دفاع دامپزشکی برزیل از سلامت گوشت های صادراتی


به دنبال توقف کشتار دام در برخی کشتارگاه های برزیل برای جمهوری اسلامی ایران،روز شنبه، 7 بهمن هیاتی بلند پایه از دامپزشکی فدرال برزیل در سازمان دامپزشکی کشور حضور یافته و از سلامت گوشت های صادراتی دفاع کردند.

به گزارش لقمه، در پی اعلام یک مورد مثبت جنون گاوی در یک راس گاو 13 ساله تلف شده در ایالت پارانای کشور برزیل توسط سازمان جهانی بهداشت دام در دسامبر سال 2012، جمهوری اسلامی ایران کشتار دام در کشتارگاه ایالت پارانا و دو کشتارگاه همجوار این ایالت را متوقف کرد.

به این منظور صبح امروز (شنبه، 7 بهمن) جلسه ای با حضور هیاتی متشکل از رئیس سازمان دامپزشکی برزیل، رئیس انجمن تولیدکنندگان گوشت برزیل، مدیر تجارت بین المللی و ارتباطات کشاورزی، بازرس دپارتمان بهداشت دام و گیاه وزارت کشاورزی برزیل، دبیر و وابسته بخش توسعه تجارت سفارت برزیل در ایران، در سازمان دامپزشکی کشور برگزار شد.

در این نشست، هیات برزیلی با اشاره به اقدامات در دست اجرای دامپزشکی کشور برزیل، از سلامت گوشت گاو صادراتی برزیل به استناد اقدامات در دست اجرا توسط دامپزشکی این کشور در راستای استانداردها و توصیه های سازمان جهانی بهداشت دام (OIE) و پاسخ به ابهامات و سوالات مطرح شده،‌دفاع کردند.

همچنین در این نشست مقرر شد سازمان دامپزشکی بر روی مستندات ارایه شده مطالعه و بررسی انجام دهد و در نشست بعدی که فردا (یکشنبه) برگزار خواهد شد، نظرات و تصمیمات خود را به هیات اعزامی اعلام کند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور پیش از این در ارتباط با سلامت گوشت های وارداتی از کشور برزیل با اشاره به اینکه 68 کشور از برزیل گوشت وارد می کنند، گفته بود: برزیل در لیست کشورهای گروه اول از نظر ناچیز بودن مخاطرات بیماری جنون گاوی است اما با این حال سازمان دامپزشکی با پیگیری پروتکل های بهداشتی، نظارت مستقیم کارشناسان دامپزشکی و همچنین بازرسی کامل قبل از کشتار، سلامت گوشت های وارداتی برزیلی از نظر بیماری های مختلف واگیردار و قابل انتقال بین انسان و دام از جمله بیماری جنون گاوی را تامین می کند.

به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور،دکتر دستور اظهار کرد: انتقال بیماری جنون گاوی از طریق مصرف و خوردن گوشت بسیار نامحتمل است اما با این حال سازمان دامپزشکی با توجه به گزارش یک مورد جنون گاوی در یک راس گاو 13 ساله در یکی از ایالتهای جنوبی این کشور، با نگاه کارشناسی و علمی این موضوع را مورد بررسی قرار داده است.

وی با اشاره به واردات گوشت قرمز برزیلی طی یک دهه اخیر و نقشه راه سازمان دامپزشکی برای امنیت بهداشتی محموله های وارداتی، گفت: علاوه بر پروتکل های اقتصادی، یک پروتکل بهداشتی نیز در این بخش منعقد شده که متضمن سلامت و بهداشت گوشت های وارداتی است.

به گفته رئیس سازمان دامپزشکی کشور، در این پروتکل مقررات سازمانهای جهانی بهداشتی برای مقوله بهداشت و بازرسی گوشت لحاظ گردیده و صادر کننده ملزم به اجرای این مقررات می باشد.

