بهینه‌سازی مصرف آب کشاورزی در صورت تامین اعتبار


معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور آب، خاک و صنایع گفت: ایران همواره با مشکل کم‌آبی مواجه بوده است و در صورت تامین اعتبار می‌توان با اجرای طرح‌های مختلف، مصرف آب در بخش کشاورزی را بهینه‌ کرد.

به گزارش لقمه، رحیم سجادی اظهار کرد: پنج میلیون هکتار از اراضی آبی بخش کشاورزی در زیر چاه‌ها و چشمه‌ها است که باید طرح آبیاری تحت فشار برای آنها اجرا شود اما تاکنون یک میلیون و 300 هزار هکتار از آنها تحت پوشش این طرح قرار گرفته‌اند.

وی افزود: در سال 90 اعتبارات مورد نیاز برای اجرای طرح آبیاری تحت فشار تامین شد و این طرح نیز بیش از اهداف تعیین شده در برنامه‌ی پنجم توسعه اجرا شد اما در سال گذشته با توجه به تامین نشدن اعتبار مورد نیاز، طرح آبیاری تحت فشار تقریبا پیشرفتی نداشت.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور آب، خاک و صنایع ادامه داد: اجرای طرح‌هایی مانند آبیاری تحت فشار می‌تواند در بهینه‌سازی مصرف آب مؤثر باشد؛ به گونه‌ای که در هر هکتار از زمین‌هایی که تحت پوشش این طرح هستند بیش از 4000 مترمکعب کمتر آب مصرف می‌شود.

سجادی گفت: 3.5 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی دارای سد‌های مخزنی و ایستگاه پمپاژ مستقل هستند که می‌توان از شبکه‌های اصلی و فرعی آب مورد نیاز این اراضی را انتقال داد. براساس این طرح باید دو میلیون هکتار از این اراضی از طریق شبکه‌های اصلی و یک میلیون هکتار از شبکه‌های فرعی آب‌رسانی شوند.

وی افزود: برای انتقال آب از طریق شبکه‌های اصلی و فرعی ابتدا باید حق‌آبه زمین‌های کشاورزی را مشخص کرد و با تامین اعتبار، این طرح را اجرا کرد اما در حال حاضرتامین اعتبارات و نقدینگی بزرگ‌ترین مشکل در بهینه‌سازی مصرف آب در بخش کشاورزی است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور آب، خاک و صنایع تاکید کرد: در صورت تصویب و تامین اعتبارات مورد نیاز از سوی مجلس شورای اسلامی می‌توان به اهداف تعیین‌شده در برنامه‌ی پنجم توسعه دست یافت و طی دو برنامه‌ی پنج ساله نوشته شده، مصرف آب در بخش کشاورزی را بهینه کرد.

نقل از :ایسنا

کد: 3890 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۲۸ ارديبهشت بازدید: 2877 ساعت: 10:37 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نکات تغذیه‌ای برای جلوگیری از ابتلا به کرونا/چرا خوردن غذاهای مدرن در وعده سحری توصیه نمی‌شود؟‌ پایگاه خبری لقمه: منصور رضایی متخصص تغذیه در برنام...

  آشنایی با خوراکی های ضد سرماخوردگی خانگی همیشه با شروع فصل پاییز، آمار ابتلا به سرماخوردگی ...

  معیارهای تشخیص سبزی ها و میوه های ارگانیک ملاک هر کسی برای خرید میوه و سبزی متفاوت است. بزرگ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

برای پیشگیری از دیابت این مواد را جایگزین قند و شکر کنید پایگاه خبری لقمه: یک فوق تخصص تغذیه، توت خشک، انجیر خشک، خرمای خشک و مویز را بهترین منابع قندطبیعی عنوان و توصیه کرد: افراد استفاده از این مواد را جایگزین قند و شکر مصفی کنند.
تأثیر نور و صدا روی نحوه‌ی غذا خوردن در رستوران زمانی که به رستوران می‌روید به چه چیزی دقت می‌کنید؟ کیفیت غذا؟ قیمت‌ها؟ تنوع غذایی؟ مکان رستوران؟
حذف وعده‌های غذایی کمکی به کاهش قند خون دیابتی‌ها نمی‌کند کارشناس ارشد تغذیه گفت: ورزش در بیماران دیابتی سبب تنظیم قند خون و کاهش نیاز به دارو می‌شود.
زیباتر شدن با توت فرنگی‌های هوس‌انگیز توت‌فرنگی‌های قرمز و زیبا به شما چشمک می‌زنند و شما را وسوسه می‌کنند که دست خالی به منزل نروید، اما باید بدانید که این میوه خوش‌رنگ علاوه بر طعم فوق‌العاده‌ای که دارد، می‌تواند به عنوان ماده اولیه انواع کرم‌ها و ماسک‌های زیبایی که می‌توانید خود در منزل تهیه ‌کنید مورد استفاده قرار بگیرد.