به گزارش لقمه، رحیم سجادی اظهار کرد: پنج میلیون هکتار از اراضی آبی بخش کشاورزی در زیر چاهها و چشمهها است که باید طرح آبیاری تحت فشار برای آنها اجرا شود اما تاکنون یک میلیون و 300 هزار هکتار از آنها تحت پوشش این طرح قرار گرفتهاند.
وی افزود: در سال 90 اعتبارات مورد نیاز برای اجرای طرح آبیاری تحت فشار تامین شد و این طرح نیز بیش از اهداف تعیین شده در برنامهی پنجم توسعه اجرا شد اما در سال گذشته با توجه به تامین نشدن اعتبار مورد نیاز، طرح آبیاری تحت فشار تقریبا پیشرفتی نداشت.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور آب، خاک و صنایع ادامه داد: اجرای طرحهایی مانند آبیاری تحت فشار میتواند در بهینهسازی مصرف آب مؤثر باشد؛ به گونهای که در هر هکتار از زمینهایی که تحت پوشش این طرح هستند بیش از 4000 مترمکعب کمتر آب مصرف میشود.
سجادی گفت: 3.5 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی دارای سدهای مخزنی و ایستگاه پمپاژ مستقل هستند که میتوان از شبکههای اصلی و فرعی آب مورد نیاز این اراضی را انتقال داد. براساس این طرح باید دو میلیون هکتار از این اراضی از طریق شبکههای اصلی و یک میلیون هکتار از شبکههای فرعی آبرسانی شوند.
وی افزود: برای انتقال آب از طریق شبکههای اصلی و فرعی ابتدا باید حقآبه زمینهای کشاورزی را مشخص کرد و با تامین اعتبار، این طرح را اجرا کرد اما در حال حاضرتامین اعتبارات و نقدینگی بزرگترین مشکل در بهینهسازی مصرف آب در بخش کشاورزی است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور آب، خاک و صنایع تاکید کرد: در صورت تصویب و تامین اعتبارات مورد نیاز از سوی مجلس شورای اسلامی میتوان به اهداف تعیینشده در برنامهی پنجم توسعه دست یافت و طی دو برنامهی پنج ساله نوشته شده، مصرف آب در بخش کشاورزی را بهینه کرد.