پروبیوتیک ها چه هستند


پایگاه خبری لقمه: این ارگانیسم زنده اکثرأ باکتری های گرم مثبت مخمرها و حتی کژک ها هستند که به راحتی در طول دستگاه گوارش عبور کرده و شدیدا دارای توانایی تکثیر در روده می باشند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، این سوال که چگونه این ارگانیزم ها در پروسه گوارش زنده می مانند تا حدی قابل پاسخ است.آنها به شیرابه معدی و اثرات آنزیماتیک و اسیدی مقاومند.حتی در حضور صفرا نیز قادر به رشد و تکثیرند.تا عمق بافت های مخاطی پیش می روند تا مانع از کولونیزاسیون پاتوژن در این سطح گردند.این ارگانیزم ها با اتصال خود به سطوح مانع از چسبندگی و اتصال جرم های بیماری زا می گردند.این ریز مغذی های زنده در کنار فلور نرمال به خوبی قادر به حفظ و تمامیت اعمال ایمونولوژیکی بوده و حتی آنها را به نفع میزبان اصلاح می نمایند.


افزایش ایده آل در سطح سلامتی و تغییر کیفیت سیستم ایمنی مخاطی به نفع میزبان در یک روند پیچیده و تا حدی ناشناخته سبب گردیده که بتوان گفت هر جا که سلامتی هست پروبیوتیک ها را می توان پیدا نمود.بنا به همین دلایل است که پروبیوتیک ها در زمره عوامل ایمونولوتراپیک در پیشگیری و تصحیح اختلالات ایمنی قرار گرفته و حتی به عنوان مکمل های دارویی مورد استفاده قرار می گیرند.


پروبیوتیک ها در همراهی با طیف وسیعی از پربیوتیک ها یا ریز مغذی ها ی غیر زنده قرار می گیرند که چیزی غیر از فراورده های پروبیوتیکی نمی باشند.که این دو در کنار هم دارای اثرات سینرژیک بسیار قوی هستند.
پروبیوتیک ها به خصوص گروه های باکتریایی  قادر به تولید و ترشح طیف وسیعی از مواد سودمند و فعال بیولوزیکی در روده می باشند.آنها باکتریوکین می سازند که شامل زنجیره های کوتاه اسید های چرب /اسیدآمینه ها/پپتید های فعال/پلی آمین ها/کربوهیدراتها/انواع ویتامین ها(گروه ب و کا)/آنتی اکسیدان های قوی/فاکتور های رشد و نیز ماده ای بنام فیتو استرول که به شدت ضد سرطان است.این توانمندی ها در حین اینکه فاقد هر گونه خاصیت سمی است برای افراد مبتلا به سوء تغذیه و اشکالات هضم و جذب بسیار مفید می باشند.آنها ضد پیری سلولی نیز عمل می کنند. به تازگی از این سویه های میکروبی برای تغذیه و تکمیل مواد مورد نیاز برای ورزشکاران و حتی نیرو های ارتشی و نظامی بهره می گیرند.عمده اثرات درمانی پرو بیوتیک ها کنترل عدم تحمل به لاکتوز می باشد.


این محصولات بیوتکنولوژیک در دو نوع اصلی طبقه بندی می شوند.یکی فراورده های غذایی تخمیر شده با تکیه بر حفظ زنجیره سرد که غالبأ به فرم محصولات لبنی غنی شده با پروبیوتیک موجود است شامل انواع پودر شیر خشک/ماست و بستنی.محصولات غیر لبنی که با پروبیوتیک ها غنی گردیده است شامل شیر سویا/ نوشیدنی های گیاهی با پایه غلات نیز امروزه در بازار موجود است.اخیرأ گزارش گردیده که کاهش پی اچ در فراورده هایی همچون ماست سبب کاهش اثر بخشی پروبیوتیک ها می گردند.سایر محصولات تخمیری مانند دوغ گازدار و ماست ترش با وجود لاکتو باسیلوس ها ابدأ خاصیت پروبیوتیکی ندارند.


ادامه دارد.


