افزایش قیمت برنج در بازار‌های داخلی


در حالی که بازار کم کم خود را برای پاسخ به تقاضای نوروزی آماده می‌کند، بازار خوراکی‌ها و اقلام مصرفی مورد نیاز با اختلال روبه رو شد.

به گزارش لقمه، بازار برنج و گوشت در روزهای گذشته به هم ریختگی محسوسی را تجربه کرد به طوری که برنج در بازارهای داخلی کمیاب و گران شد . برخی از واحدهای عرضه‌ کننده برنج از رسیدن قیمت هر کیلو برنج در برخی نقاط پایتخت به 7 هزار تومان خبر دادند و در عین حال کمبود و در برخی موارد حتی نبود برنج در بازار را نیز تایید کردند. افزایش قیمت برنج در بازارهای داخلی در حالی رخ داده است که تنها سه ماه از فصل برداشت برنج گذشته و همواره در این فصل قیمت برنج در کف قیمتی بازار قرار دارد. برخی از فعالان بازار دلیل آشفتگی بازار برنج را اعلام خبر تغییر اولویت برنج وارداتی از یک به سه را می‌دانند. در حالی تغییر اولویت برنج به اولویت سه اعلام شده است که سخنگوی مرکز مبادلات ارزی این خبر را تکذیب کرده است اما فعالان بازار بر صحت این مطلب تاکید می‌کنند. اگر اولویت واردات برنج از یک به سه تغییر کند، بدان معناست که دیگر دولت برای واردات برنج ارز مرجع 1226 تومانی پرداخت نمی‌کند و برنج باید با ارز مبادلاتی وارد شود .

خلأ نظارتی، مشکل بازار برنج

دبیر انجمن برنج مشکل اصلی در بازار برنج کشور را خلأ نظارتی و کنترلی عنوان و تاکید کرد: حذف ارز مرجع برای واردات برنج تنها بازار را آشفته‌تر می‌کند. جمیل علیزاده شایق با اشاره به تولید دو میلیون و 400 هزار تنی برنج در سال جاری به ایسنا گفت: در هشت ماهه‌ امسال 820 هزار تن برنج به کشور وارد شد که این میزان برای تامین نیاز کشور کافی است و پس از آبان‌ماه دیگر نیازی به واردات برنج نبود. وی افزود: اگر کشور به واردات برنج نیاز دارد، باید ارز آن تأمین شود تا مشکلی برای مصرف‌کننده به وجود نیاید اما اگر برنج به قدر کافی در بازار وجود دارد پس دیگر نیازی به واردات آن نیست که بخواهیم برای آن ارز تامین کنیم.

دبیر انجمن برنج گفت: حذف ارز مرجع برای واردات برنج سبب ناپدید شدن ناگهانی برنج‌های وارداتی و کمبود کاذب برنج در بازار می‌شود چراکه نظارتی بر قیمت، عرضه و میزان واردات برنج وجود ندارد. علیزاده شایق با بیان این پرسش که برنج‌های وارد شده کجا هستند، گفت: باید برای ساماندهی اوضاع برنج نظارت و ثبات برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری وجود داشته باشد تا مانع آسیب‌زدن به بازار برنج شود.وی گفت: آشفتگی در بازار برنج سبب شده تا برنج‌های وارداتی که حداکثر کیلویی 2000 تومان برای وارد‌کنندگان تمام می‌شود حدود 3000 تومان در بازار عرضه شود. در برخی مناطق قیمت برنج هندی 5 هزار تومان نیز رسیده است.

رانت بزرگ واردکنندگان برنج

در حالی که روز گذشته سخنگوی مرکز مبادلات ارزی حذف ارز مرجع برنج را رد کرد، یک وارد کننده بزرگ برنج خبر داد: از روز گذشته اولویت واردات برنج از یک به اولویت سه تغییر کرده است و ارز مرجع به این کالا تخصیص نمی‌یابد.این وارد کننده برنج به فارس گفت: یک میلیون دلار ثبت سفارش برنج برای واردات از کشور هند انجام داده است، اما ارز مرجع از طرف مرکز مبادلات ارزی در اختیار او قرار نمی‌گیرد.وی افزود: اگر هم اکنون نیز به سایت ثبت آرش مراجعه و اقدام به ثبت سفارش کنید، سیستم به شما اعلام می‌کند که اولویت برنج سه است.این در حالی است که تنها اولویت یک یعنی اقلام کالاهای اساسی مشمول دریافت ارز مرجع هستند و سایر اولویت‌ها تا اولویت 9 از ارز مبادله‌ای برخوردارند.همچنین علی‌اکبر پورکاوه مدیر کل تامین و توزیع وزارت صنعت نیز گفت: درصورتی ارز مرجع به وارد کنندگان برنج تخصیص می‌یابد که برنج وارداتی را در اختیار سازمان حمایت قرار دهند.

وی افزود: وارد کنندگان می‌توانند از ارز مبادلاتی و سایر ارزها هم برای واردات استفاده کنند. گفتنی است یک مقام مسئول در وزارت صنعت ضمن تأیید حذف تخصیص ارز مرجع برای برنج اعلام کرده بود دلیل این تصمیم گیری انحصار دو شرکت در واردات برنج و افزایش قیمت آن در بازار بوده است.بنابراین گزارش، فایل صوتی اظهارات یک وارد کننده برنج که حذف ارز مرجع واردت این محصول را تایید می‌کند در فارس موجود است.همچنین یک عضو اتاق بازرگانی گفت: کل نیاز کشور به واردات برنج 600 هزار تن است، در عین حال از ابتدای سال جاری 900 هزار تن واردات انجام و با قیمت‌های غیر واقعی به بازار عرضه یا احتکار شده است.وی ادامه داد: در این رابطه رانت بزرگی وجود دارد که باید به آن توجه کرد.


نقل از :قانون

کد: 3128 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ جمعه ۱۳ بهمن بازدید: 2038 ساعت: 9:12 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چگونگی کمک واردکنندگان به برنج کاران داخلی ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
2 برنامه دولت برای تنظیم بازار برنج چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
3 خطر قطع مصرف نان و برنج برای افراد دیابتی ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ مرداد
4 جایگاه تولید و صادرات تولیدات کشاورزی ایران در آسیا و جهان ۱۴۰۲ جمعه ۲۶ خرداد
5 گزارشی از میزان تولید و نیاز بازار برنج ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۴ خرداد
6 باور غلط درباره خراب نشدن برنج پخته/ مسمومیت با پلوی مانده ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۱ فروردين
7 قیمت کالاهای اساسی در هفته اول بهمن ۱۴۰۱/ تخم مرغ ارزان شد ۱۴۰۱ يکشنبه ۲ بهمن
8 کاهش قیمت روغن و کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت برنج ۱۴۰۱ چهارشنبه ۶ مهر
9 کاهش قیمت مرغ، تخم مرغ و برنج و بالا رفتن قیمت گوشت ۱۴۰۱ شنبه ۲۹ مرداد
10 عیال وارترین مرد ایران با ۲۶ زن و ۱۹۵ فرزند را بیشتر بشناسید + عکس ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۶ مرداد
11 آیا برنج به زیر ۸۰ هزار تومان می رسد؟ ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۵ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  همبرگر خطرناک‌تر است یا سیگار؟ در حالی‌که هنوز شمار زیادی از مردم جهان به دلیل نب...

  فرمول بستنی چیست؟ تابستان که می‌شود، سرانه مصرف خوراكی‌هایی مانند بس...

  میوه‌ای 10 هزار بار قوی‌تر از شیمی‌درمانی پوست این میوه خواص شگفت انگیزی دارد که بیشتر از آب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

شلغم غذای مغز و اعصاب یک کار‌شناس صنایع غذایی با بیان این مطلب که شلغم دارای بسیاری از ویتامین‌ها از جمله A، B۱، B۲، B۳، C گفت: شلغم دارای مواد معدنی از جمله آهن، ارسنیک، پتاسیم، روبیدیم، سدیم، فسفر، کلسیم، گوگرد می‌باشد.
آشنایی با عادات غذایی خوب و بد در ایران ما ایرانی‌ها در گذشته عادت‌های بسیار خوب غذایی داشتیم که به مرور بسیاری از آنها را فراموش کرده‌ایم؛ عادت‌هایی مثل دور هم غذاخوردن، مصرف کمتر گوشت‌ قرمز و خوردن مواد غذایی تازه.
استفتاء از مراجع عظام در مورد حکم روزه داری و کرونا پایگاه خبری لقمه: برخی از مراجع تقلید در این باره دیدگاه‌های خود را در مورد حکم شرعی روزه گرفتن در روزهای شیوع کرونا اعلام کردند.
آشنایی با قارچ سمی که جان 15 نفر را گرفت/ معرفی «فرشته نابودگر» پایگاه خبری لقمه: قارچ سمی که این روزها بسیاری از هموطنان مان را راهی بیمارستان کرده و جان 15 نفر را گرفته است، «فرشته نابودگر» نام دارد که شباهت بسیاری به قارچ خوراکی سفید رنگ دارد.