بهینه‌سازی مصرف آب کشاورزی در صورت تامین اعتبار


معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور آب، خاک و صنایع گفت: ایران همواره با مشکل کم‌آبی مواجه بوده است و در صورت تامین اعتبار می‌توان با اجرای طرح‌های مختلف، مصرف آب در بخش کشاورزی را بهینه‌ کرد.

به گزارش لقمه، رحیم سجادی اظهار کرد: پنج میلیون هکتار از اراضی آبی بخش کشاورزی در زیر چاه‌ها و چشمه‌ها است که باید طرح آبیاری تحت فشار برای آنها اجرا شود اما تاکنون یک میلیون و 300 هزار هکتار از آنها تحت پوشش این طرح قرار گرفته‌اند.

وی افزود: در سال 90 اعتبارات مورد نیاز برای اجرای طرح آبیاری تحت فشار تامین شد و این طرح نیز بیش از اهداف تعیین شده در برنامه‌ی پنجم توسعه اجرا شد اما در سال گذشته با توجه به تامین نشدن اعتبار مورد نیاز، طرح آبیاری تحت فشار تقریبا پیشرفتی نداشت.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور آب، خاک و صنایع ادامه داد: اجرای طرح‌هایی مانند آبیاری تحت فشار می‌تواند در بهینه‌سازی مصرف آب مؤثر باشد؛ به گونه‌ای که در هر هکتار از زمین‌هایی که تحت پوشش این طرح هستند بیش از 4000 مترمکعب کمتر آب مصرف می‌شود.

سجادی گفت: 3.5 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی دارای سد‌های مخزنی و ایستگاه پمپاژ مستقل هستند که می‌توان از شبکه‌های اصلی و فرعی آب مورد نیاز این اراضی را انتقال داد. براساس این طرح باید دو میلیون هکتار از این اراضی از طریق شبکه‌های اصلی و یک میلیون هکتار از شبکه‌های فرعی آب‌رسانی شوند.

وی افزود: برای انتقال آب از طریق شبکه‌های اصلی و فرعی ابتدا باید حق‌آبه زمین‌های کشاورزی را مشخص کرد و با تامین اعتبار، این طرح را اجرا کرد اما در حال حاضرتامین اعتبارات و نقدینگی بزرگ‌ترین مشکل در بهینه‌سازی مصرف آب در بخش کشاورزی است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور آب، خاک و صنایع تاکید کرد: در صورت تصویب و تامین اعتبارات مورد نیاز از سوی مجلس شورای اسلامی می‌توان به اهداف تعیین‌شده در برنامه‌ی پنجم توسعه دست یافت و طی دو برنامه‌ی پنج ساله نوشته شده، مصرف آب در بخش کشاورزی را بهینه کرد.

نقل از :ایسنا

کد: 3890 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۲۸ ارديبهشت بازدید: 3249 ساعت: 10:37 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  شش توصیه‌ی غذایی برای پیشگیری از دیابت امروزه دیابت افراد زیادی را در سرتاسر جهان گرفتار ...

  سبزی‌ها با این روشها خوشمزه‌تر می‌شوند از ویژگی‌های یک رژیم غذایی سالم این است که در آن ا...

  اگر جدی نگیرید، دندان های تان را به خطر انداخته اید حداقل یك بار جرم گیری در سال ضروری است، حتی هر 6 م...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

زندگی سالم با غذای سالم سال‌هاست در كشورهای اروپایی و امریكا پزشكان با روی آوردن به داروهای گیاهی روش سنتی درمان بیماری‌ها را در پیش گرفتند و به این سمت حركت می‌كنند تا عرضه داروهای شیمیایی را كم‌كم از چرخه درمان خارج كنند.
مصرف نوشابه در ایران 2 برابر میانگین جهانی این روزها نوشابه به عنوان یك نوشیدنی دوست‌داشتنی و همه‌گیر در سبد كالاهای مصرفی خانواده‌های ایرانی جا خوش كرده است حتی در ادارات و سازمان‌ها هم این نوشیدنی به عنوان یك نوشیدنی لوكس به مصرف می‌رسد، تا آنجا كه گاهی حضور نوشابه بر سر سفره‌ها به عنوان نمادی از احترام به كارمند و مهمان نیز تعبیر می‌شود.
آویشن؛ کاهنده غلظت خون آویشن به عنوان رفع کننده غلظت خون، افزایش دهنده هوش, تقویت کننده اعصاب و تقویت کننده معده و همچنین لاغر کننده شناخته می‌شود.
سبزی فریزری بهتر است یا خشک شده؟ متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند روزانه حداقل پنج سهم میوه و سبزیجات باید در سبد غذایی افراد قرار بگیرد چرا که این مواد غذایی انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری را به بدن می‌رسانند. البته هر چند وقت یک‌بار اخباری مبنی بر آلودگی سبزیجات به دلیل آبیاری با آب‌های آلوده یا کودهای غیراستاندارد مطرح می‌شود و کارشناسان از مردم می‌خواهند مثلا در تهران سبزیجات مصرف نکنند.