صفحه اصلی
-
درباره لقمه
-
تماس با ما
-
دبیرخانه دائمی مسابقات فرهنگی هنری سفره های ایرانی
مجله لقمه
صنایع و خدمات
لقمه یاب
میهمانی
سرگرمی
گالری
آخرین اخبار
کاهش مصرف آنتیبیوتیکها در جمعیت دامی کشور در دستورکار قرار گرفت
نقش تسهیلات بانک کشاورزی در تجهیز ناوگان مکانیزاسیون بخش کشاورزی
۳۶ تصفیهخانه جدید آب در حال ساخت است
نحوه بخشودگی جرایم مالیاتی پایانه های فروشگاهی اعلام شد
صادرات۱۰ هزار تنی و واردات ۳۰ هزار تنی چای سیاه کشور در امسال
چراغ مجله «تنور» روشن شد/ رویکرد فرهنگی و اجتماعی به غذا
۱۷ هزار و ۱۹۷ میلیارد ریال از مطالبات دارو پرداخت شد
افزایش ۳ میلیون تن ظرفیت جذب ماده خام کشاورزی در سال جاری
ماجرای فوت ۷۰ بیمار دیالیزی/ اصلاح خط تولید و پیگیری قضایی ماجرا
افزایش روسیه واردات میوه/نیاز روسیه به طیف گسترده محصولات کشاورزی
مجله لقمه
خبرها
طرز تهیه انواع غذا
پزشکی و سلامت
خواص خوراکی ها
رمز و راز خانهداری و آشپزی
رازهای کسب و کار
پیشنهاد آخر هفته
ویژه نامه لاغری و چاقی
تغذیه
بازاریابی و فروش
دین و غذا
دانستنی ها
دکوراسیون
رستورانداری
دارو
داستان خوراکی ها
معرفی صنایع غذایی ایرانی
صنایع غذایی خارجی
گزارش
یادداشت و مقاله
هنر و غذا
گوناگون
مهمانی
کتاب و نشریات
گردشگری و هتلداری
گزارش تصویری یا ویدئویی
سرگرمی
خبرهای مربوط به سایت لقمه و مسابقات سفره های ایرانی اسلامی
آگهی و اطلاعیه ها
جشنواره و نمایشگاه ها
نتایج نظرسنجی سایت لقمه
سایت لقمه
>
مجله لقمه
>
یادداشت و مقاله
>
نفخ؛ نشانه بیماریهای خطرناك
نفخ؛ نشانه بیماریهای خطرناك
هر فرد در هر دم و بازدم همراه با اكسیژن و دیاكسید كربن، گازهای متان، هیدروژن و نیتروژن را از طریق مری وارد دستگاه گوارش خود میكند، به طوری كه در دستگاه گوارش ما همیشه 200 سیسی هوا وجود دارد.
به گزارش لقمه، حال اگر مقدار این گازها در روده بیش از این اندازه شود، مشكلی به نام نفخ پیش میآید كه با سفت شدن احشاء داخل شكم، درد سر دل و احساس ناخوشاند برآمدگی شكم، قارو قور، آروغ زدنهای مكرر، بوی بد دهان و در برخی موارد یبوست همراه است.
البته برای بسیاری از افراد نفخ فقط پس از خوردن غذاهای نفاخ اتفاق میافتد كه با حذف این مواد میتوان مشكل آنان را كنترل كرد، اما به گفته دكتر ستار جعفری، متخصص گوارش نفخ مشكلی است كه علت آن در برخی موارد ناشناخته است كه در چنین مواردی درمان نفخ نیز بسادگی ممكن نخواهد بود.
به بیان دیگر جدای از آن كه شیوه غذا خوردن و رعایت نكردن روش صحیح بلع غذا یعنی آرام خوردن، جویدن كامل هر لقمه و صحبت نكردن هنگام غذا خوردن به آنمنجر میشود كه هوای بیشتری وارد دستگاه گوارش شود، آدامس جویدن زیاد بین هر وعده غذایی و سیگار كشیدن نیز میتواند حجم گازهای داخل روده را افزایش داده و شخص را مستعد بروز نفخ شكم كند.
با این حال این متخصص گوارش در گفتوگو با جامجم ریشهیابی علت بروز نفخ را در زمانی مشكل میبیند كه بروز این مشكل نه به این علتها بلكه به علت عفونتهای انگلی و میكروبی داخل معده یا به دنبال بیماریهای التهابی روده، بیماریهای اضطرابی، بیماریهای بدخیم، مصرف برخی داروها و نیز انسداد مجاری روده و معده اتفاق افتاده باشد.
