خـوش طعم‌های پـول سـاز
با آشپــزی هم می توان ثروتمند شد


لقمه: دنیای آشپزی با عطرها و رنگ‌هایش هر كسی را می‌تواند به سوی خود جلب كند. شاید كمی دور از ذهن باشد كه آشپزی به عنوان یك حرفه، راهی برای ثروتمند شدن باشد اما در دنیای خوش طعم آشپزی، این اتفاق به كرات افتاده است.

رنه رزپی
رنه رزپی كه در 16دسامبر سال 1977 در كپنهاك متولد شد، یكی از همین افراد است. این آشپز كه در حال حاضر مالك برترین رستوران جهان است، از مادری دانماركی و پدری آلبانیایی متولد شد. او به صورت كاملا اتفاقی پا به دنیای آشپزی گذاشت و در سن 34 سالگی، یكی از رقبای سرسخت آشپزهای بزرگ دنیا بود.


rene redzepi

نخستین جرقه‌ موفقیت رنه را می‌توان رستوران 3ستاره‌ جاردین سنز دانست. رنه كه برای كسب تجارب آشپزهای بزرگ دنیا از هیچ تلاشی فروگذار نمی‌كرد، با شنیدن نام این رستوران موفق و شرایط آن، طی یك سفر تفریحی به این رستوران رفت.
حضور در یك رستوران موفق و پرطرفدار برای رنه كه علاقه‌مند به حضور در این عرصه شده بود، اتفاق مهمی محسوب می‌شد. بنا براین در اسپانیا ماند و با جلب نظر سرآشپز رستوران كه شخصی به نام «فران آدریا» بود، توانست مدت یك سال در رستوران كار كند.
حضور یك ساله‌ رنه در یك رستوران پر آوازه، مقدمات موفقیت وی را فراهم كرد و توانست در سال 2004 با همراهی «كلاوس یه یر» سرآشپز دانماركی، رستوران «نوما» را در خانه‌ای قدیمی متعلق به قرن هجدهم میلادی در مركز فرهنگی منطقه آتلانتیك شمالی تاسیس كند.
آنچه كه موجب تمایز این رستوران از سایر رستوران‌ها شده است،منو و دستور غذاهای جدید و البته لذیذ آن است. نتیجه‌ تمام موفقیت‌های این رستوران، كسب 2 ستاره میشلین است كه برای رنه و شریكش افتخار بزرگی محسوب می‌شود. هم‌چنین در یك نظر سنجی در سال 2008، این رستوران به عنوان بهترین رستوران از نظر مردم انتخاب شد. «نوما» درنظر سنجی از سرشناس‌ترین سر آشپزهای دنیا نیز به عنوان سومین رستوران برتر جهان شناخته شد.
رنه در سال 2006 كتاب«آشپزی نورادیك نما » و در سال 2010 كتاب «زمان و مكان در آشپزی نورادیك» را منتشر كرد.


از فوتبال تا آشپزی
«گوردون جیمز رامسی» در تاریخ هشت نوامبر سال 1966 در جان استون اسكاتلند به دنیا آمد. مادرش «هلن» پرستار بود و به آموزش پرستاران اشتغال داشت. پدرش هم مدیر یك باشگاه ورزشی بود و گاهی با دلالی و فروش اجناس ورزشی با قیمتی بالاتر از قیمت خرید، روزگار می‌گذراند. گوردون یك برادر به نام «رونی» و یك خواهر بزرگ‌تر به نام «دیانا» داشت. گوردون و خانواده‌اش پس از ورشكستی و به انحراف كشیده شدن پدر، روی آرامش راندیدند؛ تا جایی كه گوردون در 16 سالگی با دیانا منزل را به قصد شروع یك زندگی مستقل ترك كردند. علاقه‌ او به فوتبال از 10 سالگی با بازی كردن در كوچه و خیابان شروع شد و در دوران نو‌جوانی توانست عضو باشگاه «وارویك شاپر» شود. با وجود وارد شدن آسیب شدید به زانویش در تابستان سال 1984، فوتبال را كنار نگذاشت و در چند بازی، با به ثمر رساندن چندین گل خوش درخشید.در سن 19 سالگی وارد نیروهای پلیس شد اما از آنجایی كه گم شده‌ گوردون در این شغل هم پیدا نشد، شغل خود را رها كرد.


