ایران سیزدهمین تولیدکننده سیر در جهان


ایران با تولید سالانه بیش از 100 هزار تن سیر، رتبه سیزدهم تولید این محصول در جهان را به خود اختصاص داده است.

به گزارش لقمه، کشور چین با تولید حدود 12.5 میلیون تن سیر بزرگترین تولیدکننده این محصول در جهان است.

ایران در گذشته یکی از صادرکنندگان سیر به کشورهای اروپایی بوده اما به علت بی‌توجهی به این محصول امروز سایر کشورهای جهان مانند چین، کره، اسپانیا، مصر، تایلند، آرژانتین و آمریکا با عملکرد و تولید بالای این محصول و ارائه به موقع به بازار جزو صادرکنندگان اصلی این گیاه هستند.

کشورمان سالانه حدود هزار تن سیر به ارزش بیش از 300 هزار دلار به کشور‌های آذربایجان، بلغارستان، عراق، روسیه، آلمان و امارات متحده عربی صادر می‌کند.

در نقاط مختلفی از ایران مانند استان‌های خراسان، همدان، سمنان، مازندران، خوزستان، هرمزگان، مرکزی و سایر نقاط، کشاورزان به کشت گیاه سیر پرداخته‌اند اما سیرهای محلی همدان، اهواز، مازندران و مشهد از معروفیت بیش‌تری برخوردارند و استان همدان در تولید سیر رتبه اول کشور را دارد.

استان‌های دیگر معمولا سیر تولیدی خود را به صورت سبز و برای تازه‌خوری در بازار عرضه می‌کنند اما استان همدان بیشتر تولیدش را به صورت سیر خشک عرضه می‌کند.

طبق اعلام سازمان جهاد کشاورزی استان همدان سطح زیرکشت سیر در این استان در سال جاری به بیش از 3200 هکتار افزایش یافته و بیش از 40 هزار تن سیر از مزارع برداشت شده است.

وجود کشاورزان توانمند، تولید ادوات مکانیزه سیر در استان همدان و استقبال از کشت مکانیزه و کیفیت بالای سیر از مزیت‌های استان همدان در کشت این محصول است که باعث شده سیر همدان شهرت جهانی پیدا کند.

مناطق طارم (استان زنجان)، دزفول، استان‌های مازندران و گیلان در فصل بهار سیر برداشت می‌کنند و استان‌های همدان، آذربایجان شرقی، فارس و خراسان رضوی تولیدکننده تابستانه سیر در کشور هستند.

سیر محصولی است آبی که به صورت پاییزه و در اواخر شهریور تا اواخر مهر کشت شده و در صورت کمبود بارندگی آبیاری می‌شود اما در مقایسه با سایر محصولات سبزی و صیفی محصول کم‌آب بوده که با توجه به محدودیت منابع آبی، توسعه کشت این محصول مورد توجه قرار گرفته است.

طول دوره رشد سیر از مرحله کاشت تا رسیدگی بین 100 تا 120 روز است و مطلوب‌ترین آب و هوا برای کشت این محصول در پاییز، زمستانی نسبتا سرد با پوشش مناسب برف، بهاری بارانی و روزهای تابستانی گرم و آفتابی با شب‌های خنک است.


نقل از :ایسنا

کد: 2682 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۱۰ دي بازدید: 2398 ساعت: 10:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اطعام بیش از ۱۳ هزار زائر رضوی در مسیر مشهد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ شهريور
2 ۶ علامت چرب شدن کبد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
3 تذکر به وزیر کشاورزی برای تمدید مجوز دامداریهای سنتی روستایی ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
4 کوتاه شدن دست دلالان با واگذاری تنظیم بازار کالاهای اساسی به اتاق اصناف ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
5 احتمال کاهش قیمت محصولات پروتئینی در صورت تداوم سیر نزولی قیمت نهاده‌های دامی ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
6 دلایل معاون وزیر اقتصاد بر عملکرد بانک کشاورزی در مسیر حرفه‌ای ۱۴۰۲ جمعه ۳ آذر
7 پیگیری قطار سریع السیر تهران مشهد در «ایران امروز» ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
8 سیب آذربایجان غربی رکورد زد/ قطب سیب ایران پشت سد صادرات ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
9 چگونگی کمک واردکنندگان به برنج کاران داخلی ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
10 روش پخت نان ساده در خانه | فقط با چند ماده ساده نان سیر بپزید | طرز تهیه نان موزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۳ تير
11 تولید ۸.۸ میلیون تن میوه‌های گرمسیری در سال جاری ۱۴۰۱ يکشنبه ۷ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین خوراک ها برای افطاری و سحری کدامند؟ پایگاه خبری لقمه: سرپرست دفتر طب ایرانی وزارت بهدا...

  نجات سر یک بچه از زود پز! مدیرعامل آتش نشانی یاسوج از نجات یک پسر بچه یک سال...

  خونریزی هنگام مسواک زدن علامت وجود جرم دندانی است یک دندانپزشک گفت: اولین علامت وجود جرم، خونریزی هن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تقویت بینایی با مواد غذایی مواد غذایی همواره یکی از نقش‌های حیاتی را در سلامت بدن ایفا می‌کنند و پزشکان در هر مشکل و بیماری خاصی، مصرف برخی مواد غذایی را توصیه و افراد را از خوردن موادی منع می‌کنند. چشم‌ها نیز مانند سایر اندام‌های بدن برای عملکرد خوب به تغذیه سالم نیاز دارد.
مزاج پاییز و زمستان و تدابیر آن مزاج این فصل، سرد و خشک است. مزاج فصل پائیز در سرما و گرما معتدل، ولی در تری و خشکی همانند بهار به اعتدال نیست چون آفتاب تابستان هوا را کاملاً خشک نموده و اسباب تری در این فصل چندان آشکار نیست.
زیتون بخورید تا سکته نکنید و سرطان نگیرید برای اینکه وزنتان کاهش یابد، سکته نکنید، سرطان نگیرید، دچار آسم نشوید و برای ده‌ها فایده دیگر؛ حتماً زیتون مصرف کنید.
میگرن و دانستنی هایی درباره آن یک متخصص مغز و اعصاب با تاکید بر اینکه کاهش آب بدن به عنوان یکی از عوامل تشدید کننده سردرد در تابستان است، گفت: کاهش آب بدن در تابستان به علت تعریق فراوان است به همین دلیل باید روزانه آب به صورت اندک اندک و بافاصله مصرف شود.