رییس کمیسیون واردات اتاق ایران
بازار برنج منظم نیست


مجید رضا حریری در پاسخ به این سوال که چرا ارز مرجع برای واردات برنج حذف شده است، اظهار کرد: از نظر من ارز مرجع به واردات هیچ کالایی نباید اختصاص داده شود زیرا باعث ایجاد فضای رانتی در کشور می شود.

به گزارش لقمه، رییس کمیسیون واردات اتاق ایران با بیان این‌که اصلا منطقی نیست که در فضای اقتصادی دو نرخ ارز مرجع و مبادله‌ای وجود داشته باشد، خاطرنشان کرد: دو نرخ 1226 تومانی و مبادله‌ای که از سوی دولت اعلام می شود باید به سمت یکسان شدن حرکت کند زیرا نرخ ارز در بازار آزاد به طور طبیعی به روند خود ادامه می‌دهد.

حریری گفت: پیش از این تجهیزات پزشکی در اولویت قرار داشت که ارز مرجع برای واردات آن تخصیص می‌یافت ولی حالا قرار شد فقط دارو ارز مرجع دریافت کند و تجهیزات پزشکی با ارز مبادله‌ای وارد کشور شود.

وی با تاکید بر این‌که بازار برنج در حال حاضر منظم نیست، تصریح کرد: بسیاری از برنج‌هایی که با ارز مرجع وارد شده در مرحله توزیع متوقف شده یا با نرخ آزاد در بازار توزیع شده‌اند. 

رییس کمیسیون واردات اتاق ایران با بیان این‌که این موضوع در مورد همه کالاهای موجود در اولویت اول و دوم وجود دارد تصریح کرد: اختصاص ارز 1226 تومانی به کالاهای موجود در اولویت‌ اول و دوم باعث بوجود آمدن همین رویه می شود همان طور که بسیاری از زائران خارجی از داروخانه‌های ایرانی دارو به مقدار زیاد با ارز 1226 تومانی خرید می‌کنند.

رییس کمیسیون واردات اتاق ایران ادامه داد: این داروها با ارز 1226 تومانی وارد کشور می شوند ولی زائرانی که وارد کشور شده تا جایی که می‌توانند دارو خریده واز کشور خارج می‌کنند.

وی بیان کرد: هر نوع نرخ گذاری غیر واقعی روی قیمت ارز منجر به شکل گیری بازارهای فاسد می‌شود. گوشت نیز همین وضعیت را دارد و زمزمه حذف ارز مرجع برای واردات آن نیز مطرح است.

حریری با بیان این‌که ممکن است روند حذف ارز مرجع از کالاهای اولویت اول و دوم همچنان ادامه پیدا کند تصریح کرد: گوشتی که ارز مرجع دریافت می کند باید با قیمت حدود 12 هزار تومان به دست مصرف کننده برسد ولی آیا چنین اتفاقی می افتد؟!

وی افزود: زمانی که به واردکننده ارز 1226 تومانی داده می‌شود در مرحله اول باید نظارت کرد که آیا آن واردکننده ارز خود را صرف واردات کالای اولویت اول و دوم کرده است یا خیر. سپس باید بررسی کرد که آیا کالا با ارز 1226 تومانی خریداری شده است یا خیر. باید کنترل شود که آیا واردکننده با قیمت واقعی کالای خود را در بازار عرضه کرده است یا خیر.

او ادامه داد: در نهایت باید به روند توزیع ارز با قیمت یارانه‌ای توجه کرد و بررسی کرد که آیا کالا با قیمت یارانه‌ای به دست مصرف کننده نهایی رسیده است یا خیر.

حریری در پایان گفت: زمینه برای انجام هر نوع فسادی در اقتصاد با حضور ارز مرجع اعم از احتکار و گرانفروشی وجود دارد.

در همین رابطه محمدحسین برخوردار، رییس مجمع واردات نیز در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که مذاکرات نهایی در خصوص اختصاص ارز صادراتی برای واردات برنج و گوشت انجام شده است، اظهار کرده که این موضوع در مراحل نهایی به سر می‌برد و ابلاغیه آن هنوز ارسال نشده است.

وی ادامه داده که ما درخواست داده بودیم که واردات برنج و گوشت از طریق ارز مبادله‌ای و ارز حاصل از صادرات انجام شود و قطعا از این پس قیمت گذاری آن متفاوت می شود.

او با بیان این‌که در این مذاکرات مقرر شده تجار بتوانند برای گروه‌های کالایی اولویت2، برنج و گوشت از ارز مبادله‌ای استفاده کنند تصریح کرده که تمام تلاش ما این است که هر چه زودتر ارز مرجع حذف شده و خانوارهای ضعیف‌تر از کوپن الکترونیک در راستای بهبود معیشت خود استفاده کنند.

همچنین یک مقام مسوول در وزارت صنعت، معدن و تجارت حذف ارز مرجع از برنج را قطعی اعلام و اظهار کرده که پس از نهایی شدن این مذاکرات این تصمیم به طور رسمی اعلام می‌شود.

کارشناسان معتقدند که تصمیم حذف ارز مرجع برای واردات برنج به دلیل تامین شدن نیاز داخلی گرفته شده است.


نقل از :ایسنا

کد: 3095 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۹ بهمن بازدید: 2498 ساعت: 2:22 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آرامش در بازار گوشت مرغ با قیمت هر کیلو ۷۸ هزار تومان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲ بهمن
2 رکورد شکنی تهران در جوجه‌ریزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۹ دي
3 معافیت مالیاتی کنسرو پشت سد خلف وعده وزارت اقتصاد و سازمان امورمالیاتی ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
4 آمادگی ایران برای صادرات ادوات کشاورزی به ازبکستان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
5 تنوع گیاهی ایران با کل قاره اروپا برابر است/۸ هزار گونه گیاهی در ایران ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
6 دستاورد سفر رییس سازمان دامپزشکی کشور به هند ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
7 میزان واردات قطعات هلو و پرک پرتقال طی سال گذشته چقدر بود؟ ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
8 کمیسیون کشاورزی مجلس از امنیت غذایی و کشاورزان حمایت می کند ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۱ تير
9 دورخیز مجلس برای ممنوعیت دائمی صید ترال صنعتی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۷ تير
10 اگروفود سی‌ام آغاز به کار کرد/آنچه که باید از اگروفود بدانید ۱۴۰۲ جمعه ۲۶ خرداد
11 باز شدن پای محصولات کشاورزی و لبنی ایران به بازار میلیاردی چین ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۶ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چربی‌های مفیدبرای قلب یک متخصص قلب و عروق گفت: ایرانی ها به جای روزانه ۴...

  چرا باید همراه غذا پیاز بخوریم ترکیبات گوگرددار در پیاز عضلات صاف ریه را تحریک کر...

  چگونه با تغذیه مناسب به جنگ سرطان برویم؟ هیچ ماده غذایی واحدی نمی‌تواند خطر سرطان را کاهش د...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

سر و دست شکستن برای لاغری مرحله‌ای که در اثر آن انرژی ذخیره‌ای در بدن انسان که معمولاً به شکل بافت چربی است بسیار زیاد می‌شود را چاقی می‌گویند. کم‌تحرکی سالانه جان دو میلیون فرد چاق را در جهان می‌گیرد این در حالی است که، پژوهش‌ها نشان می‌دهد 58 درصد مردم جهان از کم‌تحرکی رنج می‌برند که این امر، عامل مشترک نخست در بیماری‌های دوران معاصر به شمار می‌رود.
"پای مرغ" منبعی سرشار از کلسیم و فسفر یک متخصص تغذیه، مصرف لبنیات، قلم و پای مرغ را منبعی سرشار از کلسیم و فسفر عنوان و خاطرنشان کرد: متاسفانه مردم کشورمان بسیار کم از پای مرغ استفاده می‌کنند در حالی که سالانه به کشورهای دیگر صادر می‌شود.
خواص معجزه آسای تره فرنگی تره فرنگی فشارخون بالا را کاهش می‌دهد. ترکیبی از ویتامینC، ویتامین B6، فولات، آهن و منگنز است. مصرف منظم آن، باعث افزایش کلسترول مفید و کاهش کلسترول مضر می‌شود. حفظ این تعادل در بدن لازم است زیرا مانع از تصلب شرایین، بیماری دیابتی قلبی، حمله قلبی و حتی سکته می‌شود.
نکته‌هایی برای پختن ماهی ماهی یکی از مفیدترین مواد غذایی است که متاسفانه در ایران میزان مصرف آن پایین تر از بسیاری از کشورهای جهان است.