gordom james ramsay

«راكسبری هاوس»، جرقه‌ خوشبختی
گوردون با انگیزه‌ كسب در‌آمد بیشتر برای كمك به خواهرش، در آشپزخانه‌ هتل «راكسبری هاوس» شروع به كار كرد و با ابتكارات و خوش ذوقی‌هایش به خواسته‌ فلبی خود رسید. گوردون احساس كرد علاقه‌ زیادی به آشپزی دارد و با طبخ غذاهای جدید و متنوع ثابت كرد در این زمینه استعداد زیادی هم دارد. به همین خاطر عازم لندن شد تا با كار كردن در رستوران‌های بزرگ، راه را برای خود هموار‌تر كند. با همین انگیزه دو سال و ده ماه را در رستورانی به نام «ماركو پیروایت» سر كرد. «هاردی» یكی از معروف‌ترین سرآشپزهای آن دوران كه سرآشپز رستوران ماركو پیروایت بود، با دیدن استعداد زیاد گوردون در آشپزی، به او پیشنهاد كرد كه برای یاد گرفتن غذاهای فرانسوی به پاریس برود.در پاریس توانست در حضور «آلبرت روكس» كه از جمله سرآشپزهای خوب پاریس بود، در هتل «دیوا» در كوه آلپ مشغول به كار شود. گوردون در كنار آلبرت ضمن آموزش غذاهای فرانسوی، با ابتكارات سابق خود غذاهای رنگارنگ و متنوعی برای هتل طبخ می‌كرد. پس از سه سال آموزش و كار، گوردون به لندن بازگشت.

ازدواج پر ثمره
گوردون در سال 1996 با ازدواج با «كایتانا هاتسون»، دختر یكی از ثروتمندان انگلیس، فصل جدید و پربار زندگی خود را آغاز كرد. مگان،جك و ماتیلدا و هولی كه دوقلو هستند، نتیجه‌ این ازدواج شدند. «كریس هاتسون» پدر زن تروتمند گوردون، با در اختیار گذاشتن سرمایه‌ای هنگفت به او، این ازدواج را برای گوردون پربار‌تر كرد و در سال 1998 در چلسی با شراكت پدرزنش یك رستوران باز كرد. سه سال بعد با افتتاح سه شعبه‌ دیگر در انگلیس، فعالیت خود را بیشتر گسترش داد.
رستوران‌های گوردون در دیگر كشورها نیز برای خود طرفداران زیادی پیدا كردند. رستوران erreV در دبی نام رستوران گوردون در این شهر است. وی هم‌چنین در سال 2005 در توكیو و در سال 2006 در نیویورك، رستوران گوردون رامسی را افتتاح كرد. پومونای كالیفرنیا مقصد بعدی گوردون بود تا مردم آنجا نیز از دست پخت او بی بهره نمانند. این آشپز موفق ضمن توجه به شكل و مزه غذا، سعی در ارایه‌ غذاهایی سرشار از انواع ویتامین دارد.
گوردون كه در حال حاضر یكی از سه آشپز معروف انگلیس است، در جولای سال 2006 مفتخر به دریافت جوایزی از سوی انجمن بهداشت و تغذیه‌ انگلیس برای بهترین آشپزی شد. هم‌چنین در سپتامبر سال 2006 در لیست صد نفر از افراد معروف انگلستان قرار گرفت. گوردون به دعوت برنامه‌سازان كانال چهار انگلیس، به آموزش آشپزی در این كانال مشغول شد. حضور او در یكی دیگر از برنامه‌های تلوزیونی این كشور نیز توجه مخاطبان زیادی را به خود جلب كرد. این آشپز معروف 14 كتاب در زمینه‌ آشپزی نوشته و به چاپ رسانده. همچنین در مجله‌ تایمز شنبه در ستون آشپزی مطالبی در مورد فواید مواد غذایی و طبخ صحیح غذا می‌نویسد.
گوردون رامسی كه از راه آشپزی ثروت زیادی كسب كرده است؛ با اختصاص بخشی از درآمد خود به نیازمندان و ساخت چند موسسه خیریه، در زمره‌ ثروتمندان بشر دوست قرار گرفته است البته این انسان دوستی بی مرز بوده و مبلغ صدهزار یورو از طرف وی صرف هزینه‌های درمان بیماران مبتلا به ایدز در هند شده است.

تیم مالزر
تیم مالزر در 22ژانویه سال 1971 در المشورن به دنیا آمد. او از دوران كودكی و با درست كردن عصرانه و ساندویچ‌های ابتكاری برای هم كلاسی‌هایش علاقه خود را به آشپزی نشان داد.در دوران نوجوانی به چند كلاس آشپزی رفت و در اوقات فراغتش، روش طبخ غذاهای ابتكاری‌اش را یادداشت می‌كرد. مالزر با ورود به دنیای آشپزی حرفه‌ای، به فكر خرید یك رستوران افتاد و در مركز هامبورگ آرزویش را به واقعیت تبدیل كرد و در همان جا، رستوران «خانه‌ سفید» را افتتاح كرد و به كمك دوستش «جان لافر» به رستوران سر و سامان داد.این رستوران كه با غذاهای ابتكاری و جدید مالزر رنگین شده بود، توانست در میان توریست‌های خارجی و سایر شهرهای آلمان طرفداران پر و پا قرصی برای خود پیدا كند.


