی بی ضرری دارند. اثر اصلی پروبیوتیک ها با تثبیت فلور میکروبی روده و نقش محافظت کنندگی در برابر بیماریهای مختلف مشخص می شود. وی خاطر نشان کرد: مصرف فرآورده های پروبیوتیکی که به اشکال قرص،کپسول، پودر، ماست های غنی شده، شیر و پنیر وجود دارد، بی ضرر و ایمن بوده و تأثیر مثبت آنها بر روند بهبود و درمان بیماری های التهابی روده اثبات گردیده است.