قیمت برنج‌ ایرانی و خارجی افزایش یافت


گزارش‌های میدانی از افزایش قیمت انواع برنج ایرانی و خارجی در بازار در یک هفته اخیر حکایت دارد.

به گزارش لقمه، قیمت انواع برنج خارجی در بازار در روزهای گذشته افزایش داشته است. این را فعالان بازار و عمده‌فروشان نیز تائید می‌کنند. آنها می‌گویند، قیمت برنج‌های خارجی ظرف هفته گذشته با میزانی افزایش مواجه شده و از حدود 500 تومان در هر کیلوگرم تا 700 تومان هم قیمت افزایش یافته است.

این در شرایطی است که واردکنندگان که مدعی هستند بخشی از برنج‌های خارجی را با ارز مرجع وارد کشور نکرده‌اند، درخواست‌هایی را از مسئولان قیمت‌گذاری کالاو خدمات در کشور مبنی بر افزایش قیمت داشته‌اند و به بهانه این که قرار است قیمت افزایش پیدا کند، عرضه برنج در بازار را به صورت قطره‌چکانی صورت داده‌اند.

بر این اساس، رفتار دوگانه عرضه‌کنندگان برنج‌های خارجی در بالا بردن قیمت و کم کردن عرضه سبب شده است تا سطح عمومی قیمتها در هفته گذشته نسبت به روزهای قبل از آن، افزایش یابد و برخی نوسانات قیمتی در بازار این محصول اتفاق افتد.

در این میان، در پی برخی نوسانات جزئی در قیمت دلار در بازار در یک هفته اخیر، بازار برنج‌های ایرانی نیز تحت تاثیر همین رفتار، نوسان جزئی داشته و قیمت‌ها از 100 تا 300 تومان در هر کیلوگرم افزایش را تجربه کرده است.

در عین حال، احتکار برخی واردکنندگان نیز موضوعی است که نباید از سوی بازرسان نادیده گرفته شود، چراکه از این شرایط سوءاستفاده کرده و تا تعیین تکلیف از سوی مرجع قیمتگذار، عرضه را متوقف کرده‌اند.



قیمت انواع برنج داخلی و خارجی در بازار

هم اکنون قیمت هر کیلوگرم برنج هاشمی 5500 تومان، برنج طارم اصل 5000 تومان، برنج صدر دودی 4800 تومان، برنج طارم رمضانی 4500 تومان و برنج نیم دانه نیز 3000 تومان در بازار است.

همچنین هم اکنون هر کیلوگرم برنج برنج وارداتی در بازار از 3600 تومان به حدود 4 هزار تومان رسیده است که در برندهای مختلف البته این نوسان قیمتی به چشم می‌خورد، ضمن اینکه برخی از برندها نیز قیمتهای خود را بدون تغییر باقی گذاشته‌اند.

نکته حائز اهمیت کاهش عرضه در بازار است که به نظر می‌رسد بر هم خوردن عرضه و تقاضا را سبب خواهد شد، بنابراین اگرچه ممکن است برندی، قیمت محصول خود را افزایش نداده باشد، اما عملا با کاهش عرضه، قیمت خود به خود بالا می‌‌برد.

از سوی دیگر، برخی از انواع برنج‌های خارجی ظرف روزهای گذشته قیمتهای جدید خود را با تائید سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در سامانه قیمتگذاری کالا و خدمات به ثبت رسانده‌اند که بر این اساس، قیمت برنج پاکستانی 30 کیلوگرمی 48 هزار و 100 تومان، برنج هندی 40 کیلوگرمی 68 هزار و 200 تومان، برنج سیلان دانه بلند 10 کیلوگرمی 36 هزار تومان، برنج باسماتی 10 کیلوگرمی 16 هزار و 700 تومان، برنج سیله 10 کیلوگرمی 18 هزار و 200 تومان.


نقل از :مهر

کد: 2676 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۹ دي بازدید: 2074 ساعت: 5:06 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برنج ایرانی پائین کشید/ تداوم کاهش قیمت به نفع مصرف کننده ۱۴۰۴ سه شنبه ۱۵ مرداد
2 توزیع برنج تنظیم بازار در گناوه آغاز شد/قیمت مصوب هر کیلو ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
3 افشاگری رئیس قوه قضائیه درباره گرانی برنج | پشت پرده احتکار لو رفت ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
4 طرز تهیه برنج ایرانی مجلسی رستوران | فوت و فن پخت انواع برنج ایرانی به شیوه مجلسی رستورانی ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
5 لغو ممنوعیت فصلی واردات برنج / میانگین نیاز کشور ۳/۵ میلیون تن ۱۴۰۴ دوشنبه ۳ تير
6 چرا شکر بیش از یک ماه است که توزیع نشده+ جدول قیمت کالاها ۱۴۰۴ چهارشنبه ۸ خرداد
7 آقای معاون برنج ایرانی نزدیک ۳۰۰ هزار تومان؛ همچنان انکار می‌کنید؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۴ ارديبهشت
8 کشف بیش از ٧٠٠ تن برنج احتکاری در تهران ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
9 عامل اصلی افزایش قیمت برنج چیست؟/ بازار برنج متعادل می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
10 ثبت سفارش واردات برنج آغاز شد/ کاهش قیمت برنج طی روزهای آینده ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
11 کنترل قیمت با ترخیص برنج‌های وارداتی از گمرک/ آغاز ثبت سفارش برنج از ۵ آذر ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  عوارض ناشی از آلودگی هوا را با یک سیب در روز کاهش دهید یک متخصص تغذیه گفت: مصرف روزانه یک عدد سیب می‌توان...

  علل شایع کم اشتهایی کودکان عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مصرف ش...

  اگر از یبوست رنج می برید، بخوانید اگر به یبوست مبتلا هستید حتما به پزشک مراجعه کنید ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

در یخچال تان را به روی کپک ببندید میوه، نان و هر خوردنی دیگری پس از مدتی کپک می زند. اصلا اگر چند روز از یخچال تان غافل شوید و در آن را باز نکنید تنها یک راه حل برای فرار از بوی بد یخچال تان برای تان باقی می ماند و آن راه حل هم ریختن مواد غذایی فاسد شده داخل سطل زباله است!
کجا غذا بخوریم، کجا غذا نخوریم بیشتر متخصصان فیزیولوژی معتقدند لذت غذاخوردن، یکی از بزرگ‌ترین لذت‌های زندگی است اما بسیاری از افراد به‌راحتی از این لذت می‌گذرند و نمی‌دانند که می‌توانند با رعایت چند نکته بسیار ساده اما کاربردی، غذا خوردن را برای خود و سایر اعضای خانواده‌شان، به یک تفریح بزرگ تبدیل کنند.
4 قانون طلایی برای خوب خوابیدن برای اینکه شب‌ها خوب بخوابید لازم است که در عادت‌های غذایی‌تان و یا حداقل در شامتان تغییراتی ایجاد کنید...
بخور نخورهای 20 تا 120 سالگی (1) با ما باشید تا بگوییم بدنمان در هر سن و سالی بیشتر به چه مواد غذایی و ویتامین‌هایی نیاز دارد تا سالم و سرحال باشد.