چرا به جای واردات گوشت، دامداری‌های خالی فعال نمی‌شوند؟


سالانه بیش از 950 هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید می‌شود که طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی جوابگوی 90 درصد از نیاز کشور بوده و تنها 10 درصد از مصرف جامعه باید از طریق واردات انجام شود اما مشکلات و حواشی واردات این 10 درصد گاهی بیشتر از 90 درصدی است که در داخل تولید می‌شود.

به گزارش لقمه، طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی سال گذشته 200 هزار تن گوشت قرمز وارد کشور شد و در نیمه نخست امسال نیز بیش از 33 هزار تن انواع گوشت از کشورهای مختلف برزیل، هلند، بلژیک، پاکستان، آلمان، استرالیا و ... وارد شده است اما با توجه به اینکه ذبح شرعی گوشت‌ یکی از شروط مهم واردات این محصول است که بر این اساس سازمان دامپزشکی باید ناظران شرعی را به کشورهای مختلف اعزام کند تا بر شرعی بودن کشتار دام در کشتارگاههای کشورهای مختلف نظارت داشته باشند.

از سوی دیگر برای تامین بهداشت گوشت‌های وارداتی و عاری بودن محصول از هر گونه آلودگی و بیماری‌هایی که میان انسان و دام مشترک است، ناظران بهداشتی نیز باید به کشورهای صادرکننده اعزام شوند تا بر سلامت دام زنده قبل از کشتار، حین و پس از کشتار و همچنین بسته‌بندی محصول نظارت داشته باشند.

بر این سازمان دامپزشکی طبق اعلام خود ناظران بهداشتی را پس از گذران مراحل آموزشی به همراه ناظران شرعی به کشورهای مختلف اعزام می‌کند اما باز هم محصول وارداتی تابع شرایط تولید کشورهای صادرکننده است؛ همچون هفته اخیر که بر اثر بیماری جنون گاوی یک راس گاو برزیلی تلف شد و ژاپن به عنوان یکی از واردکنندگان، واردات گوشت از این کشور را ممنوع کرد. در ایران هم نگرانی‌هایی برای سلامت گوشت‌های وارداتی و مصرف آن شدت گرفت که در این میان سازمان دامپزشکی واردات گوشت از ایالت " پارانا " برزیل را که احتمال بیماری دارد ممنوع اعلام کرد.

علاوه بر مشکلات تامین سلامت بهداشتی و ذبح شرعی گوشت‌های وارداتی، بار مالی برای اعزام ناظران شرعی و بهداشتی، قرنطینه و گمرک‌های کشور به کشور تحمیل می‌شود که به نظر می‌رسد اگر این هزینه‌ها و برنامه‌ریزی‌ها برای افزایش تولید داخلی به کار گرفته شود دیگر نیازی به واردات محصولات استراتژیک از کشورهای دور و نزدیک نخواهیم داشت.

با توجه به خالی بودن 30 درصد از واحدهای پرواربندی، خروج غیرمجاز دام‌های سبک و سنگین به کشورهای حاشیه خلیج فارس و ترکیه و همچنین کشتار دام‌ها با وزن سبک اگر تدابیر لازم از سوی مسئوولان امر اتخاذ شود دیگر نیازی به واردات گوشت‌های درجه دو و سه وارداتی نداریم و هزینه‌های واردات این محصول به تولید داخل اختصاص می‌یابد که نه تنها خودکفایی در تولید را رقم می‌زند بلکه اشتغالزایی در این بخش خواهیم داشت.

کما اینکه اکنون هم بسیاری از مصرف‌کنندگان گلایه دارند " چرا باید دام‌های با کیفیت ایرانی به صورت قاچاق از کشور خارج شود و بعضا گوشت‌های وارداتی با کیفیت پایین‌تر در سفره مردم قرار گیرد؟


نقل از :ایسنا

کد: 2549 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۲۷ آذر بازدید: 2643 ساعت: 3:43 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش ۲۰ درصدی ورودی مرغ به تهران/ بازار گوشت مرغ تهران به ثبات رسید ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
2 برآورد تولید ۹۲۳ هزار تن گوشت قرمز در سال جاری ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
3 عدم صلاحیت فروشگاه‌های اینترنتی برای توزیع بهداشتی گوشت ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
4 تولید ۵۰۰ کیلو خاویار در لرستان ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
5 کشف ۸۵۲ کیلوگرم مرغ فاسد در یکی از سردخانه‌های شهر درگهان ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۴ مرداد
6 کلاهبرداری ۱۵ میلیاردی از یک شرکت خصوصی عرضه گوشت در تهران ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
7 دلیل کاهش قیمت گوشت مرغ در بازار ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ مرداد
8 اجازه صادرات مرغ مازاد صادر شد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير
9 قیمت گوشت گوساله در میادین و فروشگاه ها/گوشت تنظیم بازاری وارداتی به زودی به بازار می‌آید ۱۴۰۳ يکشنبه ۲ ارديبهشت
10 بازار گوشت مرغ ماه مبارک رمضان تامین است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
11 آرامش در بازار گوشت مرغ با قیمت هر کیلو ۷۸ هزار تومان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  میوه ای که تمرکز را زیاد می‌کند تحقیقات علمی جدید نشان می دهد که مصرف نارگیل تمرکز...

  کاهش خطر ابتلا به سرطان روده با قرص ضد کلسترول محققان در تحقیقات جدید خود دریافتند که قرص کاهش کل...

  غذاهایی که باید در فصل های سرد بخورید! تطبیق رژیم غذایی خود با فصول برای سلامتی و تندرستی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا ماست هم خراب می‌شود؟ ماست بعد از گذشت تاریخ انقضا طعمی ترش پیدا می‌کند. البته خوردن ماست ترش هیچ ضرری ندارد اما فایده‌ای هم به بدن نمی‌رساند. از ماست ترش‌شده می‌توان برای تهیه دوغ استفاده کرد اما ارزش غذایی بسیار کمتری نسبت به ماست شیرین دارد.
خوراکی‌های که باعث کاهش میل جنسی می‌شوند یکی از عواملی که تاثیر مستقیم بر روابط زناشویی دارد میل جنسی است. کاهش میل جنسی ممکن است باعث بروز مشکلاتی در زندگی زوجین شود.
آیا پس از رفع تحریم‌ها باید نگران واردات و صادرات محصولات حلال بود؟ عبدالحسین فخاری، دبیرکل موسسه‌ حلال جهانی در گفت‌‌و‌گویی به دوره پسا تحریم و فرصت‌ها و تهدید‌هایی که این مسئله در اختیار صنعت حلال کشور قرار می‌دهد اشاره و عنوان کرد: در این حوزه یک نگرانی وجود دارد و آن هم ورود کالاهای غیر حلال به کشور است.
مستحبات و مکروهات غذا خوردن در این مقاله، برخی از مواردی که باید هنگام خوردن غذا رعایت شوند، اموری که ترک آنهاهنگام غذا خوردن شایسته است،حالاتی که غذا خوردن در آنها نکوهش شده،آدابی که رعایت آنها به هنگام غذا خوردن با دیگران ضروری است وآداب پایان غذا و برچیدن سفرهاز نظر احادیث و روایات اسلامی برشمرده شده است.