توسعه پرورش ماهی تیلاپیا در 6 استان کشور در سال آینده


رییس موسسه تحقیقات علمی شیلات ایران گفت: سال آینده تولید ماهی تیلاپیا که متحمل شوری و کم آبی است در 6 استان کشور توسعه می یابد.

به گزارش لقمه، عباسعلی مطلبی افزود: درسال جاری کارهای مطالعاتی تولید ماهی گونه تیلاپیا در استان های تهران، البرز، سمنان، خوزستان، کرمان و مرکزی در حال انجام است و این مطالعات در استان تهران به اتمام رسیده و در استان سمنان نیز در حال نهایی شدن است.
وی اظهار کرد: هم اکنون با وجود آمادگی موسسه تحقیقات علمی شیلات ایران و همکاری بخش های دولتی و خصوصی،توسعه آبزی پروری ماهی تیلاپیا در استان های مذکور در سال آینده انجام می شود.
این مقام مسوول تصریح کرد: پس از اجرای این طرح در 6 استان کشور به دنبال تعمیم آن در سایر استان هایی که امکان تولید و توسعه این گونه ماهی را داشته باشند، هستیم.
به گفته ی مطلبی، در حال حاضر با وجود خشکسالی و کم آبی در کشور، موسسه تحقیقات علمی شیلات کشور در تلاش است بهره برداران از گونه های آبزیان مقاوم به شوری ناشی از کم آبی استفاده کنند.
وی گونه تیلاپیا و کفال خاکستری رااز گزینه های مقاوم به شرایط کم آبی و شورآبی عنوان کرد و گفت: در راستای افزایش راندمان تولید در شرایط خشکسالی، گونه تیلاپیا و کفال خاکستری از شرایط زیست محیطی خاصی برخوردار است، به طوری که هم اکنون این ماهی به صورت انبوه توسط مردم در استان یزد تولید می شود.
وی ادامه داد: برای نخستین بار در کشور ماهی تیلاپیا در استخرهای خاکی استان یزد به میزان 20 تن در هکتار برداشت شد.
به گفته ی وی، به دلیل محدودیت تولید ماهی تیلاپیا، فعالیت های فرآوری و بسته بندی این گونه در استان یزد انجام و برای مصرف به سایر استان های کشور ارسال می شود.
رییس موسسه تحقیقات شیلات تصریح کرد: با توجه به تغییر شرایط اقلیم و افزایش شوری آب، پرورش ماهی تیلاپیا علاوه بر افزایش راندمان تولید بر مدیریت آب نیز موثر است، چرا که طبق تحقیقات این موسسه، ماهی تیلاپیا را می توان بدون تعویض آب و با سیستم بازگردش آب به مدت پنج سال تولید کرد.
رییس موسسه تحقیقات علمی شیلات افزود: امسال بحث مطالعات و تحقیقات ماهی کفال خاکستری به اتمام رسیده و به صنعت آبزی پروری کشور معرفی شده است تا بتوانند با تکثیر، پرورش و رهاسازی در استخرهای پرورشی این گونه را نیز در شرایط گونه هایی قرار دهند که نسبت به شرایط کم آبی و شورآبی مقاوم است.
وی با اشاره به تولید این ماهی در آب لب شور گفت: به طور عمده این گونه ماهی در استان های شمالی و برخی استان های جنوبی کشور قابل تولید و پرورش است.


نقل از :ایرنا

کد: 3169 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۱۷ بهمن بازدید: 3973 ساعت: 11:47 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
2 طرح دریابست از دوم تا نهم مهرماه ۱۴۰۳ اجرا می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
3 تاثیر قهوه بر حفاظت از ماهیچه‌ها در سالمندان ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
4 کنترل کلسترول به کمک روغن ماهی ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
5 کمک روغن ماهی به سالمندان پرخطر در پیشگیری از آلزایمر ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
6 این ماهی، بمب کلسیم و پروتئین است ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
7 تهران میزبان دومین نمایشگاه صنعت آکواریوم ماهیان زینتی می شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
8 معافیت مالیاتی کنسرو پشت سد خلف وعده وزارت اقتصاد و سازمان امورمالیاتی ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
9 صادرات تخم ماهی قزل‌آلا از آذربایجان‌شرقی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
10 صادرات آبزیان در ۵ ماه نخست سال افزایش یافت ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
11 بیش از ۸ هزار طرح شیلاتی با همکاری بنیاد برکت اجرا می شود ۱۴۰۲ جمعه ۹ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بادام یکی از غذاهای آلرژی زا است یک متخصص ایمونولوژی و آلرژی اعلام کرد: آلرژی غذایی...

  شما به این 4 دلیل پرخوری می‌کنید اگر می‌بینید بدون احساس گرسنگی به سراغ یخچال و خور...

  رابطه پیتزا و سکته های قلبی متخصص قلب و عروق به شهروندان توصیه كرد: از غذاهای ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خوردن این میوه‌ اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش می‌دهد پایگاه خبری لقمه: انگور، میوه‌ای که به «ابرغذا» معروف است به حذف چربی‌ها و قندهای تصفیه‌شده موجود در غذاهای فرآوری‌شده کمک می‌کند و با مصرف منظم آن می‌توان آثار منفی رژیم غذایی ناسالم را تا حدی جبران کرد.
هزار دلیل برای نوشیدن یک استكان چای داغ شاید در حین نوشیدن چای هیچ وقت ذهنتان را درگیر چنین قضیه‌ای نکرده باشید اما واقعیت درباره چای در بسیاری نکته‌ها نهفته بسیاری درباره چای است که بعید نیست خیلی از آدم‌های چای خور هم از اصل ماجرا بی‌خبر باشند. آنچه که معمول است نوشیدن یک فنجان چای داغ برای رفع خستگی و کسالت مفید است یا یک پذیرایی معمول از مهمان‌های خودمانی برای این که عده‌ای دور هم جمع شده و می‌خواهند گپ دوستانه‌ای بزنند و در این میان یک فنجان چای داغ هم جمع را گرم و گیراتر می‌کند.
سوزاندن چربی شکم با آب انار نتایج مطالعات جدید نشان می‌دهد آب انار می‎تواند چربی دور شکم را کاهش دهد.
ماجرای رژیم لاغری بهاره رهنما در این گفت‌و‌گو با بهاره رهنما از دنیایی که با دخترش دارد حرف زدیم و البته رژیمی که باعث شده او ۷ کیلو کم کند.