احتمال کاهش قیمت محصولات پروتئینی در صورت تداوم سیر نزولی قیمت نهاده‌های دامی


پایگاه خبری لقمه: امروز «کاهش تا 25 دلار قیمت جهانی نهاده دامی» خبری خوشی برای وارد کنندگان و «1.5 میلیون دامدار ایرانی» است کارشناسان می‌گویند در صورت تداوم «قیمت محصولات پروتئینی کاهش می‌یابد».

به گزارش پایگاه خبری لقمه، امروز وارد کنندگان نهاده های دامی که قیمت های جهانی را مرور می‌کنند، خوشحال‌تر از روزهای گذشته هستند، زیرا قیمت کنجاله سویا و ذرت که برای خوراک دام استفاده می شود به ترتیب 25 و 5 دلار در یک روز کاهش قیمت داشت، خبری که شادی 1.5 میلیون دامدار را هم به همراه دارد.
 
بلومبرگ امروز گزارش داد که «قیمت جهانی سویا 25 دلار و ذرت 5 دلار کاهش قیمت داشت» اینها نهاده های ضروری برای دام و طیور هستند. پیش بینی از بارندگی مناسب دلیل افت قیمت ها بوده است.
 
علی عزیزی کارشناس کشاورزی با بیان اینکه کاهش قیمت های جهانی خروج ارز را هم کمتر می کند، گفت « قیمت نهاده‌ها در داخل هم کمتر می شود» و بیشترین تاثیرش در کاهش رانت و فساد و جمع شدن بازارهای سیاه نهاده است.
 
وی افزود: دولت با پرداخت ارز ارزان(28500 تومان) یا همان پرداخت یارانه، قیمت نهاده را در داخل کنترل می‌کند اما وقتی فاصله قیمت داخل و بازار جهانی بیشتر می شود بازار سیاه نهاده شکل می گیرد که سودجویان به چند برابر قیمت می فروشند، کاهش قیمت جهانی این بازارهای انحرافی را به حداقل می‌رساند.
 
نهاده دامی تا 70 درصد در قیمت محصولات پروتئینی مانند گوشت، مرغ، تخم مرغ و لبنیات تاثیر دارد، یعنی اگر هزینه تولید یک کیلو گوشت 400 هزار تومان باشد، 280 هزار تو مان مربوط به هزینه نهاده است.  ایران 70 درصد نهاده مورد نیاز دامداران را با واردات تامین می کند.
 
پس از جنگ روسیه و اوکراین که 35 درصد غلات جهان را تولید می کنند، قیمت برخی نهاده ها تا دو برابر شد و بازارها را به هم ریخت، این شوک سبب شد که کشورها برنامه‌های خود را روی تولید محصولات اساسی متمرکز کنند.
 

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 15437 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر بازدید: 766 ساعت: 4:57 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 انقلاب در مدیریت کشاورزی؛ اختیارات کلیدی به مدیران استانی واگذار می‌شود ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲ مرداد
2 بازگشت ارز ترجیحی برای نهاده‌های دامی و برخی کالاهای اساسی ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
3 قیمت‌ ارزی کالاهای اساسی و نهاده‌های بخش کشاورزی اعلام شد ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
4 دلالی در شبکه توزیع موجب افزایش قیمت گوشت شد ۱۴۰۱ شنبه ۱۷ دي
5 فساد در بازار نهاده‌های دامی مشخص شد ۱۴۰۱ شنبه ۱۹ آذر
6 ۹ تخلف وزارت جهاد کشاورزی در ماجرای «آریو تجارت سهیل» ۱۴۰۱ جمعه ۳ تير
7 وعده وزارت کشاورزی به تولید کنندگان برای تامین نهاده های دامی ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۱ ارديبهشت
8 چگونه مرغ در آذرماه ارزان می شود؟ ۱۴۰۰ پنج شنبه ۴ آذر
9 درخواست واردکنندگان نهاده‌های دامی برای رفع تبعیض ۱۴۰۰ چهارشنبه ۸ ارديبهشت
10 قیمت تخم‌مرغ درب مرغداری به ۷۰۰۰ تومان رسید! ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  توصیه های تغذیه ای طب اسلامی برای فصل پاییز با آغاز ۶ ماه دوم سال و سرد شدن تدریجی هوا، باید د...

  اسیدهای چربی که خود چربی سوزند! این اسیدهای چرب با تغییر در آنزیم هایی که باعث چرب...

  مواد غذایی پایین آورنده کلسترول خون لقمه: افزایش کلسترول خون یکی از عواملی است که جوام...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

به دور ماندن از اضافه وزن و چاقی با این کارها اضافه وزن و چاقی یکی از معضلات انسان امروزی است. تغییر شیوه زندگی از یک سو و تغییر عادات غذایی و تمایل به مصرف غذاهای آماده و فوری (فست فودها)، غذاهای خیابانی و پرکالری از سوی دیگر روند اضافه وزن و چاقی و به موازات آن بیماری‌های ناشی از چاقی و اضافه وزن مانند دیابت، فشار خون، بیماری‌های قلبی، عروقی و ... روند رو به افزایشی را در کشور دارد و به این دلیل هزینه‌های درمان و مراقبت از این بیماری‌ها بار مالی زیادی را به دوش دولت و خانواده‌ها خواهد گذاشت.
همه چیز درباره «تب کریمه کنگو» از شایعات تا تکذیب وزارت بهداشت پایگاه خبری لقمه: رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت با تکذیب انتشار بیماری تب کریمه کنگو از طریق خوردن گوشت آلوده، تاکید کرد: برخی فکر می‌کنند که خوردن گوشت آلوده می‌تواند منجر به انتشار این بیماری شود؛ این موضوع را قویا تکذیب می‌کنم زیرا تنها عامل ابتلا به این بیماری تماس با لاشه و خون تازه حیوان بیمار است.
میزان ماندگاری گوشت قرمز و ماهی متخصصان تغذیه می گویند: گوشت یخ زده پس از یکسال از زمان ذبح تمام ارزش غذایی خود را از دست داده و به تفاله تبدیل می‌شود اما در موارد زیادی گوشت‌های یخ زده وارداتی تنها چند روز مانده به یکسال در کشور به فروش می‌روند.
چگونه هم بخوریم هم لاغر بمانیم! حرف از رژیم‌های لاغری که می‌شود همه به یاد گرسنگی و ضعف و بی‌حالی می‌افتند! درحالی که متخصصان علم تغذیه معتقدند رژیم‌های لاغری نباید هرگز باعث ذره‌ای گرسنگی شوند.