در برخی موارد نیز بروز نفخ را باید ناشی از عملكرد باكتریهای موجود در روده دانست. در تمام این موارد درمان نفخ ممكن است، اما گاهی نفخ بدون داشتن این دلایل نیز بروز میكند كه درمان آن براحتی ممكن نیست.
غذاهای نفاخ را كمتر مصرف كنید
براساس باوری قدیمی، خیساندن طولانی مدت حبوبات كه جزو نفاخترین دسته مواد غذایی محسوب میشود، میتواند خاصیت نفاخی آنها را كاهش دهد. گرچه دكتر جعفری چندان با این مساله موافق نیست و معتقد است گاهی حتی با خیساندن حبوبات نیز نفخ اتفاق میافتد.
وی معتقد است گرچه بروز حساسیت نسبت به حبوبات و نیز شیر به دلیل كمبود آنزیم لاكتاز در بدن برخی افراد میتواد باعث بروز نفخ شود، اما در برخی افراد روش اشتباه غذا خوردن، مصرف بیش از اندازه شیرینی، تنقلات، آجیل، میوههایی چون موز، هویج، پیاز، كلم، سیب بدون پوست و سیب زمینی باعث بروز نفخ میشود.
پس بیماران دچار نفخ باید به رژیم غذایی خود دقت و از مصرف غذاهای محرك مانند ادویهها، نوشابههای گازدار، حبوبات و غذاهای چرب و حجیم اجتناب كنند. همچنین آرامش داشتن در بهبود بیماری بسیار تاثیر دارد. فراموش نكنید كه بیتحركی نهتنها باعث یبوست و كمتحركی رودهها میشود، بلكه میتواند زمینه بروز نفخ را نیز فراهمآورد.
نفخ؛ نشانه بیماریهای خطرناك
نفخ در بسیاری موارد با اصلاح رژیم غذایی، داشتن آرامش و تحرك یا مصرف آنتیبیوتیك در صورت وجود عفونت معده یا روده درمان میشود، اما وقتی نفخ به مدت طولانی با بیمار میماند، میتواند نشانهای از روده تحریكپذیر باشد.
دكتر جعفری با تاكید بر اینكه اتساع شكم در ناحیه زیر شكم، اطراف ناف و زیر رودهها، احتمال بروز نفخ را بیشتر میكند، توضیح میدهد: در مبتلایان به سندرم روده تحریكپذیر، عملكرد روده از حالت طبیعی خارج میشود. این روند با اسهال، یبوست و درد شكمی همراه است. پس بررسی امكان وجود این بیماری در كنار ابتلا به نفخ طولانی مدت ضروری است. از سوی دیگر نفخ میتواند به علت وجود تومورهای بدخیم یا خوشخیم، چسبندگی روده وتنگی دستگاه گوارش نیز اتفاق بیفتد.
وی با تاكید بر اینكه یكی از دلایل بروز نفخ وجود بیماری دیابت است، میافزاید: احتمال ابتلا به دیابت در كسانی كه زیاد نفخ میكند، بیشتر است. همچنین نفخ مكرر میتواند نشانهای از بیماری تیروئیدی یا برخی بیماریهای اضطرابی و افسردگی باشد؛ البته مصرف داروهای ضد افسردگی یا داروهای فشار خون نیز میتواند عوارضی چون نفخ شكم را همراه داشته باشد.
چند توصیه تغذیهای برای مقابله با نفخ
بنا بر تاكید متخصصان گوارش، خوردن چای پررنگ، نوشابه گازدار و قهوه باعث نفخ میشود؛ البته بهطور كلی توصیه میشود افراد مایعات را یك ساعت قبل یا پس از غذا استفاده كنند و هنگام غذا خوردن، چیزی ننوشند. بر این اساس اگر حین غذا خوردن یا پس از آن دچار عطش میشوید، بهتر است برای رفع عطش خود از ماست و میوههای ترش استفاده كنید.
اگر در ماست خود مقداری نعنای خشك، گل سرخ و سبزیهای معطر دیگر بریزید و هنگام غذا خوردن و پس از آن، تشنگی خود را با خوردن آن رفع كنید، این كار باعث رقیق شدن اسید معده میشود و هضم غذا را راحتتر میكند.
