چرا با کباب سماق می‌خوریم؟


سماق کاهش دهنده اسید اوریک خون است و استفاده از آن موجب تقویت دستگاه گوارش می‌شود.

به گزارش لقمه، کارشناس تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی گفت: سماق کاهش دهنده اسید اوریک خون است و استفاده از آن موجب تقویت دستگاه گوارش می‌شود.

دکتر نسرین حاجی سید جوادی افزود: استفاده از سماق موجب تقویت دستگاه گوارش و کبد می‌شود و از سوء هاضمه، تورم معده و التهاب در دستگاه گوارش جلوگیری می‌کند.


وی خاطرنشان کرد: سماق دارای خاصیت سم زدایی و ضدالتهاب برای کبد است در موارد تهوع، استفراغ و اسهال به خصوص اسهال خونی استفاده از سماق بسیار موثر است.


به گفته وی این ماده خوراکی دارای اثرات ضد میکروبی است و همچنین این ماده به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی بدن عمل می‌کند. علاوه بر این در متون پزشکی قدیم از سماق به عنوان کاهش دهنده اسید اوریک یاد شده است به همین دلیل از قدیم سماق را به همراه کباب استفاده می‌کردند که بدن فرد بتواند اسید اوریک حاصل از هضم کباب را تا حدی کاهش دهد.


حاج سید جوادی اظهار داشت: خوردن مرتب سماق برای مبتلایان به دیابت و همچنین برای برطرف کردن بی اشتهایی، تب، روماتیسم و نقرس مفید است.


به گفته وی سماق همچنین کاهش دهنده قند خون است زیرا نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که سماق از طریق آنزیم آلفا آمیلاز، قند خون را کاهش می‌دهد. آنزیم آلفا آمیلاز قندهای سنگین را تبدیل به قندهای ساده می‌کند.


حاج سید جوادی خاطرنشان کرد: سماق اثر ضد میکروبی قوی بر روی تعداد زیادی از میکروارگانیسم های خطرناک و بیماری زا در بدن دارد و می‌تواند مانند آنتی‌بیوتیک برای بدن عمل کند.


فواید مصرف سماق با کباب را بشناسید

مصرف سماق با کباب دارای فواید بسیاری است که رفع آلودگی گوشت و کاهش کلسترول برخی از آن‌ها هستند.


از گذشته‌های دور در ایران همراه چلوکباب و برخی از غذاها، سماق استفاده می‌شده است. امروزه مقالات متعددی حاکی از آن است که این ماده خاصیتی چندکاره دارد و مواد موجود در آن خواص ضدمیکروبی بسیار قوی دارند. به عنوان نمونه، از آنجا که گوشت مورد استفاده برای طبخ کباب چرب است، سماق موجب کاهش کلسترول و جذب چربی موجود در آن می‌شود.


همچنین سماق آلودگی موجود در گوشت را از بین می‌برد و از طرفی خاصیتی قابض دارد؛ یعنی اگر التهابات یا زخم‌هایی در مسیر لوله گوارش باشد تا حدودی موجب بهبود آن‌ها شده و محافظ خوبی برای کبد است.


نقل از :تبیان

کد: 3535 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ پنج شنبه ۲۴ اسفند بازدید: 4978 ساعت: 2:31 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اینفوگرافیک/ آسنایی با ۸ ماده غذایی ضد سرطان ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۴ بهمن
2 چگونه در دوران شیردهی دچار چاقی نشویم؟ ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۱ دي
3 مصرف بادام سبب تقویت سلامت روده ها می شود ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
4 قیمت جهانی گندم 12 دلار افزایش یافت ۱۴۰۱ جمعه ۸ مهر
5 عیال وارترین مرد ایران با ۲۶ زن و ۱۹۵ فرزند را بیشتر بشناسید + عکس ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۶ مرداد
6 مروری بر ۳۰ خاصیت بی نظیر خربزه/مصلح خربزه چیست ؟ ۱۴۰۱ سه شنبه ۴ مرداد
7 خطر سحری نخوردن چیست؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۹ فروردين
8 خواص لاغری تخم شربتی را بشناسید ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳۰ تير
9 باید و نبایدهای مصرف روغن‌های حیوانی ۱۴۰۰ شنبه ۱ خرداد
10 میوه های با کمترین و بیشترین محتوای قند را بشناسید ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۵ اسفند
11 مصرف اسیدفولیک و مولتی‌ویتامین‌ در بارداری چه تاثیری بر کودکان دارد؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۷ دي


نظرات


زهرا

خیلی جامع توضیح دادین.مدت ها بود دنبال یه دستور خوب و کامل بودم وریسک نمیکردم.اماحالا مصرشدم که برم سراغش!بی نهایت ممنون

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  توصیه هایی در مورد شیر شیر منبع غنی از کلسیم است و نقش عمده کلسیم در تشکی...

  نکاتی درباره سوپ های آماده سوپی که در منزل تهیه می‌شود ترکیبات آن در اختیار خ...

  10 راه پنهانی برای افزایش كلسیم دریافت كافی كلسیم برای جلوگیری از ابتلا به پوكی اس...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

گفت و گو با مالک پدیده شاندیز درباره رازهای موفقیتش شاید تا الان نام «محسن پهلوان» را نشنیده باشید؛ اما قطعا کارهایی که او کرده، شما را به تحسین واداشته است! او که پیش از این درکار ساخت و ساز بوده، درسال‌های گذشته با راه‌اندازی رستوران‌های زنجیره‌ای «شاندیز» درایران، امارات و افغانستان سروصدای زیادی راه انداخته. آخرین رستوران او «پدیده شاندیز» نام دارد که در 6 ماه ابتدایی سال 88 با مانور تبلیغاتی روی همزمانی تولد امام رضا(ع) با روز 8/8/88، تیزرهای تلویزیونی گوناگونی را در صداوسیما روی آنتن فرستاد.
نشانه‌‌ های بیماری وبا چیست؟ وبا، یکی از بیماری‌های اسهالی است. بیماری ناشی از سمی است که توسط میکروب در روده افراد بیمار ترشح می‌شود. وبا در دو تا پنج درصد بیماران، اسهال شدید ایجاد می‌کند که شبیه آب برنج بوده و بی‌بو است یا گاهی بوی ماهی می‌دهد. اسهال شدید آبکی، استفراغ بدون احساس تهوع قبلی و عطش فراوان از علائم بیماری وبا هستند. نکته قابل توجه در بیماری وبا این است که در این بیماری، ‌دل درد یا دل پیچه وجود ندارد.کارشناسان بهداشتی توصیه می‌کنند در صورت وجود علائم فوق، فورا باید به نزدیک‌ترین مرکز درمانی مراجعه شود.
تغذیه مناسب زمان امتحانات لقمه: موفقیت در آزمون ها و امتحانات دانش آموزان و یا دانشجویان، تنها به مطالعه زیاد بستگی نداشته و رژیم غذایی خاص خود را هم می طلبد.
هفت دلیل واجب برای خوردن تخم مرغ سر صبح در این مبحث به هفت دلیل واجب برای خوردن تخم مرغ به عنوان صبحانه می پردازیم.