tim malzer

از آنجایی كه مالزر ابتكار را بسیار دوست داشت، رستوران خود را طوری طراحی كرد كه مشتریان از نزدیك شاهد طبخ غذاها باشند. حركات سریع و ماهرانه‌ دست مالزر، رستوران او را تقریبا شبیه یك سینما كرده بود. شهرت او در انجام این كار به جایی رسید كه تلوزیون محلی هامبورگ از او برای اجرای برنامه دعوت كرد و مالزر با قبول این دعوت مقابل دوربین تلوزیون قرار گرفت. او در این كار هم موفق بود و مانند یك هنرمند حرفه‌ای در مقابل دوربین برنامه‌ آشپزی اجرا كرد.
نكات مثبت دیگری در آشپزی مالزر وجود دارد كه باعث زیاد شدن روزافزون طرفدارانش می‌شود. آماده كردن یك غذای كامل در مدت زمان حدودا هشت دقیقه و با موادی ساده و قابل دسترس در زمره‌ این ویژگی‌ها است.
این آشپز مبتكر در یك مسابقه‌ آشپزی كه در هتلی معروف در لندن برگزار شد، توانست در میان بزرگ‌ترین آشپزهای جهان مقام اول را كسب كنند. در سال 2002 عنوان بهترین مجری آشپز را به خود اختصاص داد و جایزه‌ دوربین طلایی را از تلوزیون آلمان دریافت كرد.

پدر رستوران‌های مدرن


marco pierre white

«ماركو پیر وایت» كه در كشور انگلستان عنوان پدر رستوران‌های مدرن را به خود اختصاص داده، اولین آشپزی است كه موفق شده سه ستاره میشلین دریافت كند. این آشپز 45ساله با وجود كسب تمام موفقیت‌ها، معتقد است زنان از مردان بهتر آشپزی می‌كنند. او ساخته شدن آشپزخانه‌های مدرن كنونی را نشانه‌ای برای كاهش احتمال دست‌یابی زنان به مراحل بالاتری از آشپزی می‌داند اما به دلیل اینكه در آشپزی زنان عنصر عشق هم یافت می‌شود،زنان آشپزهای بهتری هستند.
این آشپز موفق كه هم اكنون نامش در بسیاری از نقاط جهان شناخته شده و ثروت قابل توجهی از این راه به دست آورده، در یك مصاحبه‌ تلوزیونی گفت: به نظر من بسیاری از آشپزهای معروف دنیا فقط به خاطر خودشان آشپزی می‌كنند، نه به‌‌ خاطر غذا اما زن‌ها اغلب فراموش می‌كنند كه مادر طبیعت، هنرمند واقعی است.

جیمی الیور
در 27 مه سال 1975 در شهر اسكس بریتانیا كودكی متولد شد كه در دوران كاری خود در آشپزی، دارنده‌ عنوان امپراطوری بریتانیا شدو جایزه‌ «امی» را نیز كسب كرد. «جیمی الیور» دولت كشورش را وادار كرد تا بودجه‌ تغذیه‌ مدارس را افزایش دهد و به دوستداران غذا شیوه‌ آشپزی تازه و معنی‌دار و دستورهای آشپزی الهام بخش ارایه داد.«آشپزخانه‌ جیمی» نام رستوران او در لندن و عنوان یك مجموعه‌ تلوزیونی پر طرفدار است.جیمی سه مجموعه رستوران كه هركدام دارای 15 شعبه در آمستردام، ملبورن و كورنوال است را دایر كرده و فعالیت حرفه‌ای خود را دراین رستوران‌های زنجیره‌ای ادامه می‌دهد. شهرت جیمی زمانی به اوج می‌رسد كه یك تولید كننده‌ تلوزیونی در هنگام كار در یك رستوران كنار رودخانه‌ در لندن او را كشف می‌كند.


jamie oliver

«فرار بزرگ جیمی» كه در آن جیمی با آشپزی الهام گرفته شده از ایتالیو به سراغ ایتالیایی‌ها می‌رفت، «جیمی در خانه » كه در آن با سبزیجاتی كه خودش كاشته بود آشپزی می‌كرد و برنامه‌ جسورانه‌ «شام‌های جیمی با گوشت پرندگان» كه در آن نگاهی منتقدانه به مسائل پرورش طیور داشت، برنامه‌های پر مخاطب و پرطرفدار جیمی در تلویزیون است.


نقل از :هفته‌نامه هتل

کد: 3394 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ پنج شنبه ۱۷ اسفند بازدید: 6228 ساعت: 2:14 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مواظب باشید یخچال بیمارتان نکند!! با این حال، یخچال ناسالم و یا استفادۀ نادرست از آن...

  خطری که در برچسب مواد غذایی ذکر نمی شود مدیرگروه تغذیه دانشگاه جندی شاپور اهواز با بیان ای...

  وقتی مریض هستید گریپ‌فروت نخورید گریپ‌فروت برای سلامتی مفید است اما نه زمانی که مری...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت