چگونه ماهی سالم را تشخیص دهیم؟


مجید محرابی توانا با تاکید بر مصرف بیشتر گوشت سفید به جای گوشت قرمز اظهار کرد: گوشت ماهی حاوی امگا 3 و اسیدهای چرب مفید است که از عوامل بیماری‌زا جلوگیری می‌کند و افراد حداقل دو نوبت در هفته باید از ماهی استفاده کنند.

به گزارش لقمه، وی در مورد احتمال انتقال بیماری‌ها از طریق مصرف گوشت ماهی گفت: احتمال انتقال بیماری‌ها از طریق گوشت ماهی کم است زیرا این آلودگی‌ها به حرارت حساس هستند و با گرما از بین می‌روند و آلودگی کمی است که با وجود طبخ ماهی باز هم به انسان منتقل می‌شود.

این متخصص بهداشت توضیح داد: مسمومیت غذایی موسوم به «بوتولیسم» ناشی از نوعی باکتری است که سمی تولید می‌کند و از طریق غذاهای دریایی مثل ماهی منتقل می‌شود که خیلی خطرناک است و در عرض چند ساعت موجب فلج شدن عضلات صورت می‌شود. البته این سم به حرارت حساس است بنابراین قبل از مصرف ماهی یا کنسرو ماهی ماده غذایی باید به طور کامل حرارت ببیند تا این سم از بین برود این سم از طریق گرد و غبار وارد ماده غذایی می‌شود.

محرابی توانا درباره بهترین روش مصرف کنسرو ماهی اظهار کرد: افراد معمولاً برای از بین بردن آلودگی قوطی کنسرو را چند دقیقه می‌جوشانند اما مطمئن‌ترین روش برای از بین بردن آلودگی این است که محتویات قوطی کنسرو در ماهی‌تابه ریخته و کمی آب به آن اضافه شود و یکی دو دقیقه بجوشد. البته آب نباید آن قدر زیاد باشد که طعم و قوام غذا از بین برود.

به گفته وی، ماهی اگر خوب پخته شود و قبل از آن به خوبی تمیز و شسته شود مصرفش جای نگرانی ندارد البته افرادی که ماهی را تمیز می‌کنند باید از دستکش استفاده کنند تا هم آلودگی احتمالی از ماهی به فرد منتقل نشود و هم آلودگی از فرد به ماهی منتقل نشود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله درباره علائم تازگی ماهی توضیح داد: گوشت ماهی تازه معمولاً سفت، بی‌بو و دارای رنگ براق است. چشم‌ها نیز شفاف هستند در حالی که ماهی فاسد، بودار و حالت وا رفته دارد و چشم‌ها هم حالت قوام و برآمدگی ندارد.

وی همچنین توصیه کرد: برای تهیه خوراک ماهی از روغن جامد استفاده نشود و از روغن سرخ کردنی، روغن کنجد یا زیتون مصرف شود.


نقل از :فارس

کد: 3075 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۸ بهمن بازدید: 3873 ساعت: 10:58 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
2 طرح دریابست از دوم تا نهم مهرماه ۱۴۰۳ اجرا می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
3 تاثیر قهوه بر حفاظت از ماهیچه‌ها در سالمندان ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
4 کنترل کلسترول به کمک روغن ماهی ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
5 کمک روغن ماهی به سالمندان پرخطر در پیشگیری از آلزایمر ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
6 این ماهی، بمب کلسیم و پروتئین است ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
7 تهران میزبان دومین نمایشگاه صنعت آکواریوم ماهیان زینتی می شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
8 معافیت مالیاتی کنسرو پشت سد خلف وعده وزارت اقتصاد و سازمان امورمالیاتی ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
9 صادرات تخم ماهی قزل‌آلا از آذربایجان‌شرقی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
10 صادرات آبزیان در ۵ ماه نخست سال افزایش یافت ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
11 بیش از ۸ هزار طرح شیلاتی با همکاری بنیاد برکت اجرا می شود ۱۴۰۲ جمعه ۹ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  هرگز غذا را در هوای اتاق رها نكنید هرگز غذا را در هوای اتاق رها نكنید؛ عامل بیماری در...

  با این غذاها بهتر بیندیشید مغز برای تمركز و احساس قدرت و توان نیاز به غذا دار...

  مصرف بستنی برای کودکان زیر 3 سال ممنوع کارشناس مواد خوراکی و آشامیدنی‌های دانشگاه علوم پز...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

جلوگیری از ابتلا به افسردگی با خوردن این مواد غذایی ویتامین ها و املاح بر روی خلق و خوی افراد تاثیر بسزایی دارند.
داروهای گیاهی کاهش وزن حاوی شیشه هستند دکتر ناصحی با هشدار نسبت به مصرف داروهای لاغری در زنان گفت: :« عده ای از افراد سودجو از تمایل خانم ها برای کاهش وزن استفاده می کنند و با توصیه های غیر علمی و تجویز برخی از داروها که به عنوان داروهای گیاهی مطرح می شوند و حاوی مواد محرک روانی هستند انها را به ورطه اعتیاد میکشانند.
خواص شگفت انگیز کاکائو به دنبال مطالعاتی كه روی تأثیر كاكائو در پیشگیری از حملات قلبی انجام شد، محققین به این نتیجه رسیدند كه خوردن كاكائو با كاهش خطر بیماری‌های قلبی- عروقی مرتبط است.تمامی‌گیاهان، رنگدانه‌هایی دارند كه می‌توانند از بروز بیماریها جلوگیری كنند. مثلاً ماده سولفورافان (Sulforophane) موجود در كلم براكلی، از وقوع سرطان پیشگیری می‌كند و همچنین ماده آلیكین (allicin) در سیر و رنگدانه كپسایسین (capsaicin)درانواع فلفل از حملات قلبی جلوگیری می‌كنند. گیاه كاكائو نیز، مانند سایرغذاهای گیاهی، املاح و مواد آنتی اكسیدان خاص خود را دارد كه باعث كاهش ابتلاء به بیماریهایی مثل بیماری قلبی می‌شود.آنتی اكسیدان قوی موجود در دانه‌ كاكائو، فلاوونوئید است.
بهترین مکان نگهداری 5 ماده‌ مهم غذایی 5 ماده غذایی وجود دارد كه برخی از ما كم و بیش در خصوص جای نگهداری از آنها سردرگم هستیم. این مطلب شما را راهنمایی می‌كند تا بدانید كجا باید از این مواد غذایی نگهداری كنید.