وی از جمله موارد مورد تاکید در پروتکل بهداشتی را بازرسی قبل از کشتار عنوان کرد و گفت: در این فرایند، هر دامی که علائم عصبی و تغییرات رفتاری داشته باشد در گام نخست حذف شده و مجالی برای کشتار آن حیوان بوجود نمی آید.

دکتر دستور نخستین و بارزترین نکته در این پروتکل را قرار گرفتن کشور برزیل در لیست 19 کشور گروه اول کشورهای جهان که مخاطرات بیماری جنون گاوی در آنها ناچیز و قابل اغماض می باشد عنوان کرد و گفت: این بدین معناست که مخاطرات بیماری جنون گاوی در دام و محصولات دامی کشور برزیل در حد صفر می باشد.لکن بطور دائم مورد بررسی میباشد چنانچه علائمی مشاهده شود فورا اقدام لازم معمول خواهد شد.


نقل از :روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور

کد: 3087 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۸ بهمن بازدید: 2697 ساعت: 12:16 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 واردات دام پایه پروار در حال انجام است ۱۴۰۳ شنبه ۴ اسفند
2 سهم دامداری های کوچک‌مقیاس از تولید گوشت قرمز کشور چقدر است؟ ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۱ بهمن
3 توزیع ۲۷۰ تن مرغ تنظیم بازار در استان یزد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
4 تاثیر مصرف گوشت قرمز بر زوال عقل ۱۴۰۳ سه شنبه ۲ بهمن
5 قیمت روز دام و طیور؛ از جوجه یک‌روزه تا دام سنگین ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
6 مسمومیت ده‌ها فیلیپینی با خوردن لاک‌پشت در حال انقراض ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
7 قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی در میادین میوه و تره‌بار ۵ آذر ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
8 افزایش ۲۰ درصدی ورودی مرغ به تهران/ بازار گوشت مرغ تهران به ثبات رسید ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
9 برآورد تولید ۹۲۳ هزار تن گوشت قرمز در سال جاری ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
10 عدم صلاحیت فروشگاه‌های اینترنتی برای توزیع بهداشتی گوشت ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
11 تولید ۵۰۰ کیلو خاویار در لرستان ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  با 13 معجزه سیب آشنا شوید سیب خواص زیادی برای سلامتی دارد. در این مبحث به 13...

  خواص سرکه بالزامیک سرکه بالزامیک چند سالی است در کشور ما محبوبیت یافت...

  شكر، ماده سمی از آب درآمد البته مصرف مقادیر بسیار كم شكر هیچ مشكلی ندارد اما...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تلاش دختران ایرانی برای «باربی شدن» «ممنون، میل ندارم. برنج کم می‌خورم. میلی به گوشت قرمز ندارم. شب‌ها شام نمی‌خورم. به جای پروتئین، سالاد می‌خورم و...» شنیدن این جملات از زبان دختران و زنان ایرانی در سال‌های اخیر به رواج بی‌اشتهایی‌های عصبی و دامن زدن به توهم چاقی میان آن‌ها کمک کرده است. موضوعی که بیش از هر چیز، شاید ریشه در باورها و خرده فرهنگ‌های غلط جامعه داشته باشد و جامعه زنان ایرانی را درگیر مشکلاتی اساسی در زندگی کند.
جنسینگ ایرانی بخورید! بررسی ها نشان می دهند یکی از اصلی ترین فایده های سیاه دانه در بهبود سیستم ایمنی بدن و تقویت آن است، به طوری که حتی در بیماران مبتلا به صرع نیز مصرف آن سبب کاهش حملات تشنج می شود.
چرا یکباره برخی غذاها را هوس می کنید؟ با این که مانند معمول غذا خورده بودم اما هوس کردم شکلات و کمی سیب زمینی بخورم. شنیدم که متخصصان میگن بین احساس گرسنگی و هوس ناگهانی تفاوت است.
کارآفرینی با یک گیاه کدو شکل پایگاه خبری لقمه: «محمدرضا صابری» کارآفرین فعالی ست که تصمیم گرفت کشاورزی را به شیوه‌ای نوین به کار بگیرد و با تولید محصولات خاص در این زمینه فعالیت کند.