تاثیر مصرف گوشت قرمز بر زوال عقل


پایگاه خبری لقمه: استیک، همبرگر، دنده گوشت گاو و هات داگ برای مغز افراد پیر مضر هستند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه به نقل از مدیسن نت، به گفته محققان، افرادی که مقدار زیادی گوشت قرمز و فرآوری شده مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض ابتلاء به زوال عقل هستند.
 
محققان دریافتند خوردن بیش از یک وعده گوشت قرمز در روز-به اندازه یک قالب صابون- با افزایش ۱۶ درصدی خطر زوال شناختی مرتبط است.
 
و خوردن بیش از یک چهارم وعده روزانه گوشت قرمز فرآوری شده- بیکن، سوسیس، هات داگ و مانند آن - خطر زوال عقل را تا ۱۳ درصد و خطر زوال شناختی را تا ۱۴ درصد افزایش می‌دهد.
 
علاوه بر این، به نظر می‌رسد مغز افراد با هر وعده اضافی گوشت قرمز که روزانه می‌خورند سریع‌تر پیر می‌شود.
 
از سوی دیگر، نتایج نشان می‌دهد که جایگزینی گوشت قرمز با مغزها و حبوبات خطر پیری زودرس مغز را کاهش می‌دهد.
 
دکتر «دانیل وانگ»، محقق ارشد در بیمارستان بریگهام و زنان بوستون ماساچوست، می‌گوید: «دستورالعمل‌های رژیم غذایی بر کاهش خطرات بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت تمرکز دارند، در حالی که سلامت شناختی علیرغم ارتباط با این بیماری‌ها کمتر مورد بحث قرار می‌گیرد.»
 
وانگ گفت: «ما امیدواریم نتایج ما توجه بیشتری به ارتباط بین رژیم غذایی و سلامت مغز را تشویق کند.»
 
برای این مطالعه، محققان داده‌های نزدیک به ۱۳۴۰۰۰ پرستار و متخصص سلامت را که در پروژه‌های تحقیقاتی بلندمدت برای ردیابی سلامت و سبک زندگی شرکت می‌کردند، تجزیه و تحلیل کردند.
 
نتایج نشان داد که به ازای هر وعده اضافی گوشت قرمز، افراد حدود ۱.۶ سال از لحاظ توانایی شناختی و حافظه کلامی پیرتر بودند.
 
با این حال، محققان دریافتند جایگزینی یک وعده گوشت در روز با آجیل یا حبوبات خطر ابتلاء به زوال عقل را تا ۱۹ درصد و کاهش شناختی را تا ۲۱ درصد کاهش می‌دهد.
 
این مطالعه نشان می‌دهد که جایگزینی گوشت با آجیل یا حبوبات نیز حدود ۱.۴ سال پیری مغز را کُند می‌کند.
 
محققان حدس می‌زنند که گوشت قرمز ممکن است با تأثیرگذاری بر باکتری‌های ناسالم روده به سلامت مغز آسیب برساند.
 
یکی از محصولات جانبی تجزیه گوشت قرمز توسط باکتری‌های روده، تری متیل آمین N-اکسید، می‌تواند با ترویج پلاک‌های آمیلوئید بتا و تاو که مشخصه‌های پروتئین سمی بیماری آلزایمر است، به سلامت مغز آسیب برساند.
 
به گفته محققان، چربی اشباع شده و نمک موجود در گوشت قرمز فراوری شده نیز ممکن است بر سلامت سلول‌های مغز تأثیر بگذارد. 

 

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 15728 تاریخ نشر: ۱۴۰۳ سه شنبه ۲ بهمن بازدید: 485 ساعت: 7:20 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مقابله با زوال عقل با روغن زیتون ۱۴۰۲ شنبه ۱۴ مرداد
2 چربی موجب کاهش ماده خاکستری مغز می‌شود ۱۴۰۰ سه شنبه ۱۹ مرداد
3 مسواک بزنید تا عقلتان زایل نشود! ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۰ تير
4 سرکه بلوبری به بهبود حافظه کوتاه مدت کمک می کند ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
5 خوردن کاهو مغز را 11 سال جوانتر می کند! ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
6 پیشگیری از اختلالات مغزی با مصرف کافئین ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۵ شهريور
7 مصرف این میوه به شما کمک می کند با آلزایمر خداحافظی کنید ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۹ تير
8 نوشابه های گازدار ریسک «سکته» را افزایش می دهند ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۸ ارديبهشت
9 کاهش 50 درصدی زوال عقل با نوشیدن یک فنجان چای در روز ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۶ فروردين
10 با خوردن میوه در پیری از آلزایمر جلوگیری کنید ۱۳۹۵ شنبه ۱۴ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین و بدترین عصرانه‌ها کدامند اگر لاغر هستید، فعالیت زیادی دارید و به هیچ بیماری...

  بهترین زمان برای خوردن سالاد مسئله مهمی که مورد سؤال بسیاری از افراد می‌باشد، ب...

  استفاده از چاشنی های جایگزین نمک در غذاها پایگاه خبری لقمه: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

میزان مجاز مصرف روزانه میوه و سبزیجات چقدر است؟ محققان می‌گویند خوردن روزانه 5 میوه و سبزیجات برای سلامت بدن مفید است؛ اما چرا 5 واحد میوه و سبزیجات؟
7 نکته برای غذا خوردن در رستوران پایگاه خبری لقمه: فرقی نمی‌کند که در یک فست‌فود غذای مختصری بخورید و یا در یک رستوران بزرگ شام میل کنید؛ لازم است که منو را با دقت بخوانید به ویژه اگر طرفدار تغذیه‌ی سالم هستید و به غذایتان اهمیت می‌دهید.
درباره 5 دلیل ضعف حافظه بیشتر بدانیم کاهش توانایی فرد در فراگیری موضوعات جدید یا کاهش توانایی در به یاد آوردن دانسته‌های قدیم را «اختلال‌حافظه» می‌نامیم. در افراد سالمند مبتلا به بیماری‌های تحلیل برنده مغز و اعصاب مثل «آلزایمر»، اختلالات حافظه وجود دارد.
گوشت پرندگان سموم هوا را دفع می‌کند/تقویت ریه با سنگک یک متخصص طب سنتی توصیه کرد: در ایام آلوده هوا بهتر است مواد غذایی دارای ویتامین A، E و C مصرف شود. غلات سبوس‌دار مانند نان سنگک، ریه را تقویت می‌کند و گوشت ماهی و پرنده نیز در جذب اکسیژن و خنثی‌کردن آلرژن‌های محیطی مؤثر هستند.