نویسنده: سارا حاج قاسم صابون پز

 

منابع:
1. Shetty K, Paliyath G, Pometto A, Levin RE. Food Biotechnology. 2nd ed. CRC Press (Taylor & Francis Group):New York; 2006. p. 1,11,2.24,2-25.
2. Brudnak MA. The Probiotic Solution: Nature's Best-Kept Secret for Radiant Health. Dragon Door Publications;2003. p.1-176, 55-85,109-141.
3. Sanders MEL, Gibson G. Probiotics and Prebiotics. US Gastroenterology Review 2006;1-4.
4. Hill Ml. Role of Gut Bacteria in Human Toxicology and Pharmacology. 2nd ed, CRC Press (Taylor & FrancisGroup); 2005. P. 4-10, 255-70.
5. Kirjavainen PV, Apostolou E, Salminen Sl, Iso1auri E. New Aspects of Probiotics- a Novel Approach in the Management of Food Allergy. Eur 1Allergy Clin Immunol1999;57(9):909-16.
6. Karpa KD. Bacteria for Breakfast: Probiotics for Good Health. Trafford Publishing: Canada; 2003. P.82-104, 104-114, 144-162.
7. Morelli L. From Research in Microbiology to Guidelines, New Aspects of the War Methaphor: Good Bacterial as Potential Allies 2001; Available at:http://www.who.int/foodsafety/publications/fs-management/probiotics/en.
8. Sanders ME, lames T. Heimbach. Standards for Probiotics and Prebiotics. 2004; Available at: http://www.isapp.net; http://www.effca.com,http://www.fao.org/esIESN/probi/prebio.htm.
9. Vaillancourt 1. Regulating Pre-and Pro-biotics: a US FDA Perspective. Available at: http://www .gpoaccess. Gov /cfr/index.html, http://www.fada.gov/cber/ind/ind.HTM

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 10353 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۱ ارديبهشت بازدید: 1328 ساعت: 1:03 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بهبود سلامت روده ها به کمک نوشیدنی های پروبیوتیک ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۱ تير
2 مقابله با عفونت های تنفسی با لبنیات ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۵ آبان
3 سریع‌ترین راه های درمان برفک دهان را بشناسید ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر
4 نوشیدنی"کامبوچا" چه تاثیری بر سلامت بدن دارد؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ آذر
5 ماست یونانی چه فوایدی برای سلامتی دارد ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۹ آبان
6 پوکی استخوان را چگونه درمان کنیم ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ شهريور
7 بدنتان هر روز را با این روش ها سم زدایی کنید ۱۳۹۶ شنبه ۱۴ مرداد
8 ماست های پروبیوتیک با شیره خرما به بازار می آید ۱۳۹۶ يکشنبه ۸ مرداد
9 تسکین علائم افسردگی با مصرف پروبیوتیک ها ۱۳۹۶ يکشنبه ۷ خرداد
10 مصرف این ماده غذایی سرطان پستان را دور می کند ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۶ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  آلوده ترین بخش یخچال را بشناسید محمدرضا کمالی، کارشناس مبارزه با بیماریها معاونت ب...

  همه حقایق وحشتناک درباره چیپس! تحقیقات نشان می دهد که خوردن یک بسته چیپس در روز ش...

  ۵ دلیل خوب برای مصرف تخم مرغ بر خلاف گذشته که تخم مرغ به عنوان یک ماده‌ی غذایی ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟ پایگاه خبری لقمه: پس از افزایش قیمت گوجه به کیلویی 50 هزار تومان، در چند هفته گذشته، امروز مدیر عامل سازمان میادین میوه و تره بار تهران از «کاهش قیمت» خبر داد اما آیا امکان تکرار نشدن افزایش قیمت ها در فصول سرد سال وجود دارد؟
من سریع آشپزی می کنم برنامه «به خانه بر می‌گردیم» كه در حال حاضر هم از شبكه پنجم سیما در حال پخش است و طرفداران زیادی را هم به خود جذب كرده است، زمانی اجرای آن را فردی بر عهده داشت كه خود و مادر بزرگوارش از مجریان حرفه‌ای و توانا بودند. او كسی نیست جز سركار خانم «الهام صفوی‌زاده»، مجری خوش‌ذوقی كه اجرای زیبای او را در برنامه‌ها و شبكه‌های مختلف به یاد داریم. وی خاطرات خوبی را در برنامه آشپزی به یاد دارد.
دوپینگ حافظه با این خوراکی‌ها در زمان امتحانات مغزدانه‌ها از بهترین خوراکی‌ها برای تقویت حافظه در روزهای امتحان به شمار می‌روند و برای این روزهای دانش‌آموزان و دانشجویان، خوراکی‌های مطلوبی محسوب می‌شوند.
آشنایی با 4 خوراکی چرب مفید بسیاری از خوراکی‌هایی که ما روزانه آنها را مصرف می‌کنیم دارای چربی‌های مختلفی هستند که باعث آسیب رسیدن به بدن ما می‌شود و همچنین می‌توانند بیماری‌های مختلفی را در بدن ما ایجاد کنند.