سهم دامداری های کوچک‌مقیاس از تولید گوشت قرمز کشور چقدر است؟


پایگاه خبری لقمه: رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور از تولید ۴۰ درصد گوشت قرمز کشور توسط دامداری های کوچک‌مقیاس خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه از وزارت جهاد کشاورزی، حسن خمیس آبادی طرح رشد تولید در دامداری‌های روستایی با هدف دستیابی به ارتقای خوداتکایی در تولید گوشت قرمز را یکی از اقدامات کلیدی وزارت جهاد کشاورزی دانست و گفت: این طرح، افزایش بهره‌وری، بهبود معیشت دامداران و توسعه پایدار بخش دامپروری کشور را رقم می‌زند.

 
وی با اشاره به اینکه برای اجرای این طرح به شکل موفق نیاز است که همه جوانب آن در نظر گرفته شود، افزود: ترویج تحقیقات علمی انجام شده توسط محققان علوم دامی، بهبود زیرساخت‌ها، ارتقای سطح آگاهی دامداران و استفاده از فناوری‌های نوین، از مهمترین مواردی است که عدم توجه به آن، طرح را بی‌نتیجه می‌گذارد.
 
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور اظهار داشت: دامداری‌های سنتی روستایی و عشایری معمولا به روش‌های سنتی اداره می‌شوند که باعث کاهش بهره‌وری و افزایش هزینه‌های تولید می‌شود، بنابراین نیاز است که دوره‌های آموزشی کاربردی درباره تغذیه دام، بهداشت، اصلاح نژاد و مدیریت بیماری‌ها برای این قشر برگزار شود و در کنار آن تشکیل کارگاه‌های عملی بسیار ضروری است.
 
به گفته وی، استفاده از نژادهای پُربازده و مقاوم به شرایط اقلیمی ایران، توسعه برنامه‌های اصلاح نژادی برای افزایش تولید شیر و گوشت، بهره‌گیری از فناوری تلقیح مصنوعی برای بهبود ژنتیکی دام‌های بومی و بهبود بهداشت و کنترل بیماری‌ها، از مهمترین الزاماتی است که بر رشد تولید تاثیری محوری دارد.
 
خمیس آبادی، یکی از مشکلات اصلی دامداران را عدم دسترسی به بازارهای مناسب برای فروش محصولات دامی دانست و ادامه‌داد: ایجاد شبکه‌های توزیع مستقیم محصولات دامی از دامدار به مصرف ‌کننده و توسعه شرکت‌های تعاونی دامداران برای افزایش قدرت چانه‌زنی در بازار به دامداران کمک می‌کند تا در کنار در دسترس بودن زیرساخت‌های فرآوری و بسته‌بندی گوشت و لبنیات، ارزش ‌افزوده بیشتری تولید کنند.
 
وی به نقش موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در اجرای این طرح اشاره کرد و گفت: محققان این موسسه می‌توانند با اجرای پژوهش‌های کاربردی، بهبود کیفیت و بهره‌وری دامداری‌ها را رونق بخشند. تحقیق در زمینه اصلاح نژاد دام‌های بومی، پژوهش درباره روش‌های نوین تغذیه دام برای کاهش هزینه‌ها و افزایش بازدهی و توسعه مدل‌های جدید مدیریت دامداری برای کاهش تلفات و افزایش بهره‌وری، مثال‌هایی از این نمونه است.
 
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با بیان این که در حال حاضر، حدود ۴۰ درصد گوشت قرمز کشور توسط دامداری‌های کوچک مقیاس تولید می‌شود، افزود: ارائه مشاوره‌های تخصصی به دامداران و تهیه دستورالعمل‌های کاربردی در زمینه‌های مختلف پرورشی و مدیریتی، آموزش و ظرفیت‌سازی برای دامداران و کارشناسان مانند برگزاری مراسم روز مزرعه یا دوره‌های آموزشی، تولید کتابچه‌ها، هندبوک ها، تراکت ها و...، جمع‌آوری و تحلیل داده‌ها برای ارزیابی میزان پیشرفت طرح در مناطق مختلف، شناسایی نقاط ضعف و مشکلات احتمالی و پیشنهاد راهکارهای اصلاحی، از مهمترین مواردی است که نقش موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، در رشد تولید دامداری‌های روستایی و عشایری را پررنگ‌تر می‌کند.
 
وی اظهار داشت: موسسه تحقیقات علوم دامی کشور به عنوان یک بازوی علمی معاونت بهبود تولیدات دامی، از تمام ظرفیت خود برای محقق شدن این برنامه علمی و کارآمد استفاده خواهد کرد.
 

 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15736 تاریخ نشر: ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۱ بهمن بازدید: 286 ساعت: 6:10 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نتیجه جلسه ستاد تنظیم بازار گوشت در هاله‌ای از ابهام ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۲ خرداد
2 پشت پرده حفظ شدن مرغ در سفره مردم و نصف شدن گوشت قرمز! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲ خرداد
3 ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت کلید خورد ۱۴۰۴ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت
4 سبک زندگی ناسالم در یزد/ فست فود بیشتر، تحرک کمتر ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
5 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
6 واردات دام پایه پروار در حال انجام است ۱۴۰۳ شنبه ۴ اسفند
7 توزیع ۲۷۰ تن مرغ تنظیم بازار در استان یزد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
8 تاثیر مصرف گوشت قرمز بر زوال عقل ۱۴۰۳ سه شنبه ۲ بهمن
9 قیمت روز دام و طیور؛ از جوجه یک‌روزه تا دام سنگین ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
10 مسمومیت ده‌ها فیلیپینی با خوردن لاک‌پشت در حال انقراض ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چطور غذا و مایکروفر باعث سرطان می‌شوند؟ لقمه: دیوکسین (Dioxin) یک سم بسیار قوی برای سلول ه...

  این میوه را در ماه رمضان فراموش نکنید خرما به خاطر داشتن منیزم ضد سرطان است.

  لزوم پرهیز از خرید و مصرف فراورده های فله‌ای در سفر پایگاه خبری لقمه: جلسه آموزشی پیشگیری از مسمومیت‌ه...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نکاتی کلیدی برای پخت سالم ترین و خوشمزه ترین کباب ها لقمه: بیشتر خانواده های ایرانی به بیرون رفتن علاقه زیادی دارند، رفتن به طبیعت و درست کردن غذاهایی مانند کباب است اما اینکه بهترین، سالم ترین و خوشمزه ترین روش برای پخت انواع کباب چیست، سوالی است که در ادامه با اشاره به نکته هایی کوتاه و کاربردی به آن پاسخ خواهیم داد ...
وزن ایده آل برای خانم ها چقدر است؟ اکثر مردم گمان می کنند که برای محاسبه وزن ایده آل خود ، فقط باید به قدشان توجه کنند اما حقیقت این است که برای محاسبه دقیق وزن ایده آل ، به غیر از قد ، فاکتورهای دیگری هم وجود دارد.
بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل پایگاه خبری لقمه: با توجه به تنوع فرهنگ‌ها و مناطق در ایران، هر روستا و منطقه می‌تواند غذاهای محلی خاصی داشته باشد. غذاهایی که در منوی هیچ رستورانی مشابهش یافت نمی شود و خوردن آن می‌تواند تجربه بی‌نظیری باشد. نکته ی اصلی اینجاست که برای مزه کردن غذاهای خاطره انگیز بهتر است رستوران های جذاب را رها کرده و مانند محلی ها غذا بخورید. بهترین غذاها در مقصدی که به آن سفر می کنید آنهایی هستند که مردم همان منطقه می خورند.
چلوخورشت "چنزو" پایگاه خبری لقمه: «جیرجیرک» خبرسازترین حشره در دو،‌ سه هفته اخیر بوده است اما نه به عنوان یک حشره آوازخوان که بیشتر در مناطق گرمسیری زندگی می‌کند؛ بلکه به عنوان جانوری که در یکی از استان‌های کشور یک خوردنی نسبتا محبوب محسوب می‌شود.