مصرف سبزیهای معطر با غذا یا پختن آنها با غذا نیز میتواند مانع نفخ معده شود. استفاده از آویشن روی غذاها از نفخ جلوگیری میكند. حتی لوبیا و عدس را میتوان با كمی گلپر مصرف كرد. استفاده از زیره نیزمی تواند به كاهش بروز نفخ كمك كند.
نقل از :جام جم
کد:
3665
تاریخ نشر:
۱۳۹۲ شنبه ۳۱ فروردين
بازدید:
4681
ساعت:
10:07 صبح
نسخه چاپی
ارسال به دوست
اخبار مرتبط با این خبر
ردیف
تیتر
تاریخ
1
رفع مشکلات گوارشی در خانم های باردار با توصیه های طب سنتی
۱۴۰۲ پنج شنبه ۲۵ آبان
2
ارتباط استرس با مشکلات گوارشی
۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
3
خواص و طرز تهیه بهترین نوشیدنی برای رفع عطش تابستانی
۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
4
علائم ناشی از سندرم روده تحریکپذیر را بشناسید
۱۳۹۶ سه شنبه ۱۴ آذر
5
مواد غذایی تقویت کننده هضم غذا را بشناسید
۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان
6
اسموتی مغذی برای بهبود گوارش
۱۳۹۶ شنبه ۱ مهر
7
11 راه درمان خانگی نفخ شکم
۱۳۹۶ شنبه ۱۱ شهريور
8
دمنوش هایی که به تصفیه خون کمک می کند
۱۳۹۶ سه شنبه ۱۷ مرداد
9
خوردن 9 غذا قبل از مهمانی و عروسی ممنون
۱۳۹۶ چهارشنبه ۷ تير
10
علائم «عدم تحمل لاکتوز» را بشناسید
۱۳۹۶ پنج شنبه ۲۴ فروردين
11
گیاهانی برای درمان نفخ و دل درد
۱۳۹۵ چهارشنبه ۱۱ اسفند
نظرات
تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است
نظر شما
نام:
*
پست الکترونیکی:
*
نظر شما:
*
کد امنیتی:
کد امنیتی را وارد نمایید
گزارشات ویدئویی یا تصویری
آغاز یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری کشور در کرمانشاه
دومین و سومین روز از یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری کشور
اختتامیه یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری
نظرسنجی
عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
آدرس ایمیل درست نیست
مطالب بهداشتی و تغذیه ایی
باز هم معجزه ماست
روزانه چقدر ماست می خورید؟
6 مادهی غذایی مرتبط با تب یونجه
در بیماری تب یونجه نه پای یونجه در میان است و نه ا...
آنچه باید در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید
سبوس، پوسته سفت و هضمنشدنی روی دانههای غلات است ...
موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور
عضویت در سایت
ویژه علاقمندان آشپزی
قصد خرید خوراکی خاصی را دارید اینجا را ببینید
مسابقات فرهنگی هنری سفرهها
بازی آنلاین لقمه خور را تجربه کنید!
لقمه.کام
با کتابهای تغذیه و آشپزی آشنا شوید
گزارش و مقالات برگزیده
بهترین جایگزینهای گوشت قرمز و مرغ
پایگاه خبری لقمه: این روزها گیاهخواری طرفداران زیادی پیدا کرده و خیلیها ناگهان رژیم غذایی همیشگی را رها میکنند و گیاهخوار میشوند. اما سوالی که مطرح میشود این است؛ آیا جانشین های گیاهی میتوانند همه مواد موردنیاز بدن را تامین کنند؟
برای پیشگیری از دیابت این مواد را جایگزین قند و شکر کنید
پایگاه خبری لقمه: یک فوق تخصص تغذیه، توت خشک، انجیر خشک، خرمای خشک و مویز را بهترین منابع قندطبیعی عنوان و توصیه کرد: افراد استفاده از این مواد را جایگزین قند و شکر مصفی کنند.
به روش چینی لاغر شوید
در میان وعده ها حب گیاهی بخورید؛ ۴ مغز پسته، بادام، فندق و گردو را با هم میکس کرده و حب هایی اندازه حبه قند بسازید.
نوشیدن چای سبز به 25 دلیل توصیه می شود!
این روزها چای سبز به طور فزاینده ای دارد در سرتاسر جهان رایج می شود.به این علت که بی اندازه برای سلامتی مفید است.
لقمه یاب
بازار
مجله لقمه
میهمانی
سرگرمی
RSS
درباره لقمه
تماس با ما
استفاده از کلیه مطالب فقط با ذکر منبع بلا مانع است