به گزارش لقمه، مجتبی شادلو اظهار کرد: تناسب باردهی، اقلیم بهتر و بارش بیشتر در فصلهای تابستان و پاییز نسبت به سال گذشته عاملی بود که سبب شد اندازه پرتقالهای تولیدشده در باغات کشور نسبت به سالهای گذشته بزرگتر باشد. وی با تأکید بر اینکه هیچ عامل غیرطبیعی در افزایش وزن پرتقال و بزرگشدن آن تاثیر نداشته است افزود: بزرگبودن پرتقالهای تولیدشده بیش از حد معمول سبب کاهش بازار پسندی و ماندگاری آن میشود در حالی که اگر هرس شاخههای بارده پیش از گلدهی بهتر انجام میشد، میتوانست تعادل و تناسب باردهی هر درخت پرتقال را بهبود داده و تعداد میوه را افزایش دهد. رییس اتحادیه باغداران درباره متوسط وزن پرتقال در سال جاری عنوان کرد: بهترین وزن برای هر پرتقال در سال جاری 200 تا 250 گرم بود این در حالی است که حدود 30 درصد از پرتقالهای تولیدشده به ویژه در مناطقی مانند ساری بالای 300 گرم وزن داشتند و حتی در میان آنها پرتقالهای فراوانی وجود دارد که وزن آنها به نیم کیلوگرم هم میرسد. همچنین محمدرضا شعبانی - مدیر عامل اتحادیه باغداران مازندران - دراین باره گفت: اینکه شنیده میشود درشت بودن پرتقالهای تولیدشده امسال به دلیل هورمونپاشی است، صحت ندارد بلکه این متاثر از عوامل طبیعی و کمگل بودن درختان است.