توسعه پرورش ماهی تیلاپیا در 6 استان کشور در سال آینده


رییس موسسه تحقیقات علمی شیلات ایران گفت: سال آینده تولید ماهی تیلاپیا که متحمل شوری و کم آبی است در 6 استان کشور توسعه می یابد.

به گزارش لقمه، عباسعلی مطلبی افزود: درسال جاری کارهای مطالعاتی تولید ماهی گونه تیلاپیا در استان های تهران، البرز، سمنان، خوزستان، کرمان و مرکزی در حال انجام است و این مطالعات در استان تهران به اتمام رسیده و در استان سمنان نیز در حال نهایی شدن است.
وی اظهار کرد: هم اکنون با وجود آمادگی موسسه تحقیقات علمی شیلات ایران و همکاری بخش های دولتی و خصوصی،توسعه آبزی پروری ماهی تیلاپیا در استان های مذکور در سال آینده انجام می شود.
این مقام مسوول تصریح کرد: پس از اجرای این طرح در 6 استان کشور به دنبال تعمیم آن در سایر استان هایی که امکان تولید و توسعه این گونه ماهی را داشته باشند، هستیم.
به گفته ی مطلبی، در حال حاضر با وجود خشکسالی و کم آبی در کشور، موسسه تحقیقات علمی شیلات کشور در تلاش است بهره برداران از گونه های آبزیان مقاوم به شوری ناشی از کم آبی استفاده کنند.
وی گونه تیلاپیا و کفال خاکستری رااز گزینه های مقاوم به شرایط کم آبی و شورآبی عنوان کرد و گفت: در راستای افزایش راندمان تولید در شرایط خشکسالی، گونه تیلاپیا و کفال خاکستری از شرایط زیست محیطی خاصی برخوردار است، به طوری که هم اکنون این ماهی به صورت انبوه توسط مردم در استان یزد تولید می شود.
وی ادامه داد: برای نخستین بار در کشور ماهی تیلاپیا در استخرهای خاکی استان یزد به میزان 20 تن در هکتار برداشت شد.
به گفته ی وی، به دلیل محدودیت تولید ماهی تیلاپیا، فعالیت های فرآوری و بسته بندی این گونه در استان یزد انجام و برای مصرف به سایر استان های کشور ارسال می شود.
رییس موسسه تحقیقات شیلات تصریح کرد: با توجه به تغییر شرایط اقلیم و افزایش شوری آب، پرورش ماهی تیلاپیا علاوه بر افزایش راندمان تولید بر مدیریت آب نیز موثر است، چرا که طبق تحقیقات این موسسه، ماهی تیلاپیا را می توان بدون تعویض آب و با سیستم بازگردش آب به مدت پنج سال تولید کرد.
رییس موسسه تحقیقات علمی شیلات افزود: امسال بحث مطالعات و تحقیقات ماهی کفال خاکستری به اتمام رسیده و به صنعت آبزی پروری کشور معرفی شده است تا بتوانند با تکثیر، پرورش و رهاسازی در استخرهای پرورشی این گونه را نیز در شرایط گونه هایی قرار دهند که نسبت به شرایط کم آبی و شورآبی مقاوم است.
وی با اشاره به تولید این ماهی در آب لب شور گفت: به طور عمده این گونه ماهی در استان های شمالی و برخی استان های جنوبی کشور قابل تولید و پرورش است.


نقل از :ایرنا

کد: 3169 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۱۷ بهمن بازدید: 3836 ساعت: 11:47 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 طرح دریابست از دوم تا نهم مهرماه ۱۴۰۳ اجرا می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
2 تاثیر قهوه بر حفاظت از ماهیچه‌ها در سالمندان ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
3 کنترل کلسترول به کمک روغن ماهی ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
4 کمک روغن ماهی به سالمندان پرخطر در پیشگیری از آلزایمر ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
5 این ماهی، بمب کلسیم و پروتئین است ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
6 تهران میزبان دومین نمایشگاه صنعت آکواریوم ماهیان زینتی می شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
7 معافیت مالیاتی کنسرو پشت سد خلف وعده وزارت اقتصاد و سازمان امورمالیاتی ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
8 صادرات تخم ماهی قزل‌آلا از آذربایجان‌شرقی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
9 صادرات آبزیان در ۵ ماه نخست سال افزایش یافت ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
10 بیش از ۸ هزار طرح شیلاتی با همکاری بنیاد برکت اجرا می شود ۱۴۰۲ جمعه ۹ تير
11 صادرات ۲ میلیون و ۲۶۴.۵ تن انواع آبزی از کشور ۱۴۰۱ جمعه ۲۸ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  در هوای آلوده پیاز زیاد بخورید محقق طب سنتی اعلام کرد:پیاز خام برای رفع ناراحتی‌ه...

  مواد غذایی مفید و مضر برای فشار خون بالا فشارخون بالا روزبه‌روز شایع‌تر می‌شود و این روزها ...

  چگونه پیاز بیشتری بخوریم؟ پیاز از قدیمی‌ترین سبزی‌هایی است که بشر استفاده می...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

دلایل اصلی لاغر نشدن چیست؟ اگر مدتی است عادات غذایی و برنامه ورزشی خود را تغییر داده‌اید اما هنوز هیچ تغییری در اندام‌تان حس نکرده‌اید، شاید وقتش باشد به موارد مشکوکی که مانع موفقیت شما می‌شود، نگاهی بیندازید.
گوشت پرندگان سموم هوا را دفع می‌کند/تقویت ریه با سنگک یک متخصص طب سنتی توصیه کرد: در ایام آلوده هوا بهتر است مواد غذایی دارای ویتامین A، E و C مصرف شود. غلات سبوس‌دار مانند نان سنگک، ریه را تقویت می‌کند و گوشت ماهی و پرنده نیز در جذب اکسیژن و خنثی‌کردن آلرژن‌های محیطی مؤثر هستند.
بلاهایی که سر میوه ها آورده ایم/ موزهای هسته دار، پرتقال های بی هسته! میوه های نوبر این روزها به خاطر قیمت بالایشان سر و صدا به پا کرده اند، اما شاید بد نباشد که بدانید این نوبرهای زودرس، نه تنها برای اقتصاد خانواده تهدید به حساب می آیند، بلکه ممکن است سلامت خانواده شما را هم تهدید کنند!
مواد غذایی کلیدی برای سلامت ریه ها سلول‌های ریه مدام با آلاینده‌ها و سمومی که تنفس می‌شوند در معرض آسیب قرار دارند، اگر مواد مغذی که می‌توانند این سموم را خنثی و دفع کنند به موقع در دسترس سلول‌های ریه نباشند ریه‌ها به تدریج دچار آسیب جدی می‌